Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povinnost splněna, Slabce odvážejí 6 gólů

21. 5. 2018

SK Lišany - TJ Slabce      6 : 1   (3 : 0)

Zraněného střelce Roušáka nahradil v lišanské sestavě o generaci zkušenější střelec Jelen a domácí se mohli radovat už v 6. min. Přetažený centr L. Řepy vrátil Jelen hlavou na malé vápno k Hafíkovi, který zblízka propálil Hrbka a svým premiérovým gólem v dresu Lišan domácí tým uklidnil, 1 : 0.

Lišanští se však uklidnili až příliš a následující půlhodinu produkovali spíše profesorský fotbal s pokusy narážečkami nebo prostrčeními míče překvapit domácí obranu, což se ale příliš nedařilo a pokud ano, jako v případě ideálně načasovaného prostrčení Médi na Mutinu, ztroskotal pokus lišanského záložníka o přehození na gólmanu Hrbkovi. Domácí nicméně ponechávali i dost prostoru uprostřed hřiště hostům, kteří také dokázali dobře zakombinovat, ale své akce buď přehrávali, nebo se jejich pokusy mezi tyče nevešly.

Na další branku si tak namlsaní lišanští fanoušci museli počkat do 34. min., a stála za to. Mutina se elegantně uvolnil na levé straně a od koncové lajny oslovil nadýchaným centrem Jelena, který z plného běhu praštil do míče hlavou a překonal Hrbka podruhé, 2 : 0. O nějaké 2 – 3 min. to Mutina zkusil z levé strany znovu. Tentokrát souběžně s koncovou čárou udělal beka i vybíhajícího gólmana, ale jeho přihrávku na nabíhajícího Jelena s Pápem na poslední chvíli zablokoval vracející se stoper.

Min. 40. a Mutina zleva potřetí. Tentokrát přetáhl centr na zadní tyč, kde Jelen zase v plném běhu ideálně trefil míč ze vzduchu čistým nártem a vymetl Hrbkovi levou šibenici, 3 : 0.

 

Lišanští v půli prostřídali hned dva hráče, ale do druhého dějství vstoupili zase až příliš profesorsky. V 50. min. tak zahrávali hosté roh, a z něho, když si střídající Baggio ve vápně přidržel hostujícího hráče, rezultoval pokutový kop. Avšak penaltový specialista Řepa ani zasahovat nemusel, neboť exekutor hostí poslal míč vedle jeho levé tyče.

A tak se dostali ke slovu zase domácí. Po hodině hry utekl Jelen a obešel i gólmana Hrbka. Ten však v posledním zlomku vteřiny skočil a míč mu konečky prstů vypíchl. Domácí forward si balón ještě doběhl, ale z už ostrého úhlu trefil jen boční síť. V 65. min. se Jelen změnil v nahrávače, když balónem za beky poslal samotného na brankáře Baggia. Rychlonohé domácí křídlo nicméně napoprvé vychytal vybíhající Hrbek a příliš slabou dorážku béčkovou nohou uklidil na brankové čáře do bezpečí vracející se obránce.

V 68. min. se změnil v nahrávače zase Baggio, a tentokrát už to vyšlo. Po lišanské kombinaci na pravé straně připravil přihrávkou za šestnáctku palebnou pozici pro Méďu, který pohotově z první trefil odkrytý kout Hrbkovy svatyně, 4 : 0.

To už byl na hřišti i další kanonýr, Šuty, který se po zdravotních problémech v první polovině sezóny dostává do formy. V 80. obdržel kolmou nabídku od Médi, zrychlil, ukázal záda slabecké obraně a kolem vybíhajícího Hrbka se také on zapsal do střelecké listiny, 5 : 0.

To už se hrál divácky atraktivní fotbal nahoru – dolů, a ke cti hostům slouží, že zápas přes narůstající skóre nezabalili a stále se snažili alespoň o čestný úspěch, kterého nakonec v 81. min. dosáhli. Po rohovém kopu uvnitř šestnáctky nešťastně zasáhl domácí Ledva, když ve snaze odkopnout míč jej prakticky zpracoval pro střídajícího Vejtasu, který zblízka propálil Řepku, 5 : 1.

Domácí příznivci si ještě přišli na své hned za dvě minuty po další pohledné akci, zrealizované dvěma hráči. Žáďa nasadil k průniku z vlastní poloviny, kolmicí vysunul Jelena a pokračoval ve sprintu k brance. Jelen ve svém věku s míčem na noze přesprintoval celou domácí obranu a sám na Hrbka se mohl pokusit o hattrick. Místo toho nezištně posunul míč doprava na dobíhajícího Žáďu, který pohodlně uklízel do prázdné branky, 6 : 1.

Rozhodčí: Husák - Týče, Sedláček

Diváci: 100

ŽK: 88.  Bagi - 56. Macák

ČK: 0 - 0

Branky: 6. Haifler (as. Jelínek), 1 : 0, 34. Jelínek (Mutinský), 2 : 0, 40. Jelínek (Mutinský) 3 : 0, 68. Medřický (Bagi), 4 : 0, 80. Šutera (Medřický), 5 : 0, 83. Žalud (Jelínek), 6 : 1 - 81. Vejtasa, 5 : 1

SK Lišany : Z. Řepka – Hamouz (46. Ledvinka), Haifler, L. Řepka, Žalud – Paseka, Chládek (46. Bagi), Mutinský (61. Šutera), Medřický, Feher (54. Karvai) -  Jelínek.