Jdi na obsah Jdi na menu
 


Statečný odpor k bodům nevedl

28. 8. 2018

Hosté od úvodního hvizdu drželi míč na kopačkách a zatlačili domácí tým na vlastní polovinu. Brzy se dostali i do šance, kterou po Baggiově příliš krátké zpětné přihrávce na poslední chvíli hasil stoper Hafík, a toho po chvíli stejně úspěšně napodobil levý bek Vialli. Na druhé straně si ovšem naběhl na Méďovu průnikovku Pápe, ale byl příliš blízko vybíhajícímu Sáblovi, aby mohl účinněji zakončit a situace skončila střetem a ošetřováním hostujícího gólmana. 

Lišanští houževnatě bránili a pokud získali a podrželi míč, dokázali zahrozit z rychlých protiútoků. Běžela 19. min., když L. Řepa nastartoval přesným, pasem po levé straně Žáďu. Tomu se sice nepodařilo odcentrovat, ale vybojoval roh. Jeho exekutor, L. Řepa našel v šestnáctce přesným centrem ve skrumáži Ledvu, který hlavou rozvlnil síť za bezmocným Sáblem a svým i lišanským premiérovým gólem v I. B. třídě rozjásal spoluhráče i domácí příznivce, 1 : 0.

Inkasovaný gól hosty na chvíli rozhodil, ale brzy se oklepali a znovu domácí tým zatlačili. Lišanská obrana ale byla jako pevná hráz a gólman Řepa oplýval jistotou. A tak se po dalším rychlém přechodu na druhé straně dostal za záda slánského stopera Roušák, ale zakončil z velkého vápna příliš brzy a nedůrazně.

V závěru prvního dějství hosté přitopili pod kotel a vyrovnání viselo na vlásku. Nastřelili tyč, Řepa předvedl bravurní zákrok a minuli odkrytou branku. Lišany se bránily zuby nehty, ale nejtěsnější vedení do přestávky uhájili.

Po obrátce se obraz hry příliš nezměnil. Domácí se sice stále většinou bránili, ale i dopředu dokázali být nebezpeční. Baggio unikl po pravé straně o odcentroval na přední tyč na Mutinu. Jeho pohotová střela byla sražena na roh. Brzy poté se Mutina po Méďově výzvě ocitl s míčem na noze sám před slánským gólmanem. Zakončil dobře po zemi, ale Sábl předvedl svůj zákrok utkání a tutovku zneškodnil. Škoda, vedení o dva by se dohánělo hůře.

Na druhé straně měli domácí i štěstí, za Řepou zazvonilo břevno. Štěstí je však opustilo v 58. min., když Baggio hledal přihrávkou na paty obsazeného Pápeho. Ten přišel o míč a Slaný podniklo po své levé straně rychlý kontr. Následný centr byl příliš přetažený, ale akce pokračovala z pravé strany přihrávkou do druhé vlny na volného Novotného, který pohotově zamířil přesně k levé Řepově tyči a bylo vymalováno, 1 : 1.

V 68. min. nahradil Pápeho, hrajícího se žk. navrátilec Pavel Kindl, který naskočil do soutěžního utkání po dvouleté pauze. To ještě netušil, že za dvě minuty se stane smolařem zápasu, když mu při zpracování balón uvnitř šestnáctky odskočil na ruku a nekompromisní sudí nařídil penaltu. Míč si na puntík postavil Tikovský, aby jej vzápětí poslal k tyči do Řepova protipohybu, 1 : 2.

Lišanští se ještě snažili, zejména Mutina chtěl odčinit neproměněnou šanci a v 76. min. se na levé straně šikovně prosmýkl kolem koncové lajny a vnikl do vápna. Pádu po kontaktu zezadu však příliš přidal a ten nechal rozhodčího chladným. Faul Hollyho za Baggia, který vystihl rozehrávku hostí a běžel by sám na branku měl být oceněn žk., nicméně hráč už jednu měl a sudí, byť sahal do kapsy, tam kartu zase schoval.

Hosté nicméně z blížícím se závěrem zkušeně drželi míč a domácí, kteří se přeskupili na dva útočníky, do žádného souvislejšího tlaku nepustili. Výjimkou byl vzdušný souboj aktivního Mutiny s gólmanem Sáblem, po kterém musel být lišanský ofenzivní štírek ošetřován a série dvou lišanských rohů, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Závěrečné dvouminutové nastavení už se odehrálo převážně na polovině Lišan, které ve svém premiérovém vystoupení v I. B třídě 70 minut sahaly po bodech, ovšem nakonec na ně nedosáhly.

Rozhodčí: Slepička - Doubrava, Stehlík

Diváci: 128 platících

ŽK: 54. Paseka, 75. Medřický  - 60. Holly

ČK: 0 - 0

Branky: 19. Ledvinka (as. L. Řepka), 1 : 0 - 58. Novotný, 1 : 1, 71. Tikovský (p.), 1 : 2

SK Lišany : Z. Řepka – Bagi (80. J. Hamouz), Ledvinka, Haifler, Feher - Paseka (68. Kindl), L. Řepka, Mutinský, Medřický (82. Chládek), Žalud – Roušavý.