Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parádní duel v Ohnivec aréně

16. 9. 2019

SK Ohnivec Městečko - SK Lišany    1 : 2p.   (1 : 1)

Hned od prvního hvizdu a prakticky po celý zápas byl na specifickém menším hřišti z obou stran k vidění divácky atraktivní svižný fotbal nahoru – dolů, se zajímavými situacemi před oběma brankami. Zelenobílí v okleštěné sestavě se favorizovaného soupeře, který se také musel obejít bez střelce Petra Šnídla a s futsalovým gólmanem Honzou Loderem mezi tyčemi, nezalekli a hráli zcela otevřenou partii.  

Dokonce šli do vedení v 29. min., když penaltu po faulu na Dana Roušavého uvnitř šestnáctky, při absenci tradičního exekutora Lukáše Řepky, bezpečně proměnil Radek Žalud, 0 : 1. Neradovali se však dlouho, neboť již ve 34. min. se po odvráceném centru za šestnáctkou zmocnila míče posila „ohnivců“ z SKR Marek Tvrz a nechytatelnou bombou, která skončila v levé Řepově šibenici, srovnal krok, 1 : 1. Vrátit lišanským vedení mohl těsně před půlí Dan Roušavý, který se na hranici šestnáctky šikovně uvolnil, pohotově vypálil, ale pouze orazítkoval břevno.

Boj kdo z koho pokračoval i po změně stran. Obě mužstva hrála s maximálním úsilím, nicméně v první polovině druhého dějství dominovaly obrany. Po skluzu důrazného Kuby Fehera na míč se zranil střelec vyrovnávacího gólu Tvrz. Nařízený přímý kop těsně za hranicí vápna zastavila zelenobílá zeď. Tvrz to ještě chvíli zkusil, ale pak se nechal vystřídat.

Pomyslný chléb se lámal v poslední dvacetiminutovce. Zelenobílí vykombinovali parádní akci, na jejímž konci se Tomáš Hrbek ocitl sám před Loderem, jenže ten si pomohl futsalovým reflexem a překonat se nenechal. Obdobně úspěšně si vedl i proti tutovce Dana  Roušavého, který se pěkně uvolnil jeden na jednoho, ale domácí gólman vykopl jeho střelu na zadní tyč nohou.

Závěr patřil spíše domácím. I díky tomu, že lišanským bez možnosti adekvátně vystřídat rychle ubývaly síly. Jenže v krizové situaci zaúřadoval gólman Zdeněk Řepka, který vytáhl fantastické zákroky proti Sýkorovi a Urbanovi, když už městečtí zvedali ruce a dovedl drama na ostří nože do penaltového rozstřelu.

V něm si lišanský brankář vzal opět hlavní slovo. Ve čtvrté sérii za stavu 2 : 3 pro Lišany chytil domácím penaltu a poté sám, určen v páté sérii jako poslední lišanský exekutor, s přehledem proměnil na 2 : 4 a vystřelil pro Lišany bod navíc.   

Hodnocení: Sehráli jsme nejlepší utkání nejen v letošním ročníku OP, ale i v celém letošním roce. Bez Hanzla, Paseky a L. Řepky a pouze s náhradním gólmanem Trešlem na lavici, jsme dokázali úspěšně čelit domácímu týmu, který sice postrádal P. Šnídla, ale stále plnému zvučných jmen a nakonec jsme si z Ohnivec Arény odvezli 2 body. Před výkonem celého týmu smekám.

Rozhodčí: Týče J. - laik Gebhart, laik Ledvinka

Diváci: 90

ŽK: 37. Kolísek, 58. Zelenka, 66. Hadrava - 76. Feher, 80. Roušavý, 88. Medřický

ČK: 0 - 0

Branky: 35. Tvrz, 1 : 1  - 29. Žalud (pk.), 0 : 1, 

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Krůta, Haifler, Feher - Roušavý, Medřický, Mutinský, Žalud - Ledvinky (89. Trešl), Hrbek