Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na úvod mírný optimismus

27. 1. 2019

Lišany od úvodu těžily z vysokého presingu, který se jim na užším hřišti poměrně dařil, a také ze zajímavých nabídek z pravé strany v podání potencionální nové posily, Lukáše Hanzla. Kvalitní presing zúročili hosté v 25. min, kdy před šestnáctkou získal míč Roušák, který dával zapomenout na matné výkony ze závěru podzimu. Vnikl do vápna a přesnou ranou otevřel skóre, 0 : 1. V 37. min. odcentroval z pravé strany L. Hanzl, důrazný Pápe se v přímém souboji s gólmanem ještě neprosadil, ale dobíhající Krůťák s chladnou hlavou už poslal odražený míč do sítě, 0 : 2.

Až přílišná útočná aktivita se hostům nemusela vyplatit hned po minutě, když po odvrácení rohového kopu šli domácí ve třech na stopera Míru Chládka, Řepa však skvěle zachránil. Ovšem za další minutu již kapituloval po výstavní střele domácího záložníka zpoza šestnáctky, 1 : 2.

Úvod druhé půle naopak vyšel lépe domácím, když Lišany ubraly na pohybu a aktivitě, a občas to zaskřípalo i v kombinaci. Výsledkem byl druhý gól v lišanské síti po rychlém přechodu do protiútoku v podání Havranů, 2 : 2, po hodině hry. Přeskupení lišanské sestavy a navrácení Roušáka do hry znamenalo přestěhování vyšší aktivity znovu na lišanské kopačky. Pohledná akce přišla v 70. min,, kdy ´Méďovu křižnou přihrávku prodloužil benjamínek týmu Beny do pravého křídla na rozběhého L. Hanzla. Lukáš vnikl zprava do vápna a bombou pod klacek vystřelil Lišanům výhru, 3 : 2. Lišany byly po zbytek zápasu lepším mužstvem a svého soupeře zamkly na vlastní polovinu. Do několika zajímavých situací se dostal hodně aktivní mladý Beny, ale i další hráči, nicméně skóre už se nezměnilo.

Na úvod přípravy tak mohou Lišany slavit výhru.

Branky za Lišany: 25. Roušavý, 0 : 1, 37. Krůta (as. Paseka), 0 : 2,  70. Hanzl (as. Beneš), 2 : 3

SK Lišany : Z. Řepka – Kindl, Chládek, Ledvinka, Žalud - Hanzl, L. Řepka, Medřický, Paseka – Krůta, Roušavý. Hokejově střídal D. Beneš