Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fantazie, Lišany pokořily lídra tabulky na jeho půdě

15. 5. 2018

SK Lány - SK Lišany      3 : 6   (3 : 4)

Los přiřkl úvodní výkop Lišanům. Balón směřoval dozadu a doleva na Žáďu, který poslal po křídle Roušáka. "Banán" si šikovně pustil balón kolem beka, prohnal se kolem křižujícího stopera a z několika nabíhajících hráčů oslovil ve vápně Mutinu, který nastavil placírku a Lišany po několika vteřinách vedly, 0 : 1. Běžela 8‘ a na opačném konci si na levé straně vápna zpracoval přetažený centr trestuhodně zapomenutý Balík. Neukvapil se a servíroval na druhou tyč na nabíhajícího Petra, který kolem bezmocného Řepy zblízka srovnal stav, 1 : 1.

V 17‘ udeřili domácí znovu, a znovu u toho byla dvojice Balík – Petr. Prvně jmenovaný vypálil zpoza vápna nepříliš nebezpečnou střelu, se kterou si Řepa hodlal v pohodě poradit, jenže šikovná teč rychle reagujícího Petra dokonale změnila směr do protipohybu lišanského gólmana, 2 : 1. Radost domácích však trvala pouhou minutu. V 18‘ totiž nasadil k sólu od poloviny hřiště lišanský Pápe, navedl si míč zprava na střed a svou lepší levačkou vypálil. Když se k němu po první zblokované střele znovu vrátil míč, bez rozpaků se do něj opřel podruhé a ten přesně zapadl k levé Javůrkově tyči, 2 : 2.

Přestřelka jak z Divokého západu ovšem pokračovala. V 22‘ zahrával Lišanský Žáďa z pravé strany roh. Centrovaný míč po závaru vyplul na vápno proti noze Viallimu. Tomu Hafík šikovně odclonil vystupujícího hráče a lišanský levý záložník nechytatelně vymetl pravý horní roh Javůrkovy svatyně, 2 : 3. Ani lišanská radost z vedoucího gólu neměla dlouhého trvání. V 27‘ totiž v náběhu na Balíkovu skákavou nabídku předčil Reichl v důrazu lišanské bránící hráče a zblízka propálil Řepu, 3 : 3, čímž zdánlivě učinil konec gólovým dostihům první půle.

I nadále se ovšem děly zajímavé věci, protože ani jedno z mužstev se nechtělo spokojit s poločasovou remízou. V 36‘ po faulu na Méďu orazítkovala bomba L. Řepy z trestného kopu spodek břevna v levém horním rohu branky a odrazila se, dle nejblíže stojících lišanských hráčů i diváků za, dle lánských a AR na brankovou čáru. AR toho ovšem nemohl mnoho vidět, neboť stál někde až za úrovní velkého vápna, nicméně signalizoval pokračování ve hře, což HR akceptovala a video bohužel k dispozici nebylo. Sporná situace lišanské zdravě nabudila a ve 42‘ zase upláchl po levé straně Banán. Na rozdíl od své první asistence nyní zvolil přihrávku do druhé vlny na Méďu, který zpoza šestnáctky bombou z jedničky vymetl Javůrkovi pravou šibenici a vrátil hostům vedení, 3 : 4. To mohl téměř z protiútoku vynulovat Balík, když s míčem na noze proklouzl lišanskou obranou. Jenže Řepa včas vyběhl a nohama vykryl zakončení domácího forwarda.

 

Druhá půle začala očekávaným lánským tlakem, ale hosté z Lišan podstatně zlepšili obrannou činnost, přestali domácí pouštět do větších šancí a nebezpečnými brejky nezapomněli větrat domácí defenzivu. Střídající Baggio byl dvakrát nachytán v ofsajdové pasti, ale napotřetí po necelé hodině hry křižnou střelou protáhl gólmana Javůrka a Vialliho dorážka z téměř nulového úhlu byla zblokována na roh. Vzápětí neudržel nervy na uzdě frustrovaný Balík, vyšlápl si na Žáďu, ale od následného náznaku potyčky s Hafíkem raději hned upustil. Nicméně odstartoval karetní mariáš, který s výsledkem 3 : 1 pro Lišany ukončil v 67‘ nevybíravým zákrokem Banán, který mohl být rád, že to byla jen žlutá.

Rychlonohý lišanský hrot se nicméně znovu začal věnovat tomu, od čeho na hřišti je a v 71‘ to přineslo ovoce. Domácí stoper Rajgl u levé lajny pouštěl do autu Řepův výkop, jenže nepočítal s Roušákovou hbitostí. Banán se kolem něho prohnal, udržel balón na hřišti, najednou mazal sám na Javůrka a po zemi kolem stojné nohy vybíhajícího gólmana rozjásal spoluhráče i početný dav lišanských příznivců, 3 : 5.

Ještě nebyl konec, ale zoufalý tlak domácího mužstva, až na situaci kdy lánský hráč sám před Řepou z dorážky minul branku, proti zformované obraně k ničemu nevedl. A tak se na začátku poslední čtvrthodiny nadechl k nevídanému sólu lišanský bek Bobíny, když od vlastní šestnáctky prošel s míčem na noze až k šestnáctce domácích, odkud vypálil a orazítkoval pravou Javůrkovu tyč. U dorážky byl jako první Banán, ale skákavý balón poslal z malého vápna nad branku. Lišanské to však již nemuselo mrzet. Ti několikrát prostřídali a v 88‘ po souhře střídajících hráčů našel Šuty v náběhu po pravé straně Baggia, který zpoza vápna křižným lobem mazácky přehodil napůl vyběhlého Javůrka a zpečetil vysoké vítězství lišanského týmu na půdě lídra tabulky, 3 : 6.

Rozhodčí: Hasíková - Titlbach, Kalaj

Diváci: 131

ŽK: 58. Balík - 59.  Žalud, 61. Paseka, 67. Roušavý

ČK: 0 - 0

Branky: 8. Petr, 1 : 1, 17. Petr, 2 : 1, 27. Reichl, 3 : 3,  1. Mutinský ( as. Roušavý), 0 : 1, 18. Paseka (SA), 2 : 2, 22. Feher (Žalud) 2 : 3, 42. Medřický (Roušavý), 3 : 4, 71. Roušavý (Z. Řepka), 3 : 5, 88. Bagi (Šutera), 4 : 5. 

SK Lišany : Z. Řepka – Hamouz, Haifler, L. Řepka, Žalud – Paseka, Chládek (46. Bagi), Mutinský (85. Šutera), Medřický, Feher (88. Karvai ) -  Roušavý, (81. Jelínek).