Jdi na obsah Jdi na menu
 


K bodovému zisku chybělo 17 minut.

11. 10. 2016

Do Jesenice, k utkání 7. kola OP dorazilo lišanské mužstvo pouze s dvanácti hráči a při neúčasti zejména tří opor, Fehera, Žaluda a Minaříka, si trenér Švelch o výsledku na půdě soupeře, odkud jsme si v posledních dvou ročnících odvezli pořádný příděl, nedělal přílišné iluze.

Domácí favorit od úvodu zápasu držel míč a kombinací do šířky, po které většinou následovala kolmice na útočné kráče, dostával lišanské pod tlak. Hosté, snažící se pětičlennou záložní řadou zahustit střed širokého hřiště, spoléhali na brejky a naznačovali, že tato taktika by mohla vést alespoň k dílčímu úspěchu. Vše ze změnilo v 11. minutě. J. John se opřel do míče ze střední vzdálenosti, Z.Řepka v lišanské brance na zrádném terénu podklouzl a míč směřující k jeho levé tyči již vytěsnit nedokázal, 1 : 0. Tlak domácích se po první brance ještě zvýšil i díky tomu, že hosté, místo aby po zisku podrželi míč, se často a zbytečně začali uchylovat k odkopům, čímž byli nuceni znovu běhat bez míče. Výjimkou byla slušně vykombinovaná protiakce, na konci které však Bagi z dobré pozice v záklonu přestřelil. Na druhé straně hřiště Z. Řepka úspěšně čelil obrovské šanci Jeníčka, vyndal další ránu zpoza vápna ze šibenice na roh, a ve spolupráci s dobře pracující defenzivou řešil jiné ošemetné situce ve vlastním vápně. Vše do 27. min., kdy po křídelní akci domácích odvrátila lišanská obrana míč pouze před vlastní šestnáctku, kde se do nej opřel znovu J. John a střelou k té samé tyči překonal Z. Řepku podruhé, 2 : 0.

Hosté situacích, kdy si lépe dokázali vážit míče a přesně si přihrát, začali zjišťovat, že i v Jesenické obraně lze nalézt okénka. To se potvrdilo v 35. min. kdy po přímočaré kombinaci středem uvolnil Ledvinka s chřipkou a sebezapřením hrajícího Šuteru, který podél levé nohy domácího gólmana Řehoře poslal míč do sítě, 2 : 1. Když už se zdálo, že se mužstva za daného stavu rozejdou do šaten, udeřily Lišany ve 43. min. znovu. A byl u toho zase Ledvinka, který před domácím vápnem podržel balón a vzápětí ideálně prostrčil na Jelínka. Ten podél vybíhajícího Řehoře srovnal stav, 2 : 2.

V úvodu druhého dějství, ve 48. min., hosté ztratili míč na půlce a domácí šli do přečíslení. Lišanští se snažili vystavit do ofsajdu Koláře, na kterého směřovala přihrávka, leč praporek pomezního Titlbacha zůstal dole a mladý jesenický hráč s přehledem poslal míč znovu k levé tyči bezmocného Z. Řepky, 3 : 2. Lišanští to samozřejmě nezabalili, a tak byl na jesenickém hřišti dál vidět oboustranně útočný fotbal. V 56. min. mazal sám na branku Jelínek, ale byl zastaven praporkem pomezního Sosny a za zakončení po odpískkání uviděl žk. V 60. min. nicméně Lišany rozehrály roh. Odražený balón doputoval ke Krůtovi, který si, zády k brance, strčil míč na pravačku, vypálil z otočky a s tečí domácího bránce znovu srovnal krok, 3 : 3.

Tento stav vydržel přesně 13 minut. V 73 min., paradoxně chvilku po té, co pro zranění opustil hřiště tvůrce Jesenické hry J. Pfeifer, zahrávali domácí trestný kop. Centr zprava našel vlevo Jeníčka a hosté znovu reklamovali ofsajd. Ten se však znovu nekonal, Z. Řepka domácího kanonýra zase vychytal, proti Kotkově dorážce z jedničky do šibenice však neměl sebemenší šanci, 4 : 3.

Lišanští se v závěru chtě – nechtě museli nadechnout k náporu a jesenickým tak vznikal prostor pro nebezpečné brejky. Z. Řepka si bravurně poradil se zblízka hlavičkujícím Jamborem, aby po chvíli potřetí v zápase zlikvidoval tutovku kanonýra Jeníčka. Na druhé straně pálil z trestňáku přes zeď do šibenice L. Řepka, ale Řehoř si poradil. Jelínek si po centru zleva zpracoval míč uvnitř šestnáctky, ale z výborné pozice pálil vedle, na čemž nic nezměnil ani tečující Bagi. Závěrečný lišanský tlak byl okořeněn několika rohy i přítomností gólmana Řepky v jesenické šestnáctce jako hlavičkujícího hráče. Ani ten však vyrovnání již nepřinesl a všechny body zůstaly na hřišti domácího favorita.

Rozhodčí: Sedláček - Titlbach, Sosna

Diváci: 50

ŽK: 0 - 56. Jelínek (3), 78. V. Hamouz (1), 80. Paseka (3) 

ČK: 0 - 0

Branky: 11. J. John, 1 : 0, 27. J. John, 2 : 0, 48. Kolář 3 : 2, 73. Kotek 4 : 3 - 35. Šutera (Ledvinka), 1 : 2,  43. Jelínek (Ledvinka), 2 : 2, 60. Krůta, 3 : 3

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, L. Řepka, Krůta, V. Hamouz – Bagi, Chládek, Ledvinka (82. M. Švelch), Šutera, Paseka – Jelínek.