Jdi na obsah Jdi na menu
 


Utkání dvou rozdílných poločasů

11. 11. 2019

V první stoprocentní šanci se hned v úvodní minutě ocitli hosté, ale Zdenda Řepka vytáhl fantastický zákrok. Ve 3. min. udeřilo na druhé straně. Lukáš Hanzl se šikovně uvolnil u pravé lajny, kolmicí za beky našel ve sprintu Dana Roušavého, který hostující obraně ukázal záda a kolem vybíhajícího M. Štillera našel skulinu u bližší tyče, 1 : 0. Hosté ale rozhodně nesložili zbraně. Jejich další šance k vyrovnání ještě nevedla, ale v 9. min. poslal Jelínek z levé strany do lišanského vápna vysoký míč, Votroubek prokázal více důrazu než lišanští obránci a zaslouženě protlačil míč za Řepova záda, 1 : 1. 

Následoval oboustranně rychlý a kombinační fotbal nahoru – dolů se zajímavými situacemi před oběma brankami. Nádhernou bombu ostrostřelce ze střední vzdálenosti Lukáše Řepky vyndal Štiller nad břevno s maximálním úsilím.  Ve 27. min. dostal další dobrou kolmici mezi beky Dan Roušavý. Přesprintoval svého strážce Zudu a ten jej před šestnáctkou v situaci sám na gólmana strhl k zemi. Následovala červená karta za zmaření vyložené brankové příležitosti a nařízený přímý kop. Ten sice Radek Žalud poslal metr nad branku, ovšem zelenobílí si následně s přesilovkou poradili bravurně a do konce první půle začali rychlými kombinacemi a nátlakovou hrou na hřišti dominovat.

Vše odstartoval v 31. min. Láďa Krůta. Po Radkem Žaludem rozehraném rohu a neúspěšném zakončení Vaška Mutinského, si míč po pohotovém skluzu lišanského stopera cestu do sítě napodruhé již našel, 2 : 1. Ve 41. min. udržel Dan Roušavý uvnitř zavidovské šestnáctky míč proti přesile a s jeho následnou nabídkou proti noze si bezpečně z jedničky poradil Lukáš Hanzl, 3 : 1. Když už se zdálo, že za tohoto stavu odejdou mužstva do kabin, přišla nejhezčí lišanská akce utkání. Míč putoval z pravé strany od Lukáše Hanzla do středu na Dana Roušavého, který jej ideálně prostrčil do vápna na Vaška Mutinského a domácí šikula si poradil technickou střelou do levého horního rohu Štillerovy branky, 4 : 1.   

Kdo čekal, že ve druhém dějství Lišany svého soupeře dorazí, musel být zklamán. Zelenobílí totiž jakoby začali hrát na údržbu, přestali běhat a nabízet se a navíc často předržovali míč. To ovšem byla voda na zavidovský mlýn, hosté díky řadě nepřesností domácích získávali míče již na polovině hřiště, nebáli se přejít jeden na jednoho, čímž eliminovali svou početní nevýhodu a i v deseti dostali lišanský tým pod tlak.

Gól však znovu přišel na druhé straně. Po hodině hry se zelenobílým povedlo vykombinovat akci do úniku Lukáše Hanzla po pravé straně. Jeho střílenou přihrávku do šestnáctky na nabíhající Roušáka s Mutinou si skluzem nešťastně srazil do vlastní sítě stoper Vanický, 5 : 1.

Ani tahle situace však hosty nezlomila a ti se odvážnou hrou dále snažili o korekci výsledku. Vytvořili si tři – čtyři opravdu stoprocentní gólové příležitosti, jenže Zdenda Řepka byl k nepřekonání a svůj tým podržel. Kapituloval až v 75. min., když se Láďa Krůta v rohu šestnáctky dopustil faulu a nařízenou penaltu bezpečně proměnila ikona zavidovské rezervy Petr Čech st., 5 : 2.

Lišanům to ve druhé půli dopředu nešlo, nicméně hra hostí vabank v samotném závěru přece jen přinesla domácím obrovskou šanci, když Lukáš Řepka postupoval sám na brankáře. Mohl zakončovat, nicméně vylepšil situaci přihrávkou na nabíhajícího Patrika Ledvinku, který sice uklidil míč do odkryté branky, nicméně radost zkazil lišanským odmávaný a odpískaný ofsajd.

Ohlas: Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. Trochu jsem se po vyloučení obával, že proti semknutým a organizovaným deseti hráčům se někdy hraje hůř, než proti jedenácti, ale dobrým pohybem a rychlou kombinací jsme dokázali soupeře rozebrat a do půle zdánlivě rozhodnout. Zdánlivě píši cela záměrně, neboť uvedené atributy ve druhé půli zdobily hosty, kteří to nevzdali ani v deseti, a kdyby byli produktivnější, mohlo ze zápasu být ještě pěkné drama.

Rozhodčí: Týče Jiří - Polívka, Lebeda,  Delegát OFS:Titlbach

Diváci: 45

ŽK: 0 - 0

ČK: - 27. Zuda

Branky: 3. Roušavý (as. Hanzl), 1 : 0, 31. Krůta (Mutinský), 2 : 1, 42. Hanzl (Roušavý), 3 : 1, 45. Mutinský (Roušavý), 4 : 1, 63. vlastní Vanický (Hanzl), 5 : 1 - 9. Votroubek, 1 : 1, 76. Čech (pk.), 5 : 2 

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Krůta, Haifler, Feher - Hanzl (62. Hrbek), Mutinský (72. Ledvinka), L. Řepka, Medřický, Žalud - Roušavý