Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany drží domácí neporazitelnost

27. 11. 2017

SK Lišany - SK Ohnivec Městečko      2 : 2   (1 : 1),   pk. 5 : 3

Od začátku byl k vidění bojovný fotbal, neboť obě mužstva své předchozí duely shodně prohrála a nyní prahla po bodech. První o sobě dali vědět hosté. Po rohu pálil stoper Jun, ale trefil pouze spoluhráče Pateru, od kterého se míč odrazil mimo tyče. Lišany na sebe nenechaly s odpovědí dlouho čekat. Lukáš Řepa poslal pohotovým a přesným balónem za beky samotného na Abraháma Pápeho, domácí středopolař však po odskoku míče přeloboval s vybíhajícím gólmanem i brankovou konstrukci.

Utkání bylo vyrovnané a divácky atraktivní. Zkušení hosté z Městečka více drželi míč, ale útočnou kreativitu Urbana poměrně úspěšně eliminoval osobní obranou Pápe a zdvojovaný Šnídl, ač se několikrát snažil individuálně uvolnit, střela z toho byla pouze jedna, a s tou si Řepa poradil. Domácí se po zisku snažili o rychlý přechod a protiútoky, které však postrádaly přesnější finální přihrávku, jako v případě Médi, který se s Bagiem a Roušákem vyřítili ve třech na dva hostující obránce.

Pak lišanští v krátkém časovém sledu ve snaze o konstruktivní rozehrávku několikrát tratili míč na vlastní polovině, a to se jim vymstilo. Nejprve Šnídl po centru poslal míč vedle, ale ve 27‘ po ztrátě Roušáka a centru z pravé strany vrátil Šnídl míč před branku, kde jej nestárnoucí Patera poslal po odskoku hlavou za Řepova záda, 0 : 1.

Lišanští se poté herně zvedli a začali více bojovat, ale paradoxně mohli záhy inkasovat podruhé, když po rohovém kopu hlavičkoval Jun ze dvou metrů do tyče a odražený balón už nekontrolovaně vrátil mimo branku. Domácí však byli v této fázi aktivnější a odměnou jim bylo vyrovnání ještě o přestávky. Ve 42‘ ideálně odcentroval z rohu Žáďa míč se rychle snesl na zadní tyč na pravačku Jelena, který si tělem odmítl bránícího Hadravu a zblízka překonal Abraháma, 1 : 1. Hosté však po minutě mohli jít do vedení znovu, a to po individuální akci Šnídla, který u levé lajny ometl Ledvu, protáhl se kolem křižujícího Míry Chládka a z hodně ostrého úhlu přehazoval vybíhajícího Řepu, míč však ke smůle Ohnivců skončil metr za zadní tyčí mimo.

I druhá půle přinesla zpočátku vyrovnaný fotbal. Zdravotně indisponovaného Míru Chládka vystřídal na lišanské straně Vialli a brzy dal o sobě vědět, když se nejprve snažil zakončit hlavou po rohu a poté vyprodukoval centr, který málem zapadl pod břevno Abrahámovy svatyně. Ke střídání došlo i na straně Ohnivců, střelce branky Pateru vystřídal nebezpečný útočník Hajný.

Běžela 56‘ a Lukáš Řepa vyvážející balón byl zastaven Urbanem na hranici pravidel. Píšťalka se nicméně neozvala a hostující středopolař si to namířil na branku, kde se mu před šestnáctkou postavil do cesty v rozporu s pravidly Pápe. Uviděl žk., a protože už byla jeho druhá, musel předčasně do sprch. Následnou dělovkou z přímého kopu knokautoval Šnídl ve zdi Žáďu, naštěstí bez následků. Hosté nicméně zahájili přesilovku nejhůře, jak mohli. V 68‘ totiž nastartoval Méďa po levé straně Vialliho, ten utekl, vypálil, Abrahám pouze vyrazil před sebe a dobíhající Roušák uklidil míč do sítě, 2 : 1.

Městečko dostalo v poslední půlhodině domácí logicky pod tlak, těm se však dařily rychlé protiútoky, takže po chvíli od obdrženého gólu musel Abrahám vyndat od pravé tyče na roh těžkou střelu Roušáka po narážečce s Méďou. Akce Městečka končily zpočátku na vápně, avšak čtvrt hodiny před koncem, když domácím už začaly docházet síly, musel Řepa čelit samostatnému úniku Hajného a pak si ještě poradit se skrumáží, kdy balón poskakoval po brankové čáře.

V 82‘ vybojoval na Urbanovi míč Ledva a našel Méďu, který poslal samotného na Abraháma Roušáka. Mladý lišanský útočník ustál atak křižujícího Kučery, ale Abrahám jeho střelu vyrazil a míč si sebral, když dobíhajícímu Viallimu chyběl k dorážce krok. Abrahám vykopl a založil akci, na jejímž konci Šnídl uvnitř lišanské šestnáctky zády k brance uvisel na zádech Bobínyho i zdvojujícího Lukáše Řepu a patou posunul míč doleva na Hajného, který zblízka nedal lišanskému gólmanovi šanci, 2 : 2.

Do konce už se nic nestalo a zápas dospěl do penaltového rozstřelu, pro domácí tým již čtvrtého v sezóně, přičemž všechny tři předchozí byly vítězné. Lišany začínaly a rozhodnutí s sebou přinesla již druhá série a zaváhání zkušeného Urbana, který poslal míč vedle pravé Řepovy tyče. Lišanští všichni proměnili, a tak berou výhru za 2 body již počtvrté.
 

Rozhodčí: Špidra - Kozák, Titlbach

Diváci: 40

ŽK: 40. Paseka, 47. Medřický, 54. Jelínek, 55. Roušavý - 61. Heger

ČK: 57. Paseka - 0 

Branky: 42. Jelínek (Žalud) 1 : 1, 58. Roušavý (Feher) 2 : 1 - 27. Patera (Šnídl) 0 : 1, 82. Hajný (Šnídl) 2 : 2.

PK za Lišany : L. Řepka, Jelínek, Žalud, Medřický, Z. Řepka

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, Chládek (46. Feher), Ledvinka (86. Krůta), Žalud – Bagi, L. Řepka, Paseka, Medřický, Roušavý (89. Karvai) - Jelínek.