Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český lev v Lišanech zuby neukázal

15. 11. 2017

Ani jedno z mužstev nenastoupilo v nejsilnější sestavě, Lišany však na rozdíl od svého předchozího vystoupení v Olešné vstoupili do zápasu mnohem aktivněji a už ve 2‘ mohli jít do vedení, když se před Herinkem ocitl s míčem na noze Baggio. Gólman hostí však šel rychle na zem a dobře mířený pokus o obstřel vyrazil. Ve 4‘ však přišla další lišanská šance. Žáďův přesný centr od levé lajny našel mezi rozestoupenými stopery Jelena, který z voleje šikovně usměrnil letící balón za Herinkova záda, 1 : 0.

Rychlý gól lišanským hráčům pozvedl sebevědomí, ti začali počítat další šance a Herink výborné zákroky. Po vysunutí od Mutiny vychytal Roušáka, který šel na něho sám. Proti další střele Jelena, kterého našel Vialli centrem na zadní tyči, zasahovat nemusel, neboť domácí kanonýr na dlouhou nohu pálil pouze do boční sítě. Avšak záhy úspěšně čelil dalšímu samostatnému úniku, když si Jelen zaběhl za stopery, kam propadl dlouhý výkop domácího gólmana Řepy. Pak to zkusil zpoza vápna Mutina, ale Herink se proletěl vzduchem a dobře mířenou ránu pod klacek vyrazil na roh.

Góly nepřicházely a mladý lišanský tým postupně začal ztrácet klid i sebevědomí. Po několika ztrátách míče v rozehrávce, se někteří domácí hráči začali uchylovat k nakopávání, což však na mokrém terénu nepřinášelo žádný efekt. Herinka sice ještě vystrašil Jelen, který si povšiml jeho postavení venku z branky, a pokusil se gólmana Českých lvů přelobovat, nicméně zůstalo u pokusu, neboť míč skončil daleko vedle.

V poslední čtvrthodině první půle tak definitivně převzali taktovku hosté a hned výbornou střelou zpoza vápna donutili Řepu k ještě lepšímu zákroku, kterým vytěsnil balón na tyč. Ten se odrazil a běžel po brankové čáře, odkud ho uklidil do bezpečí Pápe. Hra pokračovala a hosté se hnali za vyrovnáním. Lišanským hráčům se v těchto fázích nedařilo nic. Po zisku míče o něj většinou vzápětí přišli a hra se odbývala na jejich obranné polovině. Domácí však dobře bránili a do velkých šancí kolešovické hráče nepouštěli. Ti se navíc hodně spoléhali na centrované míče, které však většinou končily v rukavicích jistého Řepy a zápas tak dospěl do své poloviny za nejtěsnějšího vedení domácího klubu.

Od začátku druhého dějství se obě mužstva střídala v aktivitě, což bylo dáno i deštěm horšícím se terénem, který znesnadňoval kontrolou míče, a jedno těžilo z chyb a ztrát druhého. Přesto se hrál koukatelný fotbal, přinášející řadu zajímavých situací před oběma brankami. 

Hosté mohli srovnat po rohovém kopu, když jeden z kolešovických hráčů hlavičkoval trestuhodně osamocen, leč mimo branku. Pak rychlonohý Daniš utekl po levé straně a jeho přízemní centr prošel celým lišanským vápnem, aniž by jej kdokoli z Českých lvů dokázal usměrnit na Řepovu branku. Na opačném konci hřiště pláchl také po levé straně Roušák, vnikl do vápna a pokusil se překvapit gólmana střelou na přední tyč. Herink se však překvapit nenechal a poradil si i s dorážkou, když jím vyražený balón znovu přistál na noze mladého lišanského forwarda.

Lišanským ve druhé půli znovu slušně fungoval střed hřiště, kde Méďa s Mutinou a se zapojením dalších hráčů rychlými výměnami míče několikrát rychle dokázali přejít do přečíslení. Když zápas dospěl do 69‘, Méďa právě po jedné z takových situací načasoval kolmici na v utkání hodně aktivního Jelena. Nestárnoucí domácí kanonýr si v běhu převzal balón a kolem vybíhajícího Herinka ho chladnokrevně poslal do odkrytého kouta branky, 2 : 0.

Kolešovicím ve zbývajícím čase nelze upřít snahu, nicméně Lišany nadále zodpovědně bránily a kontrolovaly další vývoj. Domácí mohli jít i do výraznějšího vedení, kryž se po centru z přímého kopu v podání Lukáše Řepy dostal k zakončení hlavou nejmenší muž na hřišti Mutina, ale nemířil přesně. V 85‘ se Lišanům zranil dobře hrající Vialli, když si po pádu u výšky narazil žebra. Protože už nebyl nikdo na střídání, stínoval po zbytek utkání v útoku. Kolešovičtí si loženku na alespoň kosmetickou úpravu výsledku schovali na samotný závěr, když centr zleva prošel do vápna, kde se hostující hráč ocitl sám před Řepou. Měl i dost času na zpracování, nicméně vypálil zbrkle z voleje a přestřelil branku, čím dal fakticky výsledku konečnou podobu.

Rozhodčí: Špidra - Kozák, Titlbach

Diváci: 70

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0 

Branky: 4. Jelínek (Žalud) 1 : 0, 69. Jelínek (Medřický) 2 : 0.

SK Lišany : Z. Řepka – Ledvinka, L. Řepka, Paseka, Žalud – Bagi (71. Karvai), Medřický, Mutinský, Feher - Roušavý, Jelínek.