Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany v přípravě přehrály Pavlíkov

26. 2. 2017

Na poslední únorovou neděli si Lišany k prvnímu přípravnému utkání pozvaly na Tatranskou umělku Pavlíkov, který loni spadl z okresu a nyní se pohybuje ve středu tabulky III. třídy. Fakticky ale nešlo o první lišanský zápas, neboť cca před měsícem v rámci zimního soustředění vyhráli lišanští na sněhu v Krásném Dvoře nad místním 5. mužstvem lounského OP 4 : 3. V tom utkání se blýskl dvěma góly Pápe, který však nyní chyběl, neboť si nenařídil dostatek budíků, stejně jako Šuty, jenž trochu přehnal sobotní večírek a při plánovaných dalších absencích tak bylo k dispozici pouze 12 hráčů.

Lišanští borci prvních 7 min. běhali bez balónu, neboť ten drželi na svých kopačkách pavlíkovští,ale po vápno. Pak si lišanští poprvé uprostřed pěkně vyměnili míč a jarní posila z SK Rakovník, Méďa, kolmicí vysunul Jelena. Domácí snajpr sice doběhl balón až u koncové lajny, ale kličkou do hřiště si vylepšil úhel a mezi nohama propálil dobře chytajícího gólmana hostí, 1 : 0. Na pavlíkovských hráčích bylo sympatické, že se snažili hrát fotbal, po většinu utkání však dostávali od Lišan lekci z rychlosti a přímočarosti. Záhy po úvodním gólu se dalším únikem blýskl Žáďa, leč přihrávka před branku byla zblokována a po L. Řepově rohu pálil Krůťák hlavou pouze do břevna. Další branka přišla už po čtvrthodině hry, když Žáďa našel ve vápně Hanďáka, který z jedničky znovu rozezněl břevno. U odraženého míče byl jako blesk Ledva a hlavou vrátil balón do sítě, 2 : 0.

Pak se hra trochu vyrovnala a i jistotou oplývající Z. Řepa si musel poradit s jednou - dvěma ošemetnými situacemi a pochytat něco z dálky, avšak lišanští byli nadále přímočařejší a Jelen to zkoušel stejně, jako při svém prvním gólu. Tentokrát však na gólmana nevyzrál a spíše mohl přihrát lépe postaveným spoluhráčům. Domácí se však do půle třetího gólu přece jen dočkali, a akce to byla skutečně výstavní. Žáďa po zastavení pavlíkovské akce dostal a podržel míč, aby vzápětí našel ve sprintu parťáka z levé strany, Vialliho. který ukázal záda těžkopádné obraně a pod tělem gólmana stanovil poločasový stav, 3 : 0.

Lišany pokračovaly v aktivní hře i ve druhém dějství a pokud by proměňovali, udělali by z utkání proti nyní půl hodiny neškodnému Pavlíkovu exhibici s dvouciferným výsledkem. Na tu to zpočátku skutečně vypadalo, zvláště když v 57. min. na konci přečíslení přistál balón uvnitř vápna na noze Ledvy, který se pohodlně trefil po druhé v zápase, 4 : 0. Jelen v další šanci, když si kličkou doleva vylepšil střeleckou pozici, ještě na gólmana nevyzrál, ale když si v 66. min. sebral za vápnem odražený míč Méďa, nasadil k nevídanému sólu přes dva obránce i brankáře a doběhl s míčem na noze do prázdné branky, 5 : 0.

Po Žáďově přihrávce pod sebe pálil zpoza vápna z jedničky Jelen a orazítkoval levou tyč pavlíkovské svatyně. Ledva v cestě za hattrickem chtěl napodobit Méďu a sólem přes tři hráče se dostal až před gólmana, ale zakončil těsně vedle, vzápětí Jelen ve vyložené pozici trefil z výšky padající nabídku z voleje nad a Vojta Hamouz místo gólové střely příliš dlouhou narážečkou ještě do kuchyně vylepšoval situaci na Ledvu.

V poslední čtvrthodině lišanští polevili, přestali zodpovědně bránit, vracet se a zmenšovat hřiště a začal "pouťák" se šancemi, tentokrát na obou stranách. Z. Řepa nejprve vychytal únik Hinka a po chvíli lišanská obrana se štěstím vyřešila obrovský závar ve vlastní šestnáctce. Domácí se však nepoučili a po nedůslednosti ve vlastní šestnáctce umožnili v 84. min. skórovat také Pavlíkovu, 5 : 1. Vzápětí utekl po levé straně Žáďa a bombou po čtvrté v utkání orazítkoval pavlíkovskou brankovou konstrukci, tentokrát pravou tyč. V 88. min. přiletěl centr do lišanského vápna a hostující hráč hlavou překonal Z. Řepku podruhé, 5 : 2. Lišanští z rozehrávky poslali do úniku Vialliho, před kterým vybíhající gólman uklidil míč pouze k Ledvovi. Patrik však znovu pohrdl hattrickem, zpoza vápna nedokázal trefit odkrytou branku, kterou přestřelil, čímž učinil tečku za utkáním.

Škoda tak spousta neproměněných šancí a dvou zbytečně inkasovaných gólů v samotném závěru, výsledek mohl být mnohem lepší.

Rozhodčí: Titlbach

ŽK: L. Řepka - 0

ČK: 0 : 0

Branky za Lišany:  7. Jelínek, 1 : 0, 16. Ledvinka, 2 : 0, 38. Feher, 3 : 0, 57. Ledvinka, 4 : 0, 66. Medřický, 5 : 0 - 84. 5 : 1, 88. 5 : 2. 

SK Lišany: Z. Řepka – V. Hamouz (60. Bagi), L. Řepka, Krůta, Feher - Bagi (30. J. Hamouz), Minařík (81. Ledvinka), Medřický, Žalud -  Jelínek, Ledvinka (75. V. Hamouz).