Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlepšené výkony konečně přinesly ovoce

5. 10. 2020

A Hafík dal o sobě vědět hned v úvodu utkání, když upláchl po pravé straně, vnikl do vápna a servíroval míč pod sebe na nabíhajícího kolegu z útoku. Roušák však ve vyložené pozici pálil do připraveného gólmana Peterky. Pravidlo nedáš – dostaneš se málem potvrdilo téměř z protiútoku, když dělovka zpoza vápna rozezněla břevno nad bezmocným Řepou, který se za balónem stačil taktak ohlédnout.

První půle pokračovala vyrovnanou hrou v poli, šance však počítal téměř výhradně bojovnější domácí celek. Roušák se proháčkoval do vápna, avšak znovu vychytán Peterkou, zády k bráně sebral odražený balón z nohy Pápemu, který se chystal dorážet. Hafík zlobil. Vyhrával většinu soubojů se „sparťanskými“ obránci a záhy znovu pod sebe nabil Pápemu do ještě lepší pozice, než v úvodu Roušákovi. Lišanský středopolař, zhruba na penaltovém puntíku, si klidně mohl míč zpracovat, nicméně pálil z první vysoko nad branku.

Čas ubíhal a strážce hostující svatyně oplýval jistotou. Poradil si s Hafíkovou hlavičkou, posbíral několik vysokých míčů, včasným vyběhnutím přikryl míč před dobírajícím Viallim, a když Hafík po dalším vymanění se ze sevření obránců pálil z ostrého úhlu vedle, vypadalo to, že první dějství gól nepřinese.

Ovšem ve 37. min. přišla v podání zelenobílých akce jak z učebnice. Pápe kolmicí z hloubi vlastní poloviny oslovil Hafíka, který z jedničky „otevřel obranu“ pro zleva startujícího Vialliho. Kuba zapnul motory, vnikl do šestnáctky a před vybíhajícím Peterkou nezištně naservíroval sprintujícímu Roušákovi před prázdnou branku. Danovi už stačilo jen zkoordinovat pohyb a nastavit placírku, 1 : 0.

V závěru úvodního dějství se i díky několika sporným verdiktům hlavního arbitra na hřišti přiostřilo, k dříve „vyžluceným“ Pavlu Kindlovi a Pápemu přibyl ještě Méďa a Řevničovští si vytvořili náznak tlaku po standardních situacích. Nebezpečný centr ve 45. min. odvrátil hlavou v obraně vypomáhající Hafík, aby bezprostředně po rychlém přechodu do protiútoku zase servíroval po sebe na Pápeho. Avšak přihrávka byla zblokována a k lišanskému středopolaři nedoputovala.

 

Začátek druhého dějství přinesl vyrovnaný boj. Řevničovští se snažili s utkáním ještě něco udělat, ale lišanská defenziva v čele s obětavým a bezchybným Tomášem Hrbkem je před Řepu moc nepouštěla. Naopak. V 56. min. poslal Vojta Hamouz do průniku středem hřiště Roušáka. Tváří v tvář Peterkovi už to vypadalo, že lišanský forward si dal míč příliš daleko od nohy, ale využil své rychlosti a v posledním zlomku vteřiny dopíchl míč kolem vyběhlého gólmana do sítě, 2 : 0. 

V 64. min. bylo ještě veseleji, a byl u toho znovu Roušák. Šikovně se uvolnil na hranici šestnáctky a "béčkem" se trefil přesně k pravé Peterkově tyči, čímž završil čistý hattrick 3 : 0. Jenže za dvě minuty už to bylo zase jen o dva. Po sérii nedorazů na pravé lišanské straně se střelou zblízka prosadil Vait, 3 : 1. 

"Sparťané" vycítili určitou šanci a začali se čím dál víc tlačit dopředu. Jenže zapomínali na zadní vrátka, čímž poskytli zelenobílým prostor k nebezpečným brejkům a přečíslením, které však, jako v případě Méďova pokusu o finálovku na Hafíka, Vialliho křížné střely těsně vedle či Vojtova průniku souběžně s koncovou čárou, zůstaly nevyužity. Do 86. min., kdy Méďa křížem mezi beky našel Hafíka, který z malého vápna pohodlně zasunul do odkrytého kouta branky, 4 : 1, čímž uzavřel brankový účet. Konec konců, gól si za svůj výkon určitě zasloužil.  

 

Rozhodčí: Brejník - Beneš Jan, Kosová,  Delegát OFS:Titlbach

Diváci: 41

ŽK: 21. Kindl, 29. Paseka, 43. Medřický - 86. Peterka

ČK: 0

Branky: 37. Roušavý (as. Feher), 1 : 0, 56. Roušavý (V. Hamouz), 2 : 0, 64. Roušavý (??)  3 : 0, 86. Haifler (Medřický), 4 : 1, - 66. Veit, 3 : 1 

SK Lišany : Z. Řepka – Ledvinka, Kindl, Hrbek, V. Hamouz - Krůta (71. Mutinský) Medřický, Paseka  (80. Hildebrand - Haifler, Roušavý (87. Kováčik).