Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rezerva Hostouně odjela s bůrem

14. 4. 2019

Svižný fotbal nahoru – dolů byl vidět hned od úvodního hvizdu a Lišany vstoupily do utkání velmi dobře. Už v 8. min. našel Vašek Mutinský na levé straně Radka Žaluda, který servíroval míč křížem přes vápno a Honza Paseka uklízel přesně k Obrcianově levé tyči, 1 : 0. Pojistku mohl přidat záhy Vašek Mutinský, jeho lob však skončil na horní brankové síti. Po čtvrthodině, i díky lišanským chybám v rozehrávce, převzala otěže zápasu rezerva Hostouně, jejíž hráči výborně kombinovali v rychlosti a ze hry i ze secvičených standardek si vytvořili tři – čtyři opravdu stoprocentní příležitosti, nicméně mířili mimo tyče nebo domácí podržel vynikající Zdenda Řepka. A tak ve 37. min. udeřili zase domácí. Lukáš Hanzl pohotovou a přesnou kolmicí vyslal po pravé straně Honzu Paseku a ten ještě zpoza vápna levačkou na zadní tyč obstřelil vybíhajícího Obrciana, 2 : 0. Min. 39. a oba hráči si vyměnili role. Pápe zleva vymyslel další diagonálu křížem přes vápno otřesené Hostouně a Lukášova placírka zavírala vše na zadní tyči, 3 : 0. Snový lišanský poločas dokonala 44. min., když si centr Lukáše Hanzla zpracoval obránce hostí ve vápně rukou a exekutor nařízené penalty Lukáš Řepka poslal Obrciana k opačné tyči, 4 : 0.

 

Poločasový výsledek objektivně neodpovídal rozložení sil na hřišti, a tak se dal očekávat tlak hostí. Ten také hned přišel, ale Lišany houževnatě bránily a snažili se hrozit z brejků. V 54. min. se Řepovi nepovedl odkop po Hafíkově malé domů. Míč mu totiž odskočil a tak doslova namazal útočníkovi hostí před odkrytou branku, ale stačil se vrátit a vyrazit střelu na roh. Z něho už ovšem udeřilo, když si na přední tyč naběhl trestuhodně nehlídaný Hanuščík a zaslouženě snížil, 4 : 1. Vedení lišanských mohl dvakrát v rychlém sledu navýšit nejlepší domácí player Honza Paseka. Po Žáďově pasu z levé strany a poté po Méďově kolmici otevřeným středem hřiště však shodně minul branku. V 64. min. šli lišanští chvíli do deseti, když právě Pápeho vykázal rozhodčí kvůli ošetření do krve rozedřeného kolene. Paradoxně minutu nato vysunul Kuba Feher po levé straně Žáďu, ten odcentroval a nejmenší hráč na hřišti Vašík Mutinský opět prokázal, že je výborným hlavičkářem a lobem, který dokonale zapadl pod břevno, vrátil Lišanům čtyřgólový náskok, 5 : 1. Honza Paseka si tak mohl dovolit vystřídat a nechat se ošetřit důkladně v klidu. Zbytek utkání už byl o dobývání domácí svatyně hostouňskou ofenzívou. Lišanským hráčům v závěru evidentně docházely síly, ale srdnatě bojovali a hostům povolili již jen kosmetickou úpravu výsledku. V 84. min se totiž prosadil Fábry, který vybojoval míč u koncové čáry, průnikem ze strany do vápna si vylepšil střelecký úhel a na přední tyč překonal Zdendu Řepku, 5 : 2. To však domácím už radost nezkazilo.

 

Trenér Václav Švelch, ohlas k utkání: Po porážkách o branku, ale zlepšených výkonech v poledních dvou utkáních jsem ve skrytu duše doufal, že bychom mohli konečně zabodovat. Že však nasázíme rezervě Hostouně 5 branek bych před zápasem považoval za utopii. Buďme však objektivní, soupeř výborně kombinoval v rychlosti a vytvářel si šance. Naší odpovědí byla bojovnost, trpělivost, disciplinovanost a produktivita. A právě v produktivitě byl dnes mezi oběma mužstvy zásadní rozdíl, který překlopil misku vah v náš prospěch. To ovšem nijak nesnižuje výkon našeho mužstva v tomto zápase.

Rozhodčí: Stumpf - Koubek, Polák

Diváci: 40

ŽK: 0 - 26. Nachtigal

ČK: 0 - 0

Branky: 8. Paseka (as. Žalud), 1 : 0, 37. Paseka (Hanzl), 2 : 0, 39. Hanzl (Paseka), 3 : 0, 44. L. Řepka (p.), 4 : 0, 65. Mutinský (Žalud), 5 : 1 - 54. Hanuščík, 4 : 1, 86. Fábry, 5 : 2

SK Lišany : Z. Řepka – Beneš, Ledvinka, Haifler, Feher - Hanzl (85. Karvai), L. Řepka, Medřický, Žalud - Paseka (66. Bagi)  Mutinský (75. Roušavý)