Jdi na obsah Jdi na menu
 


Start do soutěže se vydařil

29. 8. 2016

V prvním kole nové sezóny OP přivítali na svém hřišti lišanští fotbalisté tradičního soupeře, rezervu Zavidova, tedy tým, který nás provází několik posledních sezón při postupech, jak ze VI. do III. třídy, tak i posléze ze III. třídy do okresního přeboru. V uplynulé, bodově ne příliš bohaté sezóně, jsme nicméně získali s tímto soupeřem pět bodů ze šesti možných.

J. Hamouz nastoupil s nedoléčeným kolenem z poslední přípravy, nemohl naplno a hned ve 4 min. zatáhl za záchrannou brzdu, když fauloval Špičku za žk. Šikovný zavidovský středopolař si při pádu poranil rameno a byl nucen střídat, hřiště však opustil i lišanský bek, neboť koleno nemělo cenu dál pokoušet. Rychlonozí zavidovští útočníci záhy, i díky lišanským chybám, třikrát prošli domácí obranou do šance jako nůž máslem. Nejprve Loula zbytečně pálil do boční sítě, pak Z. Řepka chytil samostatný nájezd, ale do třetice, v 11. min., když L. Krůta podběhl a pouze líznul temenem vysoký míč, čímž prakticky poslal do tutovky Dvořáka, byl lišanský gólman již bezmocný, 0 : 1.

Domácí se do hry dostávali pomaleji, nicméně po úvodním gólu soupeře se poměr sil na hřišti vyrovnal a do první lišanské šance se vřítil J.Paseka. Sám před gólmanem však těsně minul jeho levou tyč. Vyrovnání měl na noze i P. Ledvinka, žel na přední tyči nedokázal přes ležícího gólmana protlačit míč do sítě. V 35. min. si ovšem vzala míč pro sebe nová útočná akvizice v lišanském dresu, M. Šutera. Prošel středem a ideálně načasoval uličku na R. Žaluda, který pod tělem padajícího gólmana dostal míč do sítě, 1 : 1.

Nyní se hrálo nahoru - dolů, ale už bez vyložených šancí. Střídající M. Bagi vypálil z dobré pozice mimo a na druhé straně udržel Z. Řepka v rukavicích těžkou střelu ze střední vzdálenosti, směřující neomylně k jeho pravé tyči.

Do druhé půle znovu vstoupili lépe zavidovští a domácí tým se zase chvíli hledal. Hosté Lišany sice přestříleli, ale do vyložených šancí, které měli v první půli, se již nedostávali a s více či méně nebezpečnými střelami si bravurně poradil skvěle chytající Z. Řepka. V 63. min. přišel na plac M. Chládek. V 68. min. zakombinoval s R. Žaludem, který našel na levé straně M. Šuteru. Lišanský forward si výborně pokryl míč proti přesile bránících hráčů, navedl jej do vápna a nechytatelnou bombou pod klacek poslal domácí do vedení, 2 :1.

Útočné snahy hostí dále k ničemu nevedly, naopak nyní byli lepší domácí, ale ani série tří nebezpečně zahraných rohových kopů ani pěkný centr J. Jelínka, na který dosáhl až J. Feher mimo střelecký úhel, snahu definitivně rozhodnout zápas nezúročily. V 76. min. založily Lišany akci po levé straně. J. Feher našel na útočné polovině R. Žaluda, který přetaženým centrem hledal v náběhu J. Jelínka. Odcentroval tak "dokonale", že míč se z jeho kopačky snesl za zády hostujícího gólmana a zaplul za zadní tyč, 3 : 1. Zavidovští se ještě snažili s výsledkem něco udělat, jejich snaha však už vyšla naprázdno a domácí lišanský tým tak zahájil nový ročník OP tříbodovou výhrou.  

Hodnocení trenéra: Dokázali jsme otočit nepříznivě se vyvíjející zápas, takže musím být spokojen. Všichni hráči zaslouží pochvalu za předvedenou hru, podpořenou výborným výkonem gólmana i odpovídající střeleckou produktivitou. Nesmíme však usnout na vavřínech, což se nám v minulosti několikrát stalo. Čeká nás derby s Lužnou a pokud budeme chtít uspět, musíme tenhle výkon nejen zopakovat, ale ještě zlepšit.

Rozhodčí: Vodrážka - Strouhal, Švácha

Diváci: 70

ŽK: 5. J. Hamouz, 31. Krůta, 58. Paseka - 0 

ČK: 0 - 0

Branky za Lišany: 35. Žalud (Šutera), 1 : 1, 68. Šutera (Žalud), 76. Žalud (Feher). 

SK Lišany: Z. Řepka - J. Hamouz (6. Bagi), L. Řepka, Krůta (63. Chládek), Feher - V. Hamouz, MInařík (90. Zouplna), Paseka (79. Kaňák), Žalud - Ledvinka (46. Jelínek), Šutera