Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na úvod těsná domácí prohra

27. 8. 2019

SK Lišany - SK Senomaty    2 : 3   (1 : 2)

Hned v úvodu prověřil Kučabu v brance Senomat střelou z vápna Lukáš Řepka. V 11 min. šly Lišany do vedení. Po akci krajních záložníků uklidil nabídku Lukáše Hanzla z pravé strany do sítě Dan Roušavý, 0 : 1. Po odvrácení slibné příležitosti „beranů“ za to vzal z vlastní poloviny Kuba Feher. Rychlostně přešel přes stopera Fojtíka, ale tváří v tvář Kučabovi, již zakyselen, pálil příliš brzo a gólman hostí si poradil.

Jenže v 18. min. Pavel Kindl nešťastně tečoval nabídku z pravé strany za záda Zdeňka Řepky, 1 : 1.  Když se hned ve 21. min. prosadil ze skrumáže Kučera, 1 : 2, začaly Senomaty po zbytek první půle kvalitní kombinací diktovat tempo hry, k čemuž jim úspěšně pomáhali jak domácí řadou ztrát a chyb, tak i rozhodčí, rozdílným metrem v posuzování nedovolených zákroků. Žk. za kritiku sudího si tak na lavici vysloužil asistent trenéra domácích Milan Ledvinka.

Podobný obrázek přinesl i začátek druhého dějství. Zkušení Kokšal s posilou z SKR Fojtíkem režírovali hru a v 57. min. se po parádním Kokšalově prostrčení míče do vápna pohotovou ránou přes celou branku znovu prosadila další senomatská posila ze Mšece, Kučera, 1 : 3.

Domácím to nešlo, leč 71. min. jim vykřesal naději Vašek Mutinský, který si zpracoval přenesený míč od Pavla Kindla, uvolnil se a technické střele k levé Kučabově tyči pomohl i odskok balónu, 2 : 3. Stejný hráč mohl o minutu později srovnat, ale jeho pokus o přehození gólmana skončil těsně nad brankou.

I díky vystřídání hostujícího Kokšala se Lišanští v závěru dostali přece jen více do hry, ale vypracovali si jen jedinou dobrou příležitost, když centrovaný míč z rohového kopu poslal Páťa Ledvinka hlavou nad branku. Hosté si pak těsnou výhru již pohlídali.

Hodnocení: Dostali jsme lekci a možná jich ještě několik přijde, než se probereme z naší letargie závěru loňského ročníku I. B třídy, pochopíme, že samo to nepůjde a začneme víc pracovat v trénincích i zápasech. Pokud ne, můžeme klidně hrát o záchranu. Senomaty byly fotbalově o level výš a vyhrály zaslouženě.

Rozhodčí: Beneš A. - Beneš J., Jasanský

Diváci: 60

ŽK: 38. Feher. 85. Kindl - 35. Fojtík, 75. Kučera

ČK: 0 - 0

Branky: 11. Roušavý (as. Hanzl), 1 : 0, 71.  Mutinský (Kindl), 2 : 3,  - 18. Kindl (vlastní), 1 : 1, 21. Kučera, 1 : 2, 57.  Kučera, 2 : 3. 

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Ledvinka, Haifler, Feher - Hanzl, L. Řepka, Madřický, Roušavý – Hrbek (46. J. Hamouz), Mutinský