Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Jesenici rozhodl až penaltový rozstřel

1. 9. 2019

FC Jesenice - SK Lišany    1 : 2p   (0 : 1)

Hosté začali dobře. Už v 6 min. usměrnila rybičkou přetažený centr Radka Žaluda do poloodkryté branky nová lišanská akvizice, Tomáš Hrbek, 0 : 1. Bývalý brankář SKR a Slabec, nastupující v Lišanech na hrotu útoku, odstartoval svým gólem divácky atraktivní fotbal nahoru – dolů, se spoustou šancí na obou stranách. Všechny však zůstaly nevyužity. Z těch nejvyloženějších po nedohodě v lišanské defenzivě za Zdeňkem Řepkou zazvonilo břevno. Naopak na druhé straně utekl jesenické obraně Radek Žalud. Mířil jen do tyče a před Tomášem Hrbkem zívala prázdná branka, jenže odražený míč nedokázal z malého vápna vtěsnat mezi tři tyče Tomáš Hrbek.

V podobném duchu pokračovala i druhá půle. Martin Medřický po dalším z Žáďových úniků a centrů dosáhl branky, lišanskou radost však zkazil odmávaný a odpískaný ofsajd. Po chvilce se totéž opakovalo na druhé straně v podání Davida Jeníčka a  gól díky zvednutému praporku rovněž nebyl uznán. Dan Roušavý po ůniku z vyložené pozice pálil těsně vedle, Zdeněk Řepka pak fantasticky vychytal z bezprostřední blízkosti Jeníčka.

Čtvrt hodiny před koncem musel díky zranění vystřídat dobře hrající Vašek Mutinský, což pro zelenobílé znamenalo značné oslabení. Jeseničtí ho využili a dočkali  se v 80. min., kuriózním gólem. Jarda Haifler odkopem trefil Jeníčka, čímž dostal do souboje s urostlým jesenickým střelcem lišanského gólmana. Zdenda měl pod tlakem zlomek vteřiny na odkop, trefil Jeníčka znovu a míč se odrazil do branky, 1 : 1.

Penaltový rozstřel ovládly Lišany. Zdeněk Řepka oprášil svou gloriolu penaltového specialisty z předchozích ročníků OP. Zneškodnil jesenickým střelcům dvě penalty ze čtyř, a protože Lukáš Řepka, Radek Žalud, Láďa Krůta a Kuba Feher bezpečně proměnili, sám, určen na pátou, tak už kopat ani nemusel.

Hodnocení: Pro trenéry infarktový zápas, ale diváci si asi museli přijít na své, neboť na jesenickém „letišti“ v obrovském vedru dali hráči pro úspěch do hry všechno a jediné, co mači chybělo, byly přes řadu šancí góly a produktivita. Mrzí mě, že po brzkém úvodním gólu jsme nedokázali přidat další i z těch nejvyloženějších příležitostí a zápas rozhodnout. Ale buďme objektivní, vyložené šance měl i soupeř a z tohoto pohledu je remíza spravedlivá. Naopak mě potěšil Zdeněk Řepka, když navázal na svou „penaltovou“ formu z předchozích zápasů v OP.

Rozhodčí: Beneš P. - laik Kotek, laik Kinkal

Diváci: 60

ŽK: 71. Brda, 79. Fiala - 86. Feher. 90. Haifler

ČK: 0 - 0

Branky: 80. Jeníček, 1 : 1  - 6. Hrbek (as. Žalud), 0 : 1, 

SK Lišany : Z. Řepka – Ledvinka, L. Řepka, Haifler, Feher - Hanzl (68. Krůta), Medřický, Mutinský (76. Trešl), Žalud - Roušavý, Hrbek