Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavenec si nadělil povedený výkon a dva body

30. 8. 2021

Stejně jako v prvním kole doma s Řevničovem i minulý týden v Městečku vstoupil do zápasu lépe soupeř. Zatímco zelenobílí se v úvodní dvacetiminutovce na hřišti spíše hledali, důrazní hosté včasným přistupováním a rychlým přechodem do útoku měli navrch. Jenže oslavenec v domácí brance si bravurně poradil s šancemi Stránského, Berana i Wittmayera a Lišany postupně srovnaly hru. Hlavně Méďa s Hafíkem dokázali podržet míč vpředu a využívat náběhů aktivního Roušáka.

Na konci první půlhodiny Méďa na levé straně perfektně načasoval uličku na Roušáka. Hosté sice reklamovali ofsajd, ale praporek pomezního zůstal správně dole. Rychlonohý domácí forward ukázal záda celé obraně a s chladnou hlavou poslal míč kolem vybíhajícího Haužvice ke vzdálenější tyči, 1 : 0.

To už se hrál fotbal nahoru – dolů, ale Lišany se z vedení dlouho neradovaly. Akce baníku z 36. min. vypadala zpočátku nevinně, ale Páťa Ledvinka nešťastně minul přihrávku směřující na levou stranu vápna, když mu míč nečekaně odskočil. Balón propadl k volnému Matějkovi, který zachoval klid a technicky obstřelil Řepu ke vzdálenější tyči, 1 : 1.

Matějka byl i u další situace před koncem první půle, nicméně na druhé straně hřiště. Zahrál totiž ve zdi ve vlastní šestnáctce rukou a zelenobílí dostali výhodu pokutového kopu. Míč si postavil L. Řepa, mířil dobře k pravé tyči, ale rána postrádala razanci a Haužvic, který vystihl směr, svůj tým podržel. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle slibovala kvalitní podívanou, a skutečně se bylo na co dívat. Fotbal nahoru – dolů, akce střídala akci. Špílmachr hostí Wittmayer ukázal, jak je rychlým hráčem, když po individuální akci na 20 metrech přesprintoval celou lišanskou obranu a zleva se řítil sám na Řepu. Ten však dobře vyběhl a donutil středopolaře baníku k lobu, který ke štěstí domácích skončil těsně vedle levé tyče. Na opačné straně hřiště za to vzala staronová posila z Chrášťan, Lukáš Hanzl. Zprava zpoza vápna vypálil dělovku, která otřásla břevnem nad bezmocným Haužvicem.

V 52. min. nuceně opustil hřiště Žáďa, kterému natažený stehenní sval nedovolil pokračovat. Byl nahrazen zahraniční akvizicí Tomášem Kováčikem, kterému záhy připravil Hafík stoprocentní tutovku. Jenže Tomáš, tváří v tvář Haužvicovi, trefil hostujícího gólmana. Za několik minut se situace opakovala. Hafík na sebe navázal hráče, uvolnil se a servíroval volnému T. Kováčikovi na úroveň penaltového puntíku, ale výborný gólman Rynholce byl znovu proti.

Neproměněné šance mohly zelenobílé mrzet na začátku poslední desetiminutovky, kdy na hranici malého čtverce přistál míč na noze volného Berana, leč ke smůle hostujícího celku míč špatně trefil a ten skončil vedle Řepovy tyče.

Oba celky chtěly vyhrát a šlapaly naplno až do konce bojovného, emočně vypjatého a divácky atraktivního utkání. Gól už však nepadl a tak přišly na řadu penalty. Domácí začínali a od druhé série měli navrch, když Řepa vystihl směr a lapil ránu rynholeckého exekutora. Za Lišany bezpečně proměnili Méďa, L. Hanzl, L. Řepa, který odčinil své zaváhání při penaltě ve hře, a ve čtvrté sérii Vialli. Poslednímu domácímu střelci, oslavenci Z. Řepovi stačilo proměnit, a tak se i stalo. Lišanský gólman vymetl svému protějšku Haužvicovi dělovkou šibenici a mohl si tak jako dárek k 30. narozeninám nadělit povedený výkon a dva body po výhře v penaltovém rozstřelu.

Rozhodčí: Hamouz - Fejfar, Bohatý

Diváci: 36

ŽK: 33. Hanzl - 66. Měsíček, 79. Haužvic

ČK: 0

Branky: 28. Roušavý (as. Medřický), 1 : 0,  - 36. Matějka, 1 : 1 

SK Lišany : Z. Řepka – Ledvinka, L. Řepka, Hrbek, Feher - Hanzl, Medřický, Paseka  (80. Hildebrand), Žalud (52. Kováčik) - Haifler, Roušavý.