Jdi na obsah Jdi na menu
 


V hlavní roli rozhodčí

15. 10. 2018

Od úvodního hvizdu bylo možno sledovat vyrovnané utkání odlišných stylů. Vesměs urostlejší domácí hrozili zejména důrazem po dlouhých nákopech na svém kratším hřišti. Naopak hosté se prezentovali průniky a centry z levé strany po souhrách krajních hráčů Žádi s Viallim, případně i s Roušákem. Jejich styl slavil největší úspěch zhruba mezi 15. a 25 min., kdy dostali domácí pod tlak s šancemi, které však ke své škodě hostí nevyužily.

Když na konci tohoto herního úseku vyškrábl Pápeho hlavičku po L. Řepově rohu domácí gólman Kohout na další roh a záhy poté, co L. Řepa po pěkné souhře uprostřed hřiště ve výborné pozici místo zakončení ještě zbytečně přihrával, podnikli domácí po rozhodčím přehlédnutém učebnicovém šlapáku na Vialliho brejk do otevřené obrany, zakončený Krivákem a podle pravidla nedáš – dostaneš, šli do vedení, 1 : 0. Kalich hořkosti si pak lišanští vypili do dna ve 30. min., když Rössler napřáhl z 30 metrů přesně k Řepově levé tyči, 2 : 0.

Ve zbytku první půle vyrobili otřesení lišanští dvě fatální chyby v rozehrávce, ale Z. Řepa již další gól ve své síti odmítl. Naopak, ve 37. min., znovu na levé straně, převzal od Žádi přihrávku Roušák, skvěle se protáhl do vápna přes dva domácí obránce, ze kterých učinil statisty, a přesnou placírkou do protipohybu nedal gólmanu Kohoutovi šanci, 2 : 1.

Kontaktní gól lišanským přece jen zase zvedl sebevědomí, ti si však ve druhém dějství takové šance jako v prvím již nevytvořili. Museli si hlavně dávat pozor, neboť jejich snaha po větším důrazu a agresivitě vzala za své, když sudí mezi 43. a 55. min., postupně ukázal žk. Viallimu, Roušákovi, Méďovi a Mutinovi, přičemž až na Roušáka, který zbytečně oplácel na něho neodpískaný faul, byly ostatní prakticky za nic.  Naopak domácí si mohli důraz dovolit, neboť sami kartami trestáni nebyli. V permanenci tak byl mnohem více Řepa, než Kohout, ale výbornými zákroky dokázal čelit šancím soupeře a držel lišanské naděje na vyrovnání.

Některé lišanské kontry vypadaly zajímavě, ale většinou troskotaly na finální přihrávce. Jediným vážným ohrožením Kohoutovy svatyně tak byl Méďův pohotový pokus po odskoku míče proti noze, který klidně mohl skončit gólem, kdyby se vešel do odkryté levé poloviny branky, ale skončil mimo. Nicméně čtvrt hodiny před koncem využil chyby v domácí obraně střídající Krůťák a sám na gólmana Kohouta byl na hranici šestnáctky stoperem zezadu stažen za dres. Jasná červená karta a možná i penalta. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá ???

V 82. min. se vytáhl na hrot lišanský stoper Hafík a hosté to vzadu riskli na tři obránce. Vzápětí se však ukázalo, jak vzadu chybí. Dalších pět minut totiž lišanští nedokázali dostat míč dopředu a hrálo se kolem jejich branky až do situace, kdy po nedůrazné obranné hlavě vrátil Řepovi míč do sítě milimetrově k přední tyči Jaroš, 3 : 1. Bylo vymalováno. Poslední šanci alespoň kosmeticky upravit výsledek měl Hafík, jeho hlavička téměř z brankové čáry však skončila nad břevnem a domácí se mohli radovat z výhry v zápase o pomyslných šest bodů.

Vedoucí mužstva Václav Švelch - Lišany

Ohlas k utkání: Nemám ve zvyku komentovat nebo se vymlouvat na výkon rozhodčího. Utkání jsme si prohráli sami neproměněním šancí za stavu 0 : 0, a také tím, že jsme vyprodukovali více chyb, než domácí a ti některé z nich dokázali potrestat. Dámy na čarách byly výborné a zvedaly praporek poctivě na obě strany.  Avšak od HR při vší úctě to však rovina rozhodně nebyla. Nám sypal karty, domácí za stejné zákroky netrestal. Pokud si položím otázku, jak ohodnotí přítomný delegát, usměvavý a velice sympatický pán, ve své zprávě nepotrestání zmaření Krůtovy vyložené gólové šance stažením za dres za stavu 2 : 1, sám si na ni odpovím. Nijak. Ve zprávě tuto situaci vůbec neuvede. A tak jsem potvrdil zápis, s úsměvem všem podal ruku, a jedeme dál.

Rozhodčí: Tichý - Holakovská, Kortanová

Diváci: 80

ŽK: 39. Najner - 43. Feher, 45. Roušavý, 53. Medřický, 55. Mutinský

ČK: 0 - 0

Branky:  26. Krivák, 1 : 0, 30. Rössler, 2 : 0, 87. Jaroš, 3 : 1 - 37. Roušavý (as.Žalud), 2 : 1,

SK Lišany : Z. Řepka – Hamouz (76. Kindl), Ledvinka, Haifler, Feher - Paseka (71. Bagi), L. Řepka,  Medřický, Žalud – Mutinský (61. Krůta, Roušavý (76. Šutera).