Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany v generálce deklasovaly trápící se Kroučovou

24. 3. 2018

Lišanští s pětičlennou zálohou a pouze Jelínkem na hrotu hned v úvodu museli řešit závar ve svém vápně po rohu Kroučové. Brzy však začaly svého soupeře přehrávat uprostřed hřiště a po 5 min., po Žáďově výzvě, hlavičkoval do Tomešovy náruče trestuhodně osamocený Mutina. Mutina hýřil aktivitou a po chvíli, po akci jako přes kopírák, tentokrát zamířil hlavou přesně, 0 : 1. Pak se žlutočerným zranil jeden ze stoperů, a protože další hráč přijel až na II. poločas, dohrávali první půli v deseti. Ve 20. min. donutil druhý ze stoperů gólmana Tomeše zpracovat si malou domů na prsa. Tomu míč odskočil, všudypřítomný Pápe pálil pouze do gólmana, ale dobíhající Jelen už si zkušeně poradil, 0 : 2.

Hráči Kroučové často ztráceli balóny už na vlastní polovině a pokud se pokusili zjednodušit hru kolmým pasem, míče se zmocnila bezchybná lišanská obrana, a ten rychle putoval na útočnou polovinu na kopačkách lišanských hráčů. Vtipné kombinace s minimálním počtem doteků vyústily do půle přes řadu dalších příležitostí, ještě ve dva góly v Tomešově síti. Na konci jedné z pohledných akcí byl znovu Mutina, 0 : 3 a další, vedenou po levé straně, zakončil k tyči Jelen, 0 : 4.

Do druhého dějství vystřídal záložníka Miru Chládka útočník Roušák a lišanští přešli na rozestavení 4 : 4 : 2. Z hlediska předváděné hry však byla druhá půle slabší, neboť řada hráčů s rostoucím skóre začala hrát víc na sebe a zodpovědnost při bránění již také nebyla taková. Do 65. min. počítaly Lišany zahozené šance, třeba když Žáďa a po něm Pápe shodně přestřelili z malého vápna. Pak se do lišanské kombinace uvnitř šestnáctky vložila ruka hráče ve žlutočerném dresu a s nařízenou penaltou si bez problémů poradil Mutina na který završil hattrick, 0 : 5. Další penalta na sebe nenechala dlouho čekat, když Roušák vnikl do vápna a zchytal "kosu". Jelen si však na hattrick musel počkat, protože Tomeš vystihl směr jeho střely a pokutový kop zneškodnil.

Pak se dostali ke slovu i žlutočerní, když se po lišanské ztrátě vyřítili ve třech sami na gólmana. Jenže Z. Řepa vynikajícím reflexem vyrazil volej z malého vápna na roh. Na opačné straně unikl po levém křídle Roušák a po zemi našel na zadní tyči samotného Jelena, který tentokrát už nezaváhal, 0 : 6.

Hafík 3x po sobě rychle přešel před šestnáctku středem hřiště, jeho přesných přihrávek však spoluhráči nevyužili. Po čtvrté to tedy vzal na sebe a ranou zpoza vápna k tyči překvapil Tomeše, 0 : 7. Poté neměla k čestnému úspěchu daleko znovu Kroučová, ale samostatný únik zastavil zodpovědně se vrátivší Vialli. Ve zbývajících 10 minutách se ještě trefil "béčkem" Žáďa, když krátkým bodlem k tyči znovu překvapil gólmana, 0 : 8, a výsledek pečetil těsně před konečným hvizdem Roušák po individuálním průniku, zakončeném povedenou střelou z hranice šestnáctky, 0 : 9.  

Branky za Lišany: Mutinský 3x, Jelínek 3x, Haifler, Žalud, Roušavý

SK Lišany: Z. Řepka - Ledvinka, L. Řepka, Haifler, Žalud - Paseka, Medřický, Chládek (46. Roušavý), Mutinský, Feher - Jelínek