Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vstup do nové sezóny příliš nevyšel

28. 8. 2017

SK Lišany - FK Kněževes       2 : 5     (1 : 2)

Domácí tým vstoupil do zápasu lépe, více držel balón, kombinoval a hned v úvodu se po Méďově pasu řítil do šance Roušák, který z úhlu nedokázal přesněji zakončit. Do další šance se dral po Žáďově přenesení hry Vojta Hamouz, ale skončilo to pouze rohem. Lišanští měli trochu problém s realizací finální přihrávky, nicméně z vytvořeného tlaku zahrávali několik rohů. Ve 32. min. rozehrál roh z levé strany Mutina a Šuty hlavou nekompromisně vymetl šibenici, 1 : 0.

Jenže za 2 min. poslal Hertl z hloubi pole pas na šikovného Hanycha, kterého Bobíny ve sprinterském souboji nedokázal odtlačit od balónu a kněževeský útočník přeloboval vybíhajícího Řepu, 1 : 1. Aby toho nebylo málo, v 41. min. založili hosté další akci, na konci které vyhrál další silový souboj Čihař a tváří v tvář Řepovi otočil výsledek, 1 : 2. Šanci na vyrovnání si před půlí šikovně vypracoval Mutina, jenomže jeho ránu z ostrého úhlu vyrazil Lenner na roh a hosté tak mohli být o přestávce spokojenější.

Vstup do druhé půle vyšel lépe také kněževeským, neboť domácí tým vývojem utkání znervózněl a poztrácel hodně míčů ještě na vlastní polovině. Vyústění situace na hřišti přišlo mezi 55. a 60. min., a utkání prakticky rozhodlo. Na začátku pro Lišany tragické pětiminutovky zvýšil na 1 : 3 Holeček a v 59. min. na 1 : 4 z penalty Hanych.

Lišany postupně prostřídaly a snažily se otevřít hru. Výsledkem byl fotbal nahoru - dolů se šancemi na obou stranách. První se ovšem radovali hosté, a to když v 71. min. zvýšil na 1 : 5 Sejpka. Po ztrátách a chybách mohlo být i hůř, ale Holeček z vyložené pozice přestřelil branku a další tutovku vyrazil nohama reflexivně Řepa. Na druhé straně po individuálním průniku Roušáka vznikla v šestnáctce Kněževsi trma - vrma, po které však domácí nedokázali dostat míč do sítě ani z malého vápna. Lišany si nicméně branku zasloužily a ta nakonec přišla v 88. min. po akci střídajících hráčů. Lukáš Řepa odcentroval z přímého kopu na zapomenutého Vialliho, který hlavou přes celou branku upravil výsledek na 2 : 5.

Rozhodčí: Říha - Titlbach, Vodrážka 

ŽK: 26. Medřický, 70. Roušavý - 51. Hanych, 84. Vršecký

ČK: 0 - 0

Branky: 32. Šutera (as. Mutinský), 1 : 0, 88. Feher (L. Řepka), 2 : 5 - 34. Hanych, 1 : 1, 41. Čihař, 1 : 2, 55. Holeček, 1 : 3, 59. Hanych (pk.), 1 : 4, 71. Sejpka, 2 : 5 

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz (71. Ledvinka), Chládek, Krůta, Žalud - V. Hamouz (66. Bagi), Medřický, Mutinský (80. Feher), Roušavý -  Jelínek, Šutera (60. L. Řepka)