Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cenné tři body ze Zavidova

16. 4. 2018

Na kvalitním zavidovském pažitu byl od prvních minut k vidění rychlý vyrovnaný fotbal s patřičným nasazením obou mužstev. Gól do lišanské sítě tak přišel trochu jako blesk z čistého nebe. Hafík v 10‘ uvnitř šestnáctky sice dobře odstavil Čecha ml. od míče, balón však zůstal chvilku nikým nekontrolován, až do něho praštil Vitner a zblízka propálil Řepu, 1 : 0.

Hosté z Lišan chvilku vzpamatovávali, brzy však začali být zase aktivní a pohybem a dobrou kombinací uprostřed hřiště se pokoušeli o vyrovnání. Domácí se nicméně nespoléhali jen na nákopy na vysoké útočníky Čecha ml. s Vitnerem, ale také, zejména Dvořákem nebo Deverou dokázali přesně rozdělovat balóny a hostující obrana se musela mít permanentně na pozoru.

S ubíhajícím časem nicméně lišanští začali mít územní převahu, tlaku však chyběla lepší finální přihrávka či lepší první dotek uvnitř šestnáctky. Do 27‘, kdy L. Řepa z trestného kopu neposlal balón do vápna, nýbrž rozehrál nakrátko na Žáďu. Ten zatáhl míč po levé straně a poslal střílenou přihrávku do vápna, kde se nejlépe zorientoval Roušák, a svým 9 gólem v sezóně zaslouženě srovnal krok, 1 : 1.

Závěr první půle už se hrál převážně podle lišanských not. Hosté zamkli domácí tým na vlastní polovině a vytvořili si i několik standardních situací. Žáďa z trestného kopu po faulu na Méďu před šestnáctkou nicméně rozvlnil z dobré pozice pouze ochrannou síť nad branku a Jelen, v největší šanci závěru první půle, si na pravé straně vápna zpracoval přetažený centr a zamířil ránu do bližší šibenice, nicméně A. Kraus výborně vyndal míč na roh.

Druhé dějství začalo opět vyrovnanou partií, obě mužstva se snažila překlopit misku vah na svou stranu a prezentovala se kvalitní hrou s rychlými přechody do útoku. Na lišanské straně se do zajímavé situace dostal Jelen, když k němu propadl do vápna balón minutý obráncem, což však nečekal a nestačil jej zpracovat. Pověstný chléb se zlomil v 53‘ podle přísloví, nedáš – dostaneš. Nejprve se dostal po rohu do obrovské šance domácí Vitner. Toho však vychytal Řepa a Lišany přešly do rychlého protiútoku. Rychlonohý Roušák od poloviny hřiště utekl po levé straně Vrubelovi a naservíroval pro nabíhajícího Mutinu do vápna lahůdku v podobě gólové přihrávky, se kterou si lišanský štírek bezpečně poradil, 1 : 2.

Lišanští mohli záhy definitivně rozhodnout, ale Jelen v tomto utkání neobul střelecké kopačky. Nejprve jej osamoceného uvnitř šestnáctky našel přesným centrem z pravé strany Bobíny, lišanský střelec ovšem hlavou promáchl. Záhy se po Méďově vysunutí vyhnul ofsajdové pasti a šel sám na Krause. Zvolil prudkou ránu a těsně přestřelil branku.

Domácí se chtě nechtě museli začít tlačit dopředu, ale vyjma několika nepřehledných situací v lišanském vápně po nákopech na vysoké útočníky nebo po standardních situacích se do vyložené šance již nedostali. Na druhém konci hřiště se prezentoval únikem po levé straně střídající čerstvý Vialli a přesnou střelou z ostrého úhlu na přední tyč přinutil Krause k pohotovému zákroku. Domácí hry vabank mohl Vialli využít k definitivnímu rozhodnutí těsně před koncem, kdy ukázal záda zavidovské obraně a zvolil lob přes vybíhajícího Krause. Balón však ke škodě hostí pouze orazítkoval břevno.

Zavidovští si poslední příležitost k vyrovnání schovali do druhé minuty nastavení z trestného kopu z distance 20m po Ledvově faulu před vápnem. Střela se však mezi tyče nevešla a přesný sudí Kozák vzápětí konečným hvizdem otevřel stavidla lišanské radosti. 

Rozhodčí: Kozák - Týče st., Týče ml.

Diváci: 60

ŽK: 0 - 67. L. Řepka

ČK: 0 - 0

Branky: 10. Vitner - 27. Roušavý (as. Žalud), 53. Mutinský (as. Roušavý

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, Haifler, L. Řepka, Žalud – Bagi (65. Karvai), Mutinský, Medřický, Paseka (85. Ledvinka) -  Roušavý, Jelínek (75. Feher).