Jdi na obsah Jdi na menu
 


První krajská výhra za tři body

25. 9. 2018

Tatran začal sebevědomě a brzy si po příliš krátké lišanské malé domů vytvořil stoprocentní šanci, ale gólman Z. Řepa byl proti a tváří v tvář vychytal Tauše. Exotická akvizice Tatranu Ben Makram se poprvé a v zápase naposled odpoutal od svého strážce Vialliho, ale pálil těsně mimo. Stejně dopadl tatranský Hájek a střela Čermáka byla zblokována.

 Zelenobílí do té doby nedotáhli do finální fáze ani jeden za svých rychlých protiútoků. Jenže ve 12. min. se Roušák na polovině hřiště u střídaček vymotal ze sevření hráčů Tatranu, utekl po levé straně a z ostrého úhlu poslal Kabelemu pozdrav, který dokonale zaplul za zadní tyč, 1 : 0.

Zbytek první půle se hrál vyrovnaný a bojovný fotbal, ale větší šance na navýšení skóre si vytvořil domácí tým. Žáďa zapnul motory, ukázal záda hostující obraně a po jeho střele zazvonila Kabelemu přední tyč. Po L. Řepově stříleném rohu trefil subtilní Mutina stejnou část brankové konstrukce, jen na opačné straně Kabeleho svatyně. Míč se odrazil před Pápeho který zblízka pálil do odkryté branky, Kabeláč však vystřihl těžko uvěřitelnou robinsonádu a vyndal míč mimo tyče. Tatran mohl srovnat také po rohu těsně před půlí, ale pohotový volej skončil metr nad Řepovým břevnem.

V úvodu druhého dějství prověřil Žáďa Kabeleho tvrdou ranou k pravé tyči, možná mohl zkusit ve vápně najít lépe postavené spoluhráče. Pak postupně přebírali iniciativu tatranští. Zvyšovali svůj tlak, ale domácí obětavě bránili a hrozili z brejků. Bobíny upláchl po pravé straně. Jeho přesný centr si však příliš daleko od nohy zpracoval Roušák a Kabele si míč v pohodě sebral. Po chvilce se Roušák změnil v nahrávače a pobádkou zleva připravil Pápemu stoprocentní šanci, avšak domácí záložník takřka z malého vápna minul odkrytou branku.

Síly zelenobílých postupně docházely a na druhé straně Z Řepa ve spolupráci se stopery čelil spoutě centrovaných míčů. A byl to právě lišanský gólman, který v závěru utkání držel akcie domácího týmu. Skvěle vychytal samostatný únik střídajícího Sýkory, který obdržel míč za obranu. Když po dalším nebezpečné šanci také střídajícího Podleny vytlačil míč mimo branku, vychytal svou první nulu v krajské soutěži a domácí mužstvo mohlo slavit premiérové vítězství v I. B třídě.

Rozhodčí: Doubrava - Glogar, Burian

Diváci: 80

ŽK: 48. Ledvinka, 76. Krůta - 44. Tauš

ČK: 0 - 0

Branky: 12. Roušavý (as. Žalud), 1 : 0

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, Ledvinka (74. Krůta), Haifler, Feher - Paseka (62. Karvai), L. Řepka, Medřický, Žalud – Mutinský (55. Šutera, 89. Hájek), Roušavý (90. Beneš).