Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva body z Janova

7. 11. 2016

Zatím úspěšný podzim se pomalu chýlí ke konci a lišanský tým cestoval v 11. kole OP do Janova.  Pro So. Janov, před utkáním s pouhými třemi body na posledním 14. místě, tedy se záchranářskými starostmi, šlo o důležité utkání. Janovští mohli spoléhat na výhody domácího hřiště menších rozměrů, kde ani terén nám příliš nevyhovuje, a dalo se předpokládat, že budou bojovat. Ale body po dvou těsných porážkách s favorizovanými celky chtělo získat i lišanské mužstvo. 

 

Domácí se podle očekávání sešli prakticky kompletní, rozhodně v mnohem kvalitnějším složení než minulý týden na Olympii a  začali lépe. Zpočátku převyšovali lišanské hráče hlavně bojovností a rychlým přistupováním. V prvních zhruba dvaceti minutách si vytvořili několik zajímavých situací v šestnáctce hostí, třeba po úniku Kaila hned v úvodu utkání, z trestného kopu, který zlikvidoval Z. Řepa nebo po centrovaných míčích, o které v šestnáctce houževnatě bojovali s lišanskou obranou. Lišanští se na úzkém hřišti nemohli opřít o svou tradiční zbraň, křídelní hru, na nevyzpytatelném terénu je neposlouchal balón a hodně ztráceli. Postupně však zjednodušili a tím i vyrovnali hru. Po půlhodině přetáhl Žáďa míč zleva doprava na rozběhlého Bobínyho, který prostrčil do vápna na Pápeho. Lišanský středopolař byl ale příliš blízko Kopáčkovi, aby mohl kvalitněji zakončit nebo najít osamoceného Jelena před odkrytou brankou. Na druhé straně utekl po levém křídle Peták, ale jeho křížná střela těsně minula Řepovu levou tyč.

 

Hosté sehráli asi nejhorší první poločas od začátku sezóny. Do druhého vysunul trenér Bobínyho dopředu s úkolem svou vitalitou dostával více pod tlak domácí obránce. Hrál se však nadále vyrovnaný fotbal, ve kterém se více bojovalo o střed hřiště a nakopávalo, než kombinovalo. Žádné z mužstev nechtělo udělat chybu a šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Lišanští byli s přibývajícím časem sice častěji na míči, po 90. min. však svítil na ukazateli skóre výsledek 0 : 0.

 

Dramatický souboj nabídl penaltový rozstřel. Domácí začali lépe, když ve druhé sérii Míra Chládek zkusil „Panenku“, ale Kopáček zůstal stát. Ve čtvrté sérii domácí hráč přestřelil a Jelen srovnal stav. Pak v souboji gólmanů Kopáček vysoko přestřelil a nabídl Zdendovi Řepovi mečbol, vzápětí ho však vychytal. Kopalo se tedy dál a v osmé sérii měl výhodu druhého mečbolu Mára Švelch. I s jeho pokusem si Kopáček poradil a definitivní rozhodnutí přinesla až desátá série, ve které tentokrát Řepa kryl střelu domácího hráče a třetí lišanský mečbol chladnokrevně proměnil ve druhý bod sváteční penaltový střelec, Baggio, 6 : 7.

Rozhodčí: Polívka - laik domácí, laik Ryska

Diváci: 70

ŽK: 61. Peták - 0

ČK: 0 - 0

Penalty za Lišany: 1. L. Řepka, 3. Krůta, 4. Jelínek, 6. Žalud, 7. Feher, 9. V. Hamouz, 10. Bagi.

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz (90. M. Švelch), L. Řepka, Krůta, Feher – V. Hamouz, Minařík, Paseka (83. Chládek), Feher -  Jelínek, Šutera (46. Bagi).