Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze hřiště lídra tabulky Lišany body nepřivezly

4. 4. 2018

Lišany v „derby přes Karlovarku“ začaly na podmáčeném terénu lépe a hned v úvodu musel Malinovský čelit těžké střele Médi, kterou vyrážel nad břevno. Hředle kontrovaly závarem v lišanské šestnáctce po rohovém kopu, ale dále to byly Lišany, kdo počítal šance. Napadající Baggio vystihl Malinovského rozehrávku a poslal míč do prázdné branky, kde jej na brankové čáře uklidil do bezpečí obránce, když lišanští již zvedali ruce. Pak poslal Méďa samotného na branku Jelena, ten však zakončil těsně vedle pravé tyče. Baggio se znovu ocitl sám před Malinovským, byl však příliš blízko hředelskému gólmanovi, kterého pouze nastřelil.

V 16‘ konečně udeřilo a akce to byla pohledná. Po ose Míra Chládek – Roušák – Mutina putoval míč k Méďovi, který zpoza šestnáctky pohotově vypálil a vymetl pavouky z pravé Malinovského šibenice, 0 : 1. Za minutu mohlo být pro Lišany ještě veseleji, když Jelen zase postupoval sám na branku. Tak dlouho však váhal se zakončením, až mu balón ukopl na roh vracející se stoper Bethel Amauwah. Pak ještě hředelského gólmana vystrašil křižnou ránou pravačkou za levým rohem vápna Roušák, výborný Malinovský však skočil včas a vyndal míč od své levé tyče na roh.

Lišany trestuhodně mrhaly svými šancemi, a samy tak dostaly domácí tým do hry. Hředelské zbraně – agresivita, důraz v osobních soubojích a síla obou útočných hráčů, Vitnera s Bechnerem na míči, postupně začaly převažovat nad lišanskou snahou o kombinační hru, která začala postrádat moment překvapení. Po půlhodině a lišanské ztrátě uprostřed hřiště, podnikly Hředle protiútok, na jehož konci se Bechnerova tečovaná střela odrazila od břevna na brankovou čáru, odkud lišanští uklidili míč na roh.

Zbytek prvního dějství se pak odehrával převážně na lišanské obranné polovině s výjimkou hlavičky nehlídaného Mutiny v dobré pozici po Lukášem Řepou centrovaném trestňáku. Míč se však mezi tyče znovu nevešel. Hředle si z převahy vytvořily několik sérií rohových kopů a využívajíce svou výškovou převahu, každý z nich byl nebezpečný. Lišany však vše ustály a hubený náskok si do poločasového hvizdu podržely. 

Jestliže na konci první půle viselo vyrovnání na vlásku, na začátku druhé přišlo ve 47‘ jako blesk z čistého nebe. Vodrážka ze stejného prostoru jako v první půli Roušák měl určitě v úmyslu vypálit lépe, než vypálil, jenže Zdenda Řepa nedokázal utěsnit prostor u své přední tyče a míč mu tudy prošel do sítě, 1 : 1.

Vyrovnání vneslo domácímu týmu novou krev do žil. Lišany měly problém s přechodovou fází a několika zbytečnými ztrátami míče na bahnitém terénu usnadnili soupeři situaci. Obrana v čele se stoperem Hafíkem dokázala řešit složité situace na vlastní polovině do 64‘. Po další nepřehledné situaci ve vápně hostí vyplul ze skrumáže míč před Vitnera, který bombou z první propálil vše před sebou včetně gólmana Řepy, 2 : 1. O 5‘ později korunoval svůj výkon Bechner, který v souboji urostých hráčů udržel míč proti těsně bránícímu Ledvovi a z levé strany vypálil pravačkou nechytatelný projektyl, který dokonale zapadl za Řepovu zadní tyč, 3: 1.

Lišanští sice v poslední dvacetiminutovce vysunuly hru na dva hroty a dostaly domácí pod tlak, ovšem hra do plných se utápěla v bahně před hředelskou šestnáctkou a centrované míče, zejména z levé strany v podání Žádi, odvraceli vyšší domácí obránci. Ledva si nicméně v 78‘ uvnitř šestnáctky zády k brance zpracoval míč do otočky, při čemž byl podražen a hosté se dožadovali penalty. Přes signalizaci pomezního však zůstala píšťalka hlavního arbitra němá.

Hředelské brejky do otevřené obrany nebyly dotaženy k zakončení a tak v 85‘ na druhé straně Žáďa místo centru našel uvnitř šestnáctky Méďu, který pohotově a prudce vypálil, leč doprostřed branky, kde stál připravený Malinovský. Hředle mohly v nastavení ještě přidat pojistku, když Vitner využil lišanské hry vabank a běžel z poloviny sám na Řepu, který však vystihl směr jeho střely a reflexivně vyndal míč na roh. To ovšem domácí už vůbec nemuselo mrzet.

Rozhodčí: Švácha - Strouhal, Kalaj

Diváci: 80

ŽK: 18. Vitner, 36. Šmíd, 67. Skoupý - 0 

ČK: 0 - 0

Branky: 47. Vodrážka, 64. Vitner, 69. Bechner - 16. Medřický (as. Mutinský) 

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, Haifler, L. Řepka, Žalud – Bagi, Chládek (55. Ledvinka), Mutinský, Medřický, Roušavý (68. Karvai) - Jelínek.