Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slušný výkon proti lídrovi body nepřinesl

3. 11. 2019

So. Mšec - SK Lišany    4 : 1   (1 : 0)

Lídr soutěže od úvodu dostal hosty pod tlak, nicméně po 7 minutách a kolmici od Vaška Mutinského unikl na druhé straně od poloviny hřiště Dan Roušavý, ale ztroskotal na dobře chytajícím Kolkovi. Ve 12. min. tak udeřilo v šestnáctce hostí. Po lišanské ztrátě míče na vlastní polovině a následném přečíslení se zblízka trefil Zeman, 1 : 0. 

Zelenobílí ovšem nesložili zbraně, organizovaně bránili, zkoušeli to s brejky a místy dokázali dobrou kombinací lídra tabulky ve středu hřiště rozebrat. Avšak snažení chyběla finální přihrávka, takže s výjimkou nepřesného zakončení Martina Medřického, který se po výzvě od Dana Roušavého uvnitř šestnáctky špatně zorientoval, se do výraznější šance nedostali. V závěru poločasu po nedovoleném zákroku domácího stopera, bývalého hráče SKR a N. Strašecí Lukáše Beneše, hosté navíc přišli o kreativního Vaška Mutinského, který s pohmožděným kotníkem musel střídat. Z placu musel i Lukáš Hanzl, který po vleklých zdravotních problémech nastoupil poprvé od začátku a se sebezapřením vydržel poločas.

Do druhého dějství je nahradili Tomáš Hrbek a Patrik Ledvinka, a lišanská lavička osiřela. Druhý gól domácích přišel v 55. min. Po pěkné kombinační akci a rozboru lišanské obrany uklízel míč do odkryté branky nejlepší střelec soutěže Kapek, 2 : 0.

Za minutu to ale bylo zase jen o gól. Po ideální nabídce od Tomáše Hrbka využil příliš velké mezery mezi domácími stopery Dan Roušavý a kolem vybíhajícího Kolka uklidil míč k tyči, 2 : 1. Lišanské myšlenky na případný zvrat však po dalších dvou minutách rázně utnul svým druhým gólem, tentokrát hlavou, Kapek, který po rohovém kopu zůstal zcela nehlídán na zadní tyči, 3 : 1.

Mšec se následně dostala do tří výborných příležitostí, hosty jednou zachránila tyč a dvakrát gólman Zdeněk Řepka. Šanci Dana Roušavého na druhé straně zmařil včasným pádem pod nohy Kolek. V 84. min. po střetu Martina Medřického s Benešem na polovině hřiště obě mužstva chvilku přestala hrát v domnění, že rozhodčí přeruší hru. Když se tak nestalo, domácí zareagovali rychleji a křižný pas do volného prostoru zužitkoval únikem a střelou kolem vybíhajícího Zdendy Řepky rychlonohý Vávra, 4 : 1.

Ohlas k utkání: Proti lídrovi soutěže, týmu s kompaktním herním projevem a výbornými individualitami ve svém středu, jsme bez ohledu na prořídlou sestavu nepředvedli špatný výkon. Dokázali jsme organizovaně bránit, místy si poměrně dobře vyměňovat míč a hrozit z brejků. Ovšem pokud proti týmu kvalit Mšece máme uspět, musíme být produktivní a minimálně chybovat. Bohužel, ze čtyř šancí jsme uspěli jedenkrát, domácí z osmi – devíti čtyřikrát, což rozhodlo. Navíc třetí a čtvrtý gól domácích pokládám z pohledu naší nedůslednosti za hodně laciné.

Rozhodčí: Mareš - laik D Cífka, laik H Kinkal

Diváci: 55

ŽK: 43. Beneš - 89. Roušavý

ČK: 0 - 0

Branky: 12. Zeman, 1 : 0, 55. Kapek, 2 : 0, 58. Kapek, 3 : 1, 84. Vávra, 4 : 1  - 56. Roušavý (as. Hrbek), 2 : 1 

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Chládek, Haifler, Žalud - Hanzl (46. Ledvinka), Medřický, L. Řepka, Mutinský (46. Hrbek), Krůta - Roušavý