Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po Senomatech další smolná a zbytečná prohra

20. 9. 2016

Lišany ve 4. kole OP usilovaly v domácím prostředí v utkání s „Českým lvem“ o rozmnožení dosavadní sbírky šesti bodů. Kolešovičtí se třemi body na kontě však jen těsně, o gól, prohráli se silnou Kněževsí i Olympií a do Lišan rozhodně nepřijeli dát kůži zadarmo.

První půlhodina hry přinesla z obou stran řadu nepřesností. Na namoklém trávníku se spíše bojovalo a nakopávalo, než kombinovalo a žádné z mužstev nechtělo udělat chybu. Přesto se před oběma brankami vyskytlo několik zajímavých situací, avšak obrany a brankáři dominovali. Ve 33. min. nicméně Bobíny založil milimetrovým pasem na rozběhnutého Baggia po pravé straně podařenou křídelní akci. Domácí pravý halv přesně odcentroval a levý halv Žáďa otevřel hlavou o tyč skóre, 1 : 0. Po úvodním gólu převzali taktovku lišanští a dostali hosty, kterým se navíc zranil D. Polánek, pod tlak. Vybojovali dostatek rohů a standardních situací, ke vstřelení druhého gólu to ale nevadlo. Vyrovnat naopak mohli z brejku hosté, ale tutovku Daniše zlikvidoval Z. Řepka

Kdo si myslel, že aktivita ze závěru první půle vydrží na lišanských kopačkách i v úvodu druhého dějství, mýlil se. Domácí se nechali se zatlačit a „Český lev“, hlavně rychlonohými Roubíkem a Danišem, začal kousat. Nejblíže ke skórování měl stoper Vician, který si naběhl na roh, hlavou však mířil vedle. Po hodině hry, když už se zdálo, že Lišany znovu dostávají hru pod kontrolu, zachyboval uprostřed hřiště Handa a Roubíkův únik po kolmici do otevřené obrany znamenal vyrovnání, 1 : 1.

K pomyslnému lámání chleba nakonec došlo v poslední čtvrthodině. Druhý průšvih pro domácí přišel v 78. min., když Roubíkův střílený centr z přímého kopu z levé strany prošel celým vápnem a nikým netečován skončil u levé Řepovy tyče, 1 : 2. Domácí odpověď mohla přijít skoro vzápětí, ale po Jelenově nabídce lapil Pápeho hlavičku z malého vápna výborný A. Herink. Dílo lišanské zkázy bylo dokonáno 83. min. Po rychle vhozeném autu utekl zprava Daniš a Vialli jej zastavil, dle rozhodčího ve vápně, v rozporu s pravidly. Pokutový kop proměnil a hattrick tak završil Roubík, 1 : 3.

Rozhodčí: Kučera - Šefara, Chroustovský

Diváci: 40

ŽK: 67. Minařík, 72. Feher - 65. Daniš 

ČK: 0 - 0

Branky: 33. Žalud (Baggio), 1 : 0 -  58. Roubík, 1 : 1, 78. Roubík, 1 : 2, 85. Roubík, 1 : 3

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Krůta, Feher – Baggio, Minařík (81. Chládek), Paseka, Žalud – Ledvinka (46. Jelínek), Šutera