Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

Příspěvky

Lišany stále v kontaktu

22. 10. 2018

| Rubrika: Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

PRODIET I. B třída, sk. A, 9. kolo

SK Lišany - Sokol Vraný    3 : 1   (2 : 1)

Po prohře na půdě Braškova sehrál nováček I. B třídy, SK Lišany, doma s Vraným další záchranářský duel o pomyslných 6 bodů, čemuž odpovídalo postavení obou mužstev v tabulce. V případě výhry by se lišanský tým odpoutal od jejího dna před Klobuky a bodově by se dotáhl na svého aktuálního soupeře. Trenér Jelínek oproti předchozím zápasům lehce zamíchal základní sestavou a nasazení Ládi Krůty s Míšou Bagim od začátku se nakonec ukázalo jako povedená rošáda.

 

V hlavní roli rozhodčí

15. 10. 2018

| Rubrika: Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

PRODIET I. B třída, sk. A, 8. kolo

SK Braškov - SK Lišany       3 : 1   (2 : 1)

Na pěkný, ale listím zapadaný pažit v Braškově zavítaly v 8 kole krajské I. B třídy Lišany, aby pod dohledem trojice rozhodčích vč. obou asistentek něžného pohlaví a delegáta svazu svedly se sousedem z chvostu tabulky záchranářský duel o pomyslných 6 bodů. Jak k utkání přistoupí rozhodčí na půdě týmu, kde se proslýchá, že to nebývá vždy rovina, byla otázka. 

 

Třináct minut od překvapení

11. 10. 2018

| Rubrika: Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

PRODIET I. B třída, sk. A, 7. kolo

SK Lišany - SK Rakovník B    2 : 4   (1 : 2)

Lídrovi tabulky, rezervě SK Rakovník, mužstvu složeném převážně z mladíků kolem zkušeného Michala Fojtíka se daří a po 6 kolech neztratila ani bod. Nováček I. B třídy, lišanský tým, před utkáním na 13. místě, musí jít zápas od zápasu a chtěl to změnit. Málem se to podařilo - k překvapení chybělo 13 minut.

 

První krajská výhra za tři body

25. 9. 2018

| Rubrika: Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

PRODIET I. B třída, sk. A, 5. kolo

SK Lišany - TJ Tatran Rakovník B    1 : 0   (1 : 0)

Premiérové okresní derby v rámci nejnižší krajské soutěže zaválo na lišanský trávník rezervu Tatranu Rakovník. Po remíze s Klobuky a nešťastné těsné venkovní prohře s rezervou Hostouně potřebovalo lišanské mužstvo bodovat a odpoutat se tak ze dna tabulky. Hned 9 hráčů lišanské základní sestavy (vyjma stoperů Hafíka a Ledvy) zanechalo v minulosti na Tatranu svou stopu, a tak se nebylo co divit, že o motivaci bylo postaráno. 

 

Chybělo 5 minut

18. 9. 2018

| Rubrika: Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

PRODIET I. B třída, sk. A, 4. kolo

So. Hostouň B - SK Lišany       3 : 2   (1 : 1)

Na krásný stadión v Hostouni zavítal nováček krajské I. B třídy SK Lišany, po zisku prvního krajského bodu doma s Klobuky, nyní se zdánlivě neřešitelným úkolem - pokusit se na půdě dalšího z velkých favoritů vyválčit jakýkoliv bodový zisk. Po hrozivém začátku se lišanští hráči zvedli a byli svému soupeři vyrovnaným a důstojným protivníkem, dokonce sahali po vítězství, těsně před koncem však o všechny body přišli.

 

Výlet do Unhoště body nepřinesl

4. 9. 2018

| Rubrika: Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

PRODIET I. B třída, sk. A, 2. kolo

TJ Unhošť - SK Lišany       5 : 1   (2 : 1)

V premiérovém venkovním vystoupení v I. B třídě Lišany až na poslední čtvrthodinu znovu nepropadli a celkový výsledek neodpovídá dění na hřišti. Domácí Unhošť  nebyla lepším týmem na výsledek 5 : 1. Znovu jsme vedli, nepoložil nás ani pro sporný ofsajd neuznaný gól ani, mírně řečeno, hodně sporná penalta v závěru první půle za stavu 1 : 1 a do 77. min jsme za stavu 1 : 2 bojovali o bodový zisk. Pak však přišel nešťastný „vlastenec“, trochu jsme odešli mentálně a v samotném závěru ještě dvakrát inkasovali.

 

Statečný odpor k bodům nevedl

28. 8. 2018

| Rubrika: Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

PRODIET I. B třída, sk. A, 1. kolo

SK Lišany - SK Slaný B       1 : 2   (1 : 0)

Ostrý start nejnižší krajské soutěže zavál v neděli 26.8. na tropickými vedry devastovaný lišanský pažit soupeře z horních pater loňské tabulky, SK Slaný B. Porovnáním zápisů o utkání čtyři hráči soupeře naskočili v sobotu do utkání krajského přeboru za A tým, a od začátku bylo jasné, že budeme čelit velkému favoritovi.

 

Vydařená příprava s Chlumčany

13. 8. 2018

| Rubrika: Sezóna 2018 - 2019, I.B třída

SK Lišany - FK Chlumčany u Loun      5 : 0   (3 : 0)

Od "blamáže" v utkání s kombinovaným dorostem a rezervou Tatranu jdou výkony lišanského týmu v přípravě přece jen nahoru. Po druhém místě na turnaji v Krásném Dvoře nyní Lišany přivítaly na svém trávníku loňský třetí tým Ústecké I. B třídy a vysokou výhrou si 14 dnů před začátkem soutěže spravili sebevědomí. Soupeř sice nebyl kompletní, doplněný hráči z rezervy, hrající III. třídu. V ideální sestavě však nebyl ani domácí tým, bez zraněných z turnaje Šutyho a Bobínyho, nemocného Michala Hájka a ženícího se Pepíka Karvaie - gratulujeme. O to více těší, že lišanští, snad až na úvod utkání, ovládali hru a diktovali tempo zápasu. Kdyby sudí po jednoznačném vývoji neukončil utkání o dobrou čtvrthodinu dříve, mohlo být skóre ještě výraznější.  Další dobrou zprávou je, že Roušák v týdnu už trénoval s balónem a naskočil do 2. poločasu, kde svými dvěma góly pečetil výsledek utkání.