Jdi na obsah Jdi na menu
 


V derby nejtěsnější porážka

9. 9. 2019

SK Lišany - Sparta Lužná    0 : 1   (0 : 0)

Lišanští hráči se od úvodního hvizdu dobře pohybovali, sebevědomě kombinovali, vysunuli presing a v první půlhodině byli častějšími hosty na obranné polovině a v šestnáctce Lužné. V první šanci se ocitl Páťa Ledvinka, ale strážce luženské svatyně M. Pokorný zasáhl úspěšně. Osamocený Pavel Kindl v dobré šanci z hranice šestnáctky mířil těsně nad branku a hlavička Lukáše Hanzla po přesném centru Kuby Fehera mířila doprostřed do připravené náruče M. Pokorného.

Luženští sparťané začali vystrkovat růžky v závěru prvního dějství, když lišanští hráči začali upouštět od kombinační hry a více nakopávat. Dobře pracující domácí obrana však vše vyřešila a gólu se tak v prvním dějství 130 přítomných diváků nedočkalo.

Dočkali se však brzy po obrátce, a spokojenější byli určitě příznivci Lužné.  V 51. min. po fatální lišanské chybě v komunikaci měl hostující střelec R. Pokorný, do té doby dobře bráněný, do prázdné branky hodně usnadněnou úlohu, 0 : 1.

Lišanští měli na otočení skóre nebo alespoň srovnání stavu skoro celý poločas a  vrhli vše do útoku. Obě mužstva bojovala s maximálním nasazením. Domácí od 60. min. svou rychlostí hodně zlobil střídající Vejvoda, kterého zastavovali s vypětím všech sil i za cenu žlutých karet pro Kubu Fehera, Vaška Mutinského a Martina Medřického.

Kombinační lehkost zelenobílých z první půle vzala za své, ale bojovali a šancí na srovnání stavu si vytvořili dost. Páťa Ledvinka, sám s míčem na hranici šestnáctky, mohl ještě vylepšit situaci na nabíhajícího Honzu Paseku, ale vzal to na sebe a pálil těsně nad branku. S trestným kopem Lukáše Řepky si vysoký hostující gólman poradil bez větších problémů. Mnohem více dovedností musel prokázat při likvidaci dělovky Dana Roušavého, kterou vytlačil mimo svou pravou tyč a následně i jedovky z voleje v podání Honzy Paseky, kterou pro změnu konečky prstů vyndal nad břevno 

Hodnocení: Derby mělo výbornou atmosféru a hráči si sáhli na dno. Pro nás však další vyrovnané utkání se smolným koncem. Nevyhrál lepší, nýbrž šťastnější tým. Ve statistice šancí jsme zřejmě měli navrch, ale ani jednu jsme neproměnili a dostali gól po hloupé chybě a to nás stálo body. Nyní nás čekají hodně silní soupeři, pokud chceme vyhrávat, musíme být produktivnější.

Rozhodčí: Husák - Trešl, Lebeda

Diváci: 130

ŽK: 43. L. Řepka, 66. Feher. 76. Mutinský, 82. Medřický - 38. Maršík, 48. Šnajdr, 77. Kopřiva,

ČK: 0 - 0

Branky: 51. Pokorný R., 0 : 1. 

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, L. Řepka, Haifler, Feher - Hanzl, Mutinský, Medřický, Paseka - Roušavý, Ledvinka (71. Krůta)