Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kroučová zase vyfasovala "devítku"

23. 4. 2018

SK Lišany - So. Kroučová     9 : 0     (4 : 0)

Na výborně připraveném hřišti lišanští od úvodních minut drželi míč, dobře kombinovali, zamkli svého soupeře na vlastní polovinu a začali dobývat branku hostí. Ti se po případném zisku spoléhali na odkopy, které však s jistotou sbírala domácí obrana. Úvodní gól tak na sebe nenechal dlouho čekat. V 15‘ poslal Méďa kolmicí na zteč Roušáka, ten zleva vnikl do vápna a pravačkou na zadní tyč obstřelil gólmana Tomeše, 1 : 0. Po dalších 8‘ lišanského tlaku to vzal na sebe Mutina a proháčkoval se až do vápna, kde byl v sevření dvou obránců faulován a sudí Strouhal bez rozmýšlení nařídil penaltu. Míč si na puntík postavil L. Řepa a poslal Tomeše k opačné tyči, 2 : 0.

V 29‘ si Pápe na šestnáctce zády k bráně zpracoval na prsa těžkou přihrávku a připravil míč proti noze Roušákovi, který mezi dvěma obránci vnikl do vápna a bombou po zemi nedal gólmanovi hostí šanci, 3 : 0. V následné desetiminutové pasáži zazvonila Tomešova levá tyč po Žáďově střele z dálky, ale svou jedinou šanci první půle si vypracovali i hosté. Jejich útočník ustál ve vápně souboj s lišanskými obránci a ocitl se sám před Řepou. Ten však výborným zákrokem změnu skóre nepřipustil.

Běžela 39‘ a lišanští obránci si na polovině hřiště několikrát vyměnili balón do šířky. Pak přišla kolmice na Mutinu, který posunul doprava na rozběhlého L. Řepu. Lišanský stoper se z distance 30m opřel do míče z první a nádhernou ránou, která dokonale zaplula k levé tyči bezmocného Tomeše, přivedl lišanské příznivce k euforii, 4 : 0.

Do druhého dějství nahradil v rošádě zkušených domácích matadorů záložníka Míru Chládka útočník Jelen a domácí rozhodně nic ze svého gólového apetitu neztratili. Již v 50‘ si na Žáďův přetažený centr z rohu naskočil Hafík a hlavou vrátil míč na hranici malého čtverce, kde se svýma dlouhýma nohama nejlépe zorientoval Pápe a zblízka poslal míč do sítě, 5 : 0. Odstartoval tak desetiminutovou gólovou smršť, neboť již v 54‘ se změnil v nahrávače a lobem za obranu poslal samotného na branku Jelena. Domácí forward se nerozpakoval, nechal si míč skočit a bombou z hranice šestnáctky propálil Tomeše, 6 : 0. V 61‘ našel střídající Pepa Karvai přihrávkou vlevo za vápnem Žáďu. Domácí „ostrý kraj“ zrychlil do šestnáctky mezi staticky přihlížející obránce a pohotově a prudce vypálil, 7 : 0.

Brankář Tomeš byl přes obdržené góly rozhodně nejlepším hráčem hostí. Hned v 65‘ vytáhl výborný zákrok proti střele po individuálním průniku Mutiny, ale nezůstal jen u toho a poradil si i s dorážkou Jelena a následnou dorážkou Roušáka. Proti další šanci Jelena zasahovat nemusel, když domácí kanonýr nedokázal usměrnit ostrý centr Pepy Karvaie mezi tyče, ale pak vyndal ránu Roušáka a Jelen nasměroval dorážku do boční sítě. V 80‘ gólmana Kroučové po dalším samostatném nájezdu nastřelil Jelen a hosté si následně vypracovali druhou a poslední příležitost ke korekci výsledku. Avšak napůl střela a napůl přihrávka skončila neškodně vedle pravé Řepovy tyče.

Domácí si tak schovali ještě dva góly do poslední pětiminutovky. Na jejím začátku si Jelen na šestnáctce zpracoval tečovaný centr Pepy Karvaie a tentokrát již zamířil přesně, 8 : 0. Pak se změnil v nahrávače a v 88‘ oslovil za vápnem Žáďu, který po průniku jako přes kopírák u své první branky uzavřel gólový účet utkání, 9 : 0.

Rozhodčí: Strouhal - Švácha, Trešl

Diváci: 100

ŽK: 19. Medřický (7) - 8. Škuthan, 47. Kováčik

ČK: 0 - 0

Branky: 15. Roušavý (as. Medřický), 23. L. Řepka (pk.), 29. Roušavý (Paseka), 39. L. Řepka (Mutinský), 50. Paseka (Haifler), 54. Jelínek (Paseka), 61. Žalud (Karvai), 85. Jelínek (Karvai), 88. Žalud (Jelínek) 

SK Lišany : Z. Řepka – Ledvinka, Haifler, L. Řepka, Žalud – J. Hamouz (56. Karvai), Chládek (46. Jelínek), Mutinský (84. Bagi), Medřický, Paseka (65. Feher) -  Roušavý (75. Šutera).