Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posun v tabulce se nekonal

21. 11. 2018

Vinařičtí vstoupili do zápasu mnohem lépe. Pohybem, výměnou míst a rychlou kombinací si poměrně snadno dokázali otvírat okénka v lišanské defenzivě. Domácím nebyla nic platná snaha o zhuštění středu hřiště pěti záložníky a hru ze zajištěné obrany. Po brankách Zelenky, Kořínka a Maříka prohrávali již v 17 min. 0 : 3, a kdyby to ve fotbale šlo, nikdo by se nedivil, kdyby na hřiště přiletěl, jako do ringu, ručník.

Po přeskupení na dva hroty začali lišanští přece jen více bojovat a výše napadat. Nutno podotknout, že jim pomohl i gól z 28. min, když po L. Řepou nakrátko rozehraném trestňáku a Vialliho centru, sklepl uvnitř vápna Žáďa hlavou míč na volného Pápeho, který zblízka propálil gólmana Doležala, 1 : 3. Vinařičtí byli nadále fotbalovější, ale Lišany nahradily tento handicap bojovností a hra se vyrovnala.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. V 56. min. předvedli fotbalovost i domácí, když motor jejich zálohy, Méďa, ideálně načasoval průnikovku na Mutinu, který sám na Doležala nezaváhal a definitivně vrátil zelenobílé do zápasu, 2 : 3. Následná herní pasáž patřila domácím. Zelenobílí ale odmítli tři dobré šance na vyrovnání. Nejprve znovu Mutina, tváří v tvář Doležalovi volejem béčkovou nohou netrefil branku, pak Pája Kindl z rohu hlavou trefil na brankové čáře spoluhráče Hafíka a do třetice  sám Hafík, který obral o míč stopera hostí, ale neuspěl při pokusu obhodit si vybíhajícího gólmana Doležala.

Tyto situace mohly lišanské mrzet dvojnásobně na začátku poslední čtvrthodiny, kdy hosty po vtipné kombinaci na pravé straně a pohotové nabídce před branku definitivně uklidnil střídající Bramskiy, 2 : 4. Na více se domácí již nezmohli, zvláště když v 81. min. přišli o levého obránce Vialliho, který po druhé žluté, tedy logicky červené musel předčasně do sprch. Naopak hosté si v závěru vytvořili dvě stoprocentní šance, avšak v prvním případě minuli odkrytou branku a ve druhém výborně zasáhl gólman Řepa.

Václav Švelch, vedoucí mužstva

Soupeř zvítězil zaslouženě, byl fotbalovější, v první půlhodině nás jasně přehrával a za stavu 0 : 3 v 17. min. to vypadalo na pořádný debakl. Z naší strany lze pozitivně vnímat, že jsme se po hrůzostrašném začátku dokázali dostat zpět do zápasu a že po vysokých porážkách v Jedomělicích a doma s Lány jsme zase dokázali přepnout do bojovnějšího módu, který nás zdobil v předchozím průběhu sezóny, tedy nebýt odevzdaní a i přes porážku sehrát vyrovnanou partii. Bohužel jsme za stavu 2 : 3 nedokázali proměnit některou ze šancí a srovnat skóre, což hosté potrestali čtvrtým gólem a definitivně nás zlomili.

Rozhodčí: Stejskal - Kuka, Vaňousek

Diváci: 60

ŽK: 59. Paseka, 70. Feher - 54. Matoušek, 60. Zelenka

ČK: 81. Feher - 0

Branky: 28. Paseka (as. Žalud), 1 : 3, 56. Mutinský (Medřický), 2 : 3 -  6. Zelenka, 0 : 1, 13. Kořínek, 0 : 2, 17. Mařík, 0 : 3, 73. Bramskiy, 2 : 4

SK Lišany : Z. Řepka – Hamouz, Kindl, Haifler, Feher - Paseka (80. Karvai), Medřický, L. Řepka, Mutinský (82. Beneš), Žalud – Roušavý (46. Krůta),