Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chybělo 5 minut

18. 9. 2018

Domácí rezerva Hostouně začala utkání lépe. Zatlačila Lišany na vlastní polovinu, ve 14. min. šla do vedení, když pozapomenutý Linc zblízka propálil Z. Řepu, 1 : 0. Mimo to si vytvořila další tři – čtyři brankové příležitosti. Řepa dokonce lovil míč ze své sítě podruhé, ale radost zkazil domácím zvednutý praporek. Lišanští hráži naopak vstoupili do utkání až příliš ustrašeně, ztráceli dost míčů a v první půlhodině dokázali kontrovat jen únikem Žádi, který postupoval zleva sám na brankáře, ale místo zakončení ještě hledal přihrávkou do vápna spoluhráče. Hosté se však také právem mohli cítit ukřivděni, když po Žáďově centru zahrál domácí hráč ve vápně nepřehlédnutelně rukou, rozhodčí ji však zřejmě přehlédl a situace jej nechala chladným. Inu, na nováčka soutěže je potřeba uplatnit hodně přísný metr.

Pak se však hosté herně zvedli, začali sbírat odražené míče, hrát odvážněji a vyrovnali hru. Odměnou jim bylo vyrovnání skóre ve 41. min., kdy si na L. Řepou precizně rozehraný roh naskočil nejmenší hráč na hřišti Mutina a hlavou nedal Obrcianovi šanci, 1 : 1. Ještě do půle mohli jít hosté po dalším rohu do vedení, ale zapomenutý Ledva na zadní tyči hlavou přestřelil.

Do druhé půle poslali domácí hned dva čerstvé hráče, ale nadále se hrál vyrovnaný fotbal se zajímavými situacemi před oběma brankami. V 52. min. přišly Lišany o střelce branky Mutinu, který byl faulován a při pádu si podvrtl kotník. Minutu nato přehazoval Žáďa vyběhlého Obrciana a míč skončil na horní brankové síti decimetr – dva za břevnem. Mutinu vystřídal Šuty, a byl to právě on, který v 63. min. odcentroval a Pápe přesnou hlavou skoro z hranice šestnáctky poslal Lišany do vedení, 1 : 2.

Hostouň se pokoušela dalším střídáním oživit hru, v 67. min. se dostal na hřiště hbitý exotický hráč Chuks Onu a v 70. min. zkušený Nachtigal, který sice nevynikal pohyblivostí, zato kopací technikou při standardních situacích. Lišanští však mohli své vedení pojistit, když Roušák na levém rohu velkého vápna umotal dva domácí hráče a vypálil křižnou ránu, kterou Obrcian vytáhl konečky prstů na roh, když hosté již zvedali ruce.

V 75. min. se nicméně Chuks Onu po autovém vhazování na pravé straně u koncové čáry šikovně uvolnil přes Ledvu a servíroval do vápna na Bureše, který pro změnu obelstil Bobínyho a zblízka nedal Z. Řepovi šanci, 2 : 2. Domácí srovnali a šli za vítězstvím, ale hosté bojovali alespoň o bod a penaltový rozstřel. V 82. min. je podržel Z. Řepa, když reflexivně vyrazil dorážku ze dvou metrů, v 85. min však přišlo rozuzlení dramatu. Na dlouhý pas za lišanské stopery si naběhl střelec úvodního gólu Linc, hosté marně reklamovali ofsajd, praporek AR však zůstal dole a domácí útočník zblízka nedal lišanskému gólmanovi šanci, 3 : 2. Hosté to ještě zkusili se stoperem Hafíkem na hrotu, ale když v nastaveném čase poslední dlouhý nákop do šestnáctky Hostouně odvrátila domácí obrana, zazněl konečný hvizd rozhodčího.

Rozhodčí: Nehasil - Hurych, Procházka

Diváci: 60

ŽK: 0 - 76. Medřický, 90. Ledvinka  

ČK: 0 - 0

Branky:  14. Linc, 1 : 0, 74. Bureš, 2 : 2, 85. Linc, 3 : 2 - 41. Mutinský (as. L. Řepka), 1 : 1, 63. Paseka (Šutera), 1 : 2

SK Lišany : Z. Řepka – Hamouz, Ledvinka, Haifler, Feher - Paseka (80. Hájek), L. Řepka,  Medřický, Žalud (67. Bagi) – Mutinský (52. Šutera, Roušavý.