Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany stále v kontaktu

22. 10. 2018

Úvodní dvacetiminutovka zcela jasně patřila domácím hráčům a nápadité akce připomínaly herní projev mužstva proti některým relativně slabším týmům z jarní části minulé sezóny v okresním přeboru. Již z úvodní rozehrávky nastartoval L.Řepa pasem po levé straně Žáďu, který odvážně vnikl do vápna a vybojoval roh. Ve 3. min. to byl znovu Žáďa, který se po presingem získaném míči a chytrém prostrčení od Mutiny ocitl zcela sám před gólmanem Izerou, trefil však jen jeho nohy. Minuta 5. a Žáďa potřetí. Osloven znovu od Mutiny nádherným přenesením hry zprava doleva upláchl, vnikl zleva do vápna a ranou na zadní tyč rozjásal domácí fanoušky i spoluhráče, 1 : 0.

Ještě než hráči Vraného vůbec poprvé ohrozili Řepovu branku, přispěchali lišanští s dalšími šancemi. Méďa pálil z hranice vápna těsně nad, Pápe po průniku zprava na střed pro změnu těsně vedle. Ovšem Roušák, poté co Baggio unikl po pravé straně a oslovil jej nadýchaným centrem, pohotovou ranou orazítkoval pravou Izerovu tyč.

Domácí mohly neproměněné šance mrzet, protože po dvaceti minutách se postupně začali dopředu připomínat i hosté, zejména rychlý a šikovný Kalous s č. 19 začal domácím dělat problémy. Ve 36. min., posoudil HR jeho souboj s Pápem uvnitř lišanské šestnáctky jako nedovolený ze strany domácího středopolaře a nařídil proti zelenobílým pokutový kop. Protestující Hafík uviděl kartu žluté barvy, míč si na puntík postavil kapitán hostí Liška a s přehledem proměnil, 1 : 1.

Vyrovnání domácí tým nijak negativně nepoznamenalo, naopak spíše nabudilo k větší aktivitě. Tu mohl zúročit ve 40. min. bojovný Krůťák, ke kterému si našla cestu Roušákova nabídka, ale před zívající odkrytou polovinou branky jej stačil zblokovat vrátivší se obránce. Nicméně minutu před půlí si oba hráči vyměnili role a Roušák, již v ostrém úhlu ještě stačil servírovat pod sebe na Méďu, než byl nedovoleně dojet a penalta se pískala i na druhé straně. L. Řepa se v podobných situacích nemýlí, a ani tentokrát při exekuci vůbec první lišanské penalty od začátku soutěže nedal Izerovi šanci, 2 : 1, a zelenobílí tak mohli odcházet do šaten i přes promarněné příležitosti spokojenější.

Druhé dějství přineslo snahu Vraného o vyrovnání, ale lišanská obrana byla pevná a do větších šancí hostující tým nepouštěla. Tu největší paradoxně připravili domácí hostům sami, konkrétně Meďa, když zahrál malou domů a nevšiml si za obranou pozapomenutého Kalouse. Z. Řepa však proti němu včas vyběhl a s bravurou jej vychytal. V té době ale už měli za sebou další neproměněné šance i domácí. Třeba znovu, ale na správnou branku Méďa, jehož netradiční zakončení hlavou po Pápeho centru zneškodnil Izera, anebo Mutina, který sice dosáhl gólu, ale radost mu zkazil odmávaný a odpískaný ofsajd, a také Roušák, který po úniku souběžně s koncovou čárou z úhlu nasypal míč do rukavic připraveného hostujícího gólmana.

V 56. min. se nicméně odvděčil za nasazení do základní sestavy Láďa Krůta. Ač spíše silový typ hráče, před šestnáctkou si šikovně hrudí zpracoval vysoký míč od Mutiny do pohybu kolem stopera a druhým dotekem jej poslal přesně k pravé Izerově tyči, 3 : 1.

Pojistku mohl záhy přidat Roušák, dnes mu ale nebylo dáno. Po nabídce z levé strany pálil sice pohotově z první, ale do středu branky, kde stál připravený Izera. Ten si poradil i se stejně pohotovým zakončením střídajícího Pepy Karvaie v takřka totožné situaci, jen o několik minut později a více zprava. To však domácí lišanské hráče i fanoušky už mrzet nemuselo.

Rozhodčí: Meščan - Roth, Stejskal

Diváci: 85

ŽK: 36. Haifler, 55. Paseka - 65. Rambousek

ČK: 0 - 0

Branky: 5. Žalud (as. Mutinský), 1 : 0, 44. L. Řepka (pk.), 2 : 1,  56. Krůta (Mutinský), 3 : 1 -  36. Liška (pk.), 1 : 1

SK Lišany : Z. Řepka – Bagi (62. J. Hamouz), L. Řepka, Haifler, Feher - Paseka (73. Kindl), Medřický, Mutinský (73. Karvai), Žalud – Krůta (79. Ledvinka), Roušavý (86. Beneš).