Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze Zavidova bez bodu

27. 3. 2017

K první jarní odvetě vyjeli fotbalisté Lišan do Zavidova obhajovat podzimní vítězství z domácího hřiště. Předzápasové proklamace zavidovské rezervy o problémech se sestavou se nepotvrdily, když domácí celek se posílil o několik hráčů z užšího i širšího kádru A mužstva a bylo jasné, že lišanské mužstvo to bude mít hodně těžké.

Úvod nicméně vyšel lépe hostům, když v začátku hodně aktivní Pápe poslal Baggia samotného na Štillera, lišanský krajní halv však zakončil do domácího gólmana. V 10. min. se situace opakovala pouze s rozdílem, že Baggia vysunul ideální kolmicí Méďa, avšak se stejným výsledkem. První půle přinesla vyrovnaný, oboustranně rychlý a útočný fotbal, takže se bylo nač koukat. Ve 27. min. L. Řepa našel u půlící čáry do nohy Žáďu, který byl však rychle dostoupen Šímou, přišel o míč, jmenovaný domácí hráč přesprintoval lišanské obránce a překonal bezmocného Z. Řepu, 1 : 0. Gól přišel jako blesk z čistého nebe, a než se hosté vzpamatovali, byl ve 29. min. na světě další brejk se zakončujícím Čechem st., 2 : 0. Branky zavidovské hráče nabudily k tlaku, který vyústil v nebezpečné standardní situace, zvonící pravou Řepovu tyč a individuální průnik Faigla, zakončený těsně vedle. 

Lišany se však v závěru přece jen vzpamatovaly. Ve 42. min utekl po pravé straně Baggio, výborně odcentroval a Jelen ve vzdušném souboji se stoperem Šmídem dotlačil míč za Štillerova záda, 2 : 1. O minutu později se míč dostal znovu do vápna k Jelenovi, který jej z otočky napálil do tyče. Akce však neskončila, neboť odraženého míče se na levé straně zmocnil Žáďa, uvolnil se, odcentroval a Jelenův parádní volej levačkou si neomylně našel cestu do sítě, 2 : 2. Avšak zdání, že mužstva se v půli již rozejdou smírně, žel k neradosti lišanských, tentokrát zklamalo. Ve 45. min. zahrávali domácí roh. Přetažený balón se dostal k Faiglovi, který jej stříleným centrem vracel do vápna a Pápe si nešťastně srazil míč do vlastní sítě, 3 : 2.

Hosté vstupem do druhého dějství určitě měli snahu s vývojem utkání něco udělat, ale do jejich hry se začaly vkrádat nepřesnosti. Domácí na vítězné vlně rychle přistupovali, sbírali většinu odražených míčů a byli nebezpečnější, takže Z. Řepka si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. V 57. min. však byl již krátký na přesnou střelu Faigla, před kterého vyplaval odražený balón na hranici šestnáctky, 4 : 2. Někteří lišanští hráči postupně začali tahat nohy a trenér se pokusil oživit hru střídáním. Žel, když v 75. min. vyčerpal poslední možnost, mladíka Michala Hájka, ten ani ne po minutě na hřišti po souboji spadl z výšky na rameno (naštěstí jen pohmožděné vazy) a nedohrál. Hosté se tak v poslední čtvrthodině museli pokusit o závěrečný tlak pouze v deseti, ale většinu míčů poztráceli před vápnem nebo ještě na polovině a domácí tým byl nadále nebezpečnější z rychlých kontrů do otevřené obrany. Dva z nich přetavil v další góly, v 83. min. Čech ml., 5 : 2 a v 88. min. Ryšlavý, 6 : 2, který udělal za utkáním výsledkovou tečku.

Rozhodčí: Titlbach

ŽK:  0 : 0

ČK: 0 : 0

Branky: 27. Šíma 1 : 0, 29. Čech st. 2 : 0, 45. Paseka - vlastní 3 : 2, 57. Faigl 4 : 2, 83. Čech ml. 5 : 2, 88. Ryšlavý 6 : 2 - 42. Jelínek (as. Bagi) 2 : 1, 43. Jelínek (Žalud) 2 : 2.

SK Lišany: Z. Řepka – V. Hamouz (75. Hájek), L. Řepka, Minařík, J. Hamouz - Bagi, Paseka (68. Chládek), Medřický, Žalud -  Jelínek, Ledvinka (46. Šutera).