Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Unhoště body nepřinesl

4. 9. 2018

Unhošť na nováčka nejnižší krajské soutěže vlétla a lišanští se zprvu jen bránili. Do 12. min., kdy Žáďa vystihl pomalou rozehrávku domácí obrany, připravil si míč ke střele a přesně umístěnou křižnou ranou z hranice šestnáctky poslal zelenobílé do vedení, 0 : 1.

Úvodní gól zvedl lišanským sebevědomí. Najednou dokázali posbírat odražené míče, zakombinovat uprostřed hřiště a hrozit z rychlých přechodů do útoku. Obě mužstva produkovala fyzicky náročný fotbal se zajímavými situacemi před oběma brankami. Domácí ve snaze vyrovnat orazítkovali břevno za Řepovými zády a také, po ukázkové narážečce na hranici šestnáctky minul domácí útočník tváří v tvář Řepovi branku. Své šance ale měli i zelenobílí. Roušák unikl domácí obraně a jen těsně minul branku. Mutina mohl běžet sám na brankáře, ale zastavil jej sporně odmávaný ofsajd.

Zápas dospěl do 25. min., když Pápe v nouzi ve vlastní šestnáctce odehrál míč na roh. Na centr z levé strany si naběhla letní unhošťská posila, lišanskou obranou pozapomenutý Křenek, a přesnou hlavou srovnal krok, 1 : 1.

Pak zaúřadovali rozhodčí. Aktivní Pápe po kolmém vysunutí běžel sám na brankáře, ale pomezní zvedl praporek. Hlavní nereagoval, nechal situaci dohrát, a když lišanský středopolař překonal domácího brankáře, odpískal ofsajd. Běžela 44. min. a z pravé strany přišel centr do lišanského vápna. Jeden z lišanských stoperů za zadní tyčí v souboji s domácím útočníkem čistě odehrál míč na roh. Ten však zakřičel, upadl a hlavní po krátkém zaváhání ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil domácí šutér Neuberger a poslal Řepu k opačné tyči, 2 : 1.

 Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Ponejvíce se hrálo mezi vápny, domácí byli více na míči, ale vyrovnávací gól měli na kopačce hosté z Lišan. Konkrétně Žalud, který si naběhl na další kolmici a ocitl se sám před vybíhajícím Šulkem, ale byl již příliš blízko a jeho pokus procedit míč mezi nohama domácí gólman vystihl.

Zelenobílí dále živili naději na zisk bodů a po hodině hry nasadili za Méďu, záložníka s defenzivnějšími úkoly, druhého útočníka Šutyho. Dostali se do několika zajímavých náznaků, znovu Žáďa, jehož rána byla zblokována nebo Roušák po rohu z otočky, ale k vytvoření si šance chyběla přesnější finální přihrávka.

Osudnou se Lišanům stala 77. min. Do té doby bezchybně hrající Hafík, ve snaze hlavou odehrát do bezpečí centr z levé strany, nešťastně uklidil míč za Řepova záda, 3 : 1. Nešťastný vlastenec zelenobílý tým srazil do kolen a na hřišti začali dominovat domácí. V 85. min. vrátil nepovedený odkop ze Řepova záda Neuberger, 4 : 1, a výsledek pečetil minutu před koncem svým druhým gólem Křenek, 5 : 1.

Lišanský tým platí nováčkovskou daň. Přes některé sporné výroky rozhodčích a neproměněné šance ve svém druhém vystoupení v krajské soutěži znovu sahal po bodech, odešel však poražen výsledkem, který rozhodně neodpovídal průběhu utkání.

Rozhodčí: Jarolímek M. - Jarolímek R., Glogar

Diváci: 130

ŽK: 72. Asník - 0  

ČK: 0 - 0

Branky:  25. Křenek, 1 : 1, 49. Neuberger, 2 : 1, 77. vlastní, 3 : 1, 85. Křenek, 4 : 1, 89. Neuberger, 5 : 1 - 12. Žalud, 0 : 1

SK Lišany : Z. Řepka – Ledvinka (67. Bagi), Kindl, Haifler, Feher - Paseka (87. Karvai), L. Řepka, Mutinský, Medřický (60. Šutera), Žalud – Roušavý (77. Chládek).