Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těsná prohra s kvalitním soupeřem.

25. 10. 2016

Po šťastné domácí výhře nad celkem Mutějovic zavítaly Lišany v 9. kole OP na hřiště Olešné, celku, který měl před utkáním stejně bodů, přesto však favorita, proti kterému se nám dlouhodobě nedaří. Olešná, ač půlhodinu před zápasem ještě neměla k dispozici 11 hráčů, se nakonec sešla v plné palbě se všemi hvězdami a na hřišti to bylo znát.

Hned z první akce v 1. min., se před Řepou ocitl osamocený T. Vodrážka, ale mířil vedle. Olešná výborným pohybem, prolínáním řad a nápaditou kombinací přehrávala hosty uprostřed hřiště a snadno dostávala do šancí. Po rohu mířil hlavou vedle stoper Hlavsa a další střelu T. Vodrážky zkrotil Řepa. Lišanský gólman si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Ještě v úvodní čtvrthodině dvakrát vychytal R. Poláška a naznačil, že domácí střelci to s ním budou mít těžké. Lišanští se dopředu poprvé vážně připomněli v 15. min., ale Pápe, sám před Fiedlerem, nedokázal umístit prudkou přihrávku ze strany. Olešná pokračovala v útočné aktivitě a zejména zásluhou R. Poláška, který sám zakončoval i připravoval šance spoluhráčům, udržovala lišanskou obranu i gólmana v permanentní pohotovosti. Po 20 minutách hry Řepa bravurně vychytal znovu R. Poláška, který vzápětí připravil šanci pro bratra M. Poláška. Proti jeho ráně vysoko nad však zasahovat nemusel.

Domácí se poprvé dočkali ve 34. min. Řepův výkop vrátil hlavou z poloviny hřiště před lišanskou šestnáctku trestuhodně bez souboje bek Ličman. Míč si našel T. Vodrážka, narazil si s R. Poláškem a sám proti Řepkovi lišanského gólmana napodruhé překonal, 1 : 0. Hosté se mohli dočkat vyrovnání téměř vzápětí, když Fiedler nedokázal zkrotit v rukavicích Baggiův centr z pravé strany. Nejblíže byl znovu Pápe, ale skákající míč netrefil přesně a ten skončil neškodně v ochranné síti.

Lišanský výkon vygradoval v závěru první půle. Ve 40. min. podklouzl na hranici vlastní šestnáctky stoper „ocelářů“ M. Vodrážka, čímž nabídl šanci Ledvovi. Ten však pohrdl a zamířil těsně vedle Fiedlerovy pravé tyče. Ve 42. min. našel Vialli zleva autovým vhazováním v šestnáctce Hanďáka. Lišanský středopolař si pokryl míč, obtočil se kolem svého strážce a přihrávkou před branku našel v náběhu Baggia, který prakticky z malého vápna zacílil přesně, 1 : 1. Gólové parametry měl i Vialliho pokus ze střední vzdálenosti těsně před poločasovým hvizdem, utěšená rána však o decimetr minula pravou Fiedlerovu tyč.

Do druhého dějství naskočil na lišanské straně kanonýr Jelen a záhy po zranění se zotavující Žáďa, vše ve snaze zúročit nadějný výsledek z první půle a pokusit se rozhodnout. Aktivitu a více či méně dobré příležitosti si však znovu od počátku vytvářeli domácí „oceláři“. Mezi 50. a 55. min. vyhrál Řepa tři přímé souboje s T Vodrážkou, přičemž při třetím, kdy reflexivně vyndal mimo tyče ránu z voleje, předvedl zákrok utkání. V 60. min. byl však bezmocný proti křižné ráně R. Poláška, který si seběhl na pravou stranu vápna, kde byl nalezen přesným pasem, 2 : 1.

Lišanští otevřeli hru, ale do první vážné šance druhé půle se dostali až v 70. min. Vyrovnání měl na noze Vojta Hamouz, který šel od poloviny hřiště sám na Fiedlera, ale proti vysoko vyběhnuvšímu gólmanovi zakončil ze 40 metrů vedle a dobíhající Jelen přes veškeré úsilí už nestihl míč na hrací ploše. Na druhé straně pálil z dobré pozice nad branku Helebrant a M. Polášek se po střetu se střídajícím Mírou Chládkem marně dožadoval odpískání penalty. Lišany si největší příležitost na srovnání schovaly na 88. min. Vialli si po levé straně narazil míč se Žáďou, z hranice šestnáctky vypálil přesný projektyl do šibenice u bližší tyče a chystal se slavit. Jenže tentokrát předvedl svůj zákrok utkání Fidler, který famózně vyndal míč na roh. Ze série dvou lišankých rohů v nastaveném čase rezultoval závar a střílená Jelenova pobídka před branku, která však nenašla adresáta a domácí po závěrečném hvizdu výborného sudího Šmída tam mohli slavit výhru za tři body.

Rozhodčí: Šmíd - Sosna, laik domácí

Diváci: 60

ŽK: 0 - 72. Feher

ČK: 0 - 0

Branky: 34. T. Vodrážka (R. Polášek), 1 : 0, 60. R. Polášek (T. Vodrážka), 2 : 1 - 42. Bagi (Minařík), 1 : 1

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Krůta, V. Hamouz – Bagi (55. Žalud), Minařík (75. Chládek), Paseka, Feher -  Ledvinka (46. Jelínek), Šutera.