Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Kroučovou jsme si poradili

3. 10. 2016

V 6. kole OP toužily devítibodové Lišany potvrdit v domácím prostředí předchozí vysokou výhru z Lán, zálusk na tři body si ovšem dělal i ambiciózní celek Kroučové, nováček soutěže, po pěti odehraných kolech šestibodový.

 

Lišany začaly ve stejném složení jako minulý týden v Lánech, v úvodních minutách se ovšem nechaly Kroučovou zatlačit. Jejich první brejk, tažený Šutym, ale hned znamenal velké nebezpečí. Pak už se hrál na kluzkém terénu a za stálého deště fotbal nahoru – dolů, se zajímavými situacemi před oběma brankami. Na straně hostí permanentně hrozilo útočné duo Husák a Trkal, který v první půli dělal svému strážci Bobínymu velké problémy. Dvakrát se protáhl do dobré palebné pozice, ale špatně si seřídil mířidla. Lišany také těžily z aktivity obou útočníků, Šuty – Jelen, které ze středu doplňoval Pápe a útočnými výpady po levé straně rychlonohý Vialli.

V 18. min. oplácel hostující hráč Mindžak Pápemu v předchozí situaci odpískaný faul. Lišanského středopolaře cíleně a nekompromisně zkosil zezadu bez úmyslu hrát míč a uviděl rovnou červenou kartu.

Situace hned vyvolala emoce a částečně předznamenala další ráz utkání, neboť hosté začali nevybíravě kritizovat každý výrok rozhodčího. Lišanští využili přesilovku hned ve 24. min., když Lukáš Řepa vysunul kolmicí mezi beky Jelena, který chladnokrevně podél vybíhajícího Tomeše poslal míč do sítě, 1 : 0.

Po té začali lišanští zbytečně dlouho tahat balóny a zjišťovat, že „přesilovka“ nemusí být vždy výhodou. Kroučová totiž po zbytek první půle i v deseti vyvinula tlak a byla lepším mužstvem. Přihrávku Husáka před branku po průniku rovnoběžně s koncovou čárou na poslední chvíli zblokoval Luki. Ve 40. min. pak přestáli domácí obrovský závar ve vlastní šestnáctce, když Zdenda Řepa zblízka vychytal Trkala, zvedaje se vyndal reflexivně nohou dorážku, další dorážku zastavil tělem Míra Chládek a Lukáš Řepa uklidil míč do bezpečí.

 

I po obrátce se hráči Kroučové snažili vyvinout tlak na lišanskou branku, ale domácí příchodem Ládi Krůty zpevnili obranné řady, zklidnili hru a z brejkových situací do okének v obraně hostí začali být nebezpečnějším mužstvem. Individuálnímu průniku Pápeho středem tváří v tvář úspěšně čelil také výborně chytající Tomeš. V 60. min. nicméně Zdenda založil dlouhým odkopem protiútok, Šuty prodloužil hlavou míč za obranu, kam si naběhl Jelen a podruhé poslal míč za Tomešova záda, 2 : 0.

Hosté i za tohoto stavu nesložili zbraně a do lišanské šestnáctky přiletěla ze hry i z rohů řada centrovaných míčů, které však neomylně odehrávala domácí obrana a s přehledem vyrážel i chytal Zdenda. Zapotil se však při polocentru – polostřele, kterou musel konečky prstů vyndat od své levé tyče na roh. Láďa jako poslední instance vystál a výborným obranným zákrokem připravil o míč Husáka. Na opačném konci hřiště mazal zleva sám na Tomeše Žáďa, ale místo střely vylepšoval situaci před prázdnou branku pro Baggia, který však na přihrávku nedosáhl. Jelen v další lišanské tutovce kličkou do středu obešel Tomeše, ten se ještě stačil vrátit, skokem vyrazit střelu směřující do prázdné branky a připravit tak lišanského kanonýra o hattrick. Zákrok proti střele Bobínyho, kterého do druhé vlny oslovil přihrávkou bratr Vojta Hamouz, už byl pro hostujícího gólmana lahůdkou. Domácí se v poslední desetiminutovce snažili více držet balón, což se jim ne vždy dařilo, ale pokusy hráčů Kroučové o závěrečný tlak také vyzněly naprázdno a lišanští si tak připisují do tabulky další tři body.

Rozhodčí: Brda - Tichý, Trešl

Diváci: 50

ŽK: 40. Feher, 43. Bagi - 24. Škuthan, 42. Trkal, 43. Tichý,

ČK: 0 - 18. Mindžak

Branky: 24. Jelínek (L. Řepka), 1 : 0, 60. Jelínek (Šutera), 2 : 0

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Minařík, Feher – Bagi (64. V. Hamouz), Chládek (46. Krůta), Paseka, Žalud – Jelínek (85. Čemez), Šutera (81. Ledvinka)