Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Do jedné řeky dvakrát nevstoupíš"

10. 9. 2017

Trenér hostí měl díky různým absencím k dispozici pouze základní jedenáctku, ta však vstoupila do utkání odvážně, když v 8. min. L. Řepa z 35m výstavní ranou pod klacek, která by klidně mohla kandidovat na gól měsíce, otevřel skóre, 0 : 1. Branka jakoby dala ráz dalšímu průběhu utkání, neboť zatímco domácí hrozili spíše sporadicky, lišanští dali balón na zem, kombinovali, běhali a dokázali se dostat do několika hodně zajímavých příležitostí. Z těch nejzajímavějších se sám před Bajerem ocitl Roušák, ale pálil pouze do připraveného gólmana, míč se odrazil k Jelenovi zády k bráně, ten však místo sklepnutí na z vápna dobíhajícího Mutinu pálil z otočky těsně vedle. Pak Pápe vyslal kolmicí na zteč Jelena, který však již tísněn obráncem znovu minul branku. S blížícím se koncem první půle se na levé straně šestnáctky uvolnil Mutina, postupoval z úhlu sám na Bajera, leč jeho nabídka na lépe postavené spoluhráče byla v posledním zlomku vteřiny zblokována.

Běžela 38. min. a jeseničtí odvrátili odkopem na polovinu lišanský roh. Zde došlo k nedorozumění v rozehrávce mezi Baggiem a Roušákem, míče se zmocnil domácí J. Mutinský, přetáhl doprava na rozběhlého Jeníčka, který se na hranici pravidel bouraje vše před sebou prodral do vápna a kolem vybíhajícího Z. Řepy dotlačil balón do branky, 1 : 1.

Hostům mohly zbýt oči pro pláč, neboť si v první půli mohli vytvořit rozhodující náskok a místo toho byl remízový stav. Do druhého dějství se však snažili vstoupit znovu aktivně. Čáru přes rozpočet jim ovšem udělala v 54. min. ztráta míče po standardní situaci na hranici jesenické šestnáctky. Domácí nakopli balón na J. Mutinského, který ve sprinterském souboji rychlonohých hráčů překonal lišanského beka Bobínyho a podél Z. Řepy umístil míč k zadní tyči, 2 : 1.

Hosté ovšem nic nezabalili, rychle se oklepali a kombinační hrou zatlačili domácí hráče na vlastní polovinu. Odměnou jim byla po hodině hry parádní akce, kdy si zprava doleva několikrát vyměnili míč před domácí šestnáctkou, na konci si Žáďa narazil s Vojtou Hamouzem a z jedničky poslal míč po zemi před branku, kde Pápe utaženou placírkou trefil přesně k tyči, 2 : 2.

Jesenice má kvalitní tým, a to zejména ve vzduchu. Nyní při absenci lišanských vysokých hráčů, Ledvy, Krůťáka či Šutyho, měla navíc výraznou výškovou převahu, kterou do 66. min. stačili hosté eliminovat bojovností ve vlastní šestnáctce i jistotou gólmana Řepy ve vzdušných soubojích. Nyní si však na centr z rohu naběhl J. John, dostal se nejvýš a parádní ranou hlavou vrátil domácím vedení, 3 : 2. Lišanští se snažili rychle kontrovat a po kontaktu s domácím obráncem zůstal v šestnáctce ležet Mutina, leč souboj nechal sudího chladným. V 70. min. udeřili domácí znovu, a znovu po centrovaném míči, tentokrát ze hry. Přetažený centr vrátil Jeníček před branku, kde jej osamocený Kapoun poslal za Řepkova záda, 4 : 2.

Lišany se ještě pokusily o tlak, což však umožnilo Jesenickým chodit do otevřené obrany. A tak za Řepou zazvonilo břevno, Vašek Mutina za žk. a Míra Chládek museli řešit slibně se rozvíjející akce taktickými fauly. V 80. min. nicméně na druhé straně poslal Žáďa do úniku Roušáka, který vnikl do šestnáctky, kde byl podražen Altmanem a penalta se tentokrát už pískala. Míč si na puntík postavil Jelen, který ovšem v tomto utkání neobul střelecké kopačky a Bajer vystihl směr jeho střely. Lišanský kanonýr se ale dostal k dorážce a napodruhé už se nemýlil, 4 : 3.

Hosté vrhli poslední síly do útoku a na pravé straně šestnáctky se znovu šikovně uvolnil Mutina, z ostrého úhlu však pálil vedle. V 87. min., tentokrát po Pasekově vysunutí zase upláchl Roušavý. V rozhodujícím okamžiku, když se chystal zakončit, jej však na měkkém terénu zradila stabilita a poroučel se k zemi. To byla poslední lišanská šance na vyrovnání, neboť jeseničtí hned na začátku dvouminutového nastavení dokázali přenést míč na lišanskou polovinu a tam jej takticky držet až do konečného hvizdu.  

Rozhodčí: Titlbach - Vodrážka, Šipoš 

ŽK: 80. P. John - 20. Jelínek, 76. V. Mutinský 

ČK: 0 - 0

Branky: 38. Jeníček, 1 : 1, 54. J. Mutinský, 2 : 1, 66. J. John, 3 : 2, 70. Kapoun, 4 : 2 - 8. L. Řepka (as. ?), 0 : 1, 60. Paseka (Žalud), 2 : 2, 80. Jelínek (pk.).

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, Chládek, V. Hamouz, Žalud - Bagi, L. Řepka, V. Mutinský, Paseka -  Jelínek, Roušavý