Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdánlivě jednoduchý postup

19. 8. 2019

Hned z první akce se po Žáďově centru z levé strany dostala do tutovky lišanská posila,urostlý Tomáš Hrbek, ale hlavou zblízka přestřelil. Stejný hráč ovšem ve 3. min. sklepl na velkém vápně hrudí míč pro Páťu Ledvinku a ten placirkou k levé tyči otevřel skóre, 0 : 1. Po výstavní ráně z dálky v podání Lukáše Řepky po čtvrthodině hry už to bylo 0 : 2 a Lišanští polevili v koncentraci. Hned v 17. min. byli potrestáni. Po nepovedeném odkopu odrazil míč od domácího Romana Votroubka tak nešťastně, že zapadl Zdendovi Řepkovi pod břevno do sítě 1 : 2. Domácí, nabuzeni laciným gólem, začali kousat.

Naštěstí v 19. min. po obrovské šanci Lišan vyndal domácí hráč Páťovu hlavičku směřující do šibenice rukou. Sudí nechtěl vylučovat, nicméně nařídil penaltu, ke které se postavil Lukáš Hanzl a bezpečně zvýšil na 1 : 3. Lukáš Hanzl a Páťa Ledvinka pak neproměnili tutovky, větší měl Páťa, když po vybojovaném míči a nabídce od Tomáše Hrbka zblízka minul odkrytou branku.

Domácí nicméně zlobili a ve 24. min. šli znovu na kontakt. Po rohovém kopu se hlavou na zadní tyči prosadil Havlíček, 2 : 3. Navíc Zdenda Řepka bravurně vyndal nad břevno vyrovnávací gól po střele z pravé strany. Hosty po hluché herní pasáži však dostal ve 39. min. zpět do dvougólového vedení Vašek Mutinský, když na přední tyči hlavou usměrnil Žáďův precizně zahraný roh za záda gólmana Kratochvíla, 2 : 4.

Do druhého dějství naskočil Dan Roušavý za Míru Chládka, ale v jeho první půlhodině toho mnoho zajímavého k vidění nebylo, Čistá se marně snažila o korekci výsledku, protože lišanská obrana jí toho mnoho nepovolila, avšak ani Lišanům to dopředu moc nešlo. Výjimkou byly dvě střely v podání právě Roušáka, avšak první postrádala razanci a druhou, doprostřed branky, vyrazil gólman před sebe a dobíhající Tomáš Hrbek přišel pozdě.

Až v 76. min. definitivně zlomil odpor domácích Dan Roušavý. Radek Žalud rozehrál přímý kop do vápna, střídající Pepa Trešl protečoval míč k Danovi a ten bombou pod břevno nekompromisně zavěsil 2 : 5. Stejný hráč po chvilce pálil znovu a orazítkoval břevno.

V 86. min předvedl parádu Radek Žalud, když utekl po levé straně, odcentroval a Lukáš Řepka netradičně hlavou za pomoci teče domácího obránce zvýšil na 2 : 6. Nejpohlednější akci si ovšem Lišanští schovali do 89. min. Roušák pasem do levého křídla vybídl ke sprintu od poloviny hřiště k rohovému praporku Kubu Fehera, který přetáhl centr na zadní tyč, kde Lukáš Hanzl přesprintoval svého strážce a placírkou ze vzduchu stanovil konečný výsledek, 2 : 7.

Hodnocení trenéra: Byť jsme stříleli pěkné branky, s výsledkem jsem spokojenější než s předvedenou hrou. Po rychlém a snadném vedení o dva góly jsme zařadili jedničku, přizpůsobili se rychlosti soupeře, kterého jsme nechali dvakrát lacině snížit a zařadit vyšší rychlostní stupeň už bylo potom složité. Sice nám chybělo několik opor a někteří hráči dostali nakopáno bez možnosti je vystřídat, nicméně za týden začne soutěž, a tam se musíme prezentovat úplně jinou hrou, abychom byli konkurenceschopní.

 

Rozhodčí: Švácha - Jasanský, Tichý

Diváci: 80

ŽK: 69. Havlíček - 73. Ledvinka

ČK: 0 - 0

Branky: 17. R. Votroubek, 1 : 2, 24. Havlíček, 2 : 3 - 3. Ledvinka (as. Hrbek), 0 : 1, 15. L. Řepka, 0 : 2, 19. Hanzl (pk.), 1 : 3, 39. Mutinský (Žalud), 2 : 4, 76. Roušavý (Trešl), 2 : 5, 86. L. Řepka (Žalud), 2 : 6, 89. Hanzl (Feher), 2 : 7. 

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Chládek (46. Roušavý), Haifler, Feher - Hanzl, L. Řepka, Mutinský, Žalud – Hrbek (65. Trešl), Ledvinka