Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trochu smolná domácí prohra

31. 3. 2019

První půle přinesla vyrovnaný fotbal s řadou nepřesností a minimem šancí na obou stranách. Spíše se bojovalo, než kombinovalo, přičemž hru navíc negativně ovlivnila špatná kondice trávníku i sílící boční vítr. Vítr nicméně napomohl nejnebezpečnější situaci Unhoště v první půli, když po nákopu z dobrých 40 metrů zanesl míč na pravou tyč překvapeného Zdeňka Řepky.

Lišany ustály úvodní nástup hostí, rychle vyrovnaly hru a sami si vytvořily výbornou příležitost, když na konci povedené kombinace pálil Michal Bagi pouze do boční sítě. Jinak však kamenem úrazu byla na obou stranách finální přihrávka. Ke škodě zelenobílých se po 25. min. zranil jediný zbylý rychlonohý útočník domácího mužstva Dan Roušavý, který do té doby slušně zaměstnával obranu hostí. Do půle to ještě zkusil, ale o přestávce musel střídat.

Za Dana naskočil Láďa Krůta, typově úplně jiný hráč, a Lišany tak  ve  druhém dějství tak Lišany postrádaly větší rychlost v útočné činnosti, naopak hosté částečně zpřesnili hru a domácí mužstvo zatlačili. To odolávalo do 59. min., kdy zelenobílí pozdě zareagovali na rychle vhozený aut a následný centr z pravé strany. Do míče se pěkně položil produktivní útočník Unhoště Křenek a zblízka nechytatelně zavěsil do šibenice, 0 : 1

Gól hosty uklidnil, ti několikrát zaměstnali Zdendu Řepku a lišanský tým přes veškerou snahu v daném složení a rozpoložení na obrat neměl. Jedinou nebezpečnou střelu ve druhé půli vyprodukoval z trestného kopu Radek Žalud, ale asi o metr minul branku Unhoště. Stejný hráč se po chvilce ocitl s míčem na velkém čtverci tváří v tvář gólmanovi Unhoště, ale přihrávajícímu Honzovi Pasekovi byla odpískána hra vysokou nohou.  Závěrečná hra Lišan vabank, když se na hrot vysunul stoper Jarda Haifler žádný tlak nepřinesla. Naopak přinesla šanci hostí z rychlého protiútoku, ale hráč Unhoště netrefil branku. A také vyloučení Martina Medřického po druhé žluté kartě v 90 min., když v souboji o odražený míč srazil ramenem protihráče.

Václav Švelch, trenér: Prohra 0 : 1 mě logicky mrzí víc, než předchozí příděl ve Slaném, protože na soupeře jsme tentokrát měli. Tedy alespoň v první půli. Ve druhé, v aktuálním složení, postrádal náš výkon jak fotbalovost, tak i nebezpečnější útočnou činnost. Přesto bych chtěl kluky pochválit za bojovnost a podstatné zlepšení v defenzivě. Za týden cestujeme do Klobuk odehrát další existenční duel, tedy, při šíři našeho kádru, bude-li s kým.

Rozhodčí: Hes - Vyhnal, Prosr

Diváci: 60

ŽK: 61. a 90. Medřický - 39. Hoch, 78. Šimáček

ČK: 90. Medřický

Branky: 59. Křenek, 0 : 1,

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Ledvinka, Haifler, Feher - Bagi (82. Karvai), L. Řepka (73. Beneš), Medřický, Paseka – Roušavý (46. Krůta)