Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí SK Lišany po jedenácti letech ovládl Memoriál L. Čemeze.

18. 7. 2016

Domácí trenér V. Švelch se s ohledem na prázdninový termín musel obejít o několik tradičních hráčů (J. Hamouz, J. Jelínek, M. Bagi, P. Ledvinka, L. Zouplna) i předpokládaných posil (M. Šutera, M. Čemez, M. Švelch), zato se v turnaji představily další možné posily (H. Minařík, M. Pichnarčík) i hráči, kteří s ohledem na určitý vztah k Lišanům přišli pomoci (D. Minařík, V. Mutinský).

SK Lišany – So. Ruda, 4 : 1 (1 : 1)

Domácí se v netradičním složení chvíli hledali a úvod tak patřil důraznějšímu účastníku IV. třídy, Rudě, která se po nedůrazu v lišanské obraně ujala po standardní situaci vedení., 0 : 1. Do půle však bylo srovnáno, když M. Chládek parádní uličkou vybídl ke skórování st. žáka SKR, D. Minaříka, který nezaváhal (1 : 1). Ve druhé půli Lišany zpřesnily kombinaci a rozdíl mezi soutěžemi již byl znát, zvláště když po faulu gólmana Rudy na J. Paseku proměnil pk. stoper L. Řepka, 2 : 1. Pak V. Mutinský vymíchal na pravé straně vápna několik hráčů Rudy a předložil míč proti noze V. Hamouzovi, který trestal dělovkou z první pod klacek, 3 : 1. Nejpohlednější akce přišla 5 min. před koncem utkání, když V. Procházka místo přihrávky do přehuštěného středu uvolnil na levé straně R. Žaluda, který odcentroval, do vzduchu se nádherně pověsil J. Paseka a hlavou uzavřel gólový účet, 4 : 1.

Sp. Lužná – výběr OFS, 1 : 0 (0 : 0)

V rychlém a vyrovnaném utkání měli v první půli větší šance na skórování mladíci z výběru OFS. Ve druhém dějství však jediným gólem rozhodli o svém vítězství účastníci nejvyšší okresní soutěže, Sp. Lužná, 1 : 0.

Výběr OFS – SK Lišany, 0 : 3 (0 : 2)

Pořádající oddíl ve svém druhém vystoupení rychlonohé mladíky z výběru dokonale zaskočil již ve 4. min. utkání, když si dlouhý výkop Z. Řepky zpracoval na pravé straně V. Hamouz a vybídl ke kombinační akci otce a syna Minaříkovy. Na jejím konci propálil D. Beneše v brance mladíků H. Minařík, 0 : 1. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat, po další parádní kombinaci uklízel prakticky do prázdné branky M. Kaňák, 0 : 2. Mladíci, na jejichž straně zlobili ze jména ze středu J. Haifler (st. dorost SK Kladno) a z křídla D. Roušavý (st. dorost Tn. Rakovník) to však nevzdali. Ještě v první půli hasil tutovku lišanský gólman Z. Řepka, který ve druhém dějství nejprve vytěsnil samostatný nájezd mimo tyče, aby jej takřka vzápětí zastoupil na brankové čáře M. Chládek, vykopávající střelu zblízka na tyč a odrazem do bezpečí. M. Chládek pak stál u zrodu další pohledné akce fotbalových „důchodců“, když na levé straně vymíchal o 20 let mladšího protihráče a „béčkem“ odcentroval na zadní tyč, kde znovu do prázdné uklízel zcela zapomenutý M. Kaňák, 0 : 3.

So. Ruda – Sp. Lužná, 0 : 1 (0 : 1)

V dalším utkání byli luženští sparťané lepším mužstvem a prakticky po celou dobu zápas kontrolovali. Gólově se však prosadili pouze jednou ještě v první půli, přičemž další šance již nedokázali proměnit a utkání tak skončilo nejtěsnějším rozdílem v jejich prospěch.

Výběr OFS – So. Ruda, 3 : 1 (1 : 1)

Talenti z výběru otevřeli skóre již v úvodní minutě utkání zásluhou D. Roušavého, 1 : 0. Ruda však ještě do půle dokázala vyrovnat z rychlého protiútoku, 1 : 1, a vzhledem k úbytku sil obou mužstev to ještě ve druhé dvacetiminutovce chvíli vypadalo, že o vítězi a tím pádem o třetí příčce na turnaji rozhodne penaltový rozstřel. Mladíci z výběru však nakonec prokázali lepší fyzický fond a dvěma góly rozhodli utkání ve svůj prospěch, 3 : 1.

SK Lišany – Sp. Lužná, 2 : 0 (2 : 0)

V přímém souboji o první místo mezi účastníky nejvyšší okresní soutěže mohla hned v úvodu jít do vedení Lužná, když Vejvodův nebezpečný centr si lišanská obrana málem srazila do vlastní sítě. Pak však zaúřadovali domácí, když dvěma oku lahodícími rychlými akcemi, oceněnými potleskem publika, dokonale rozebrali „sparťanskou“ obranu. Na konci obou stál nejlepší střelec turnaje J. Paseka, který si seběhl do zakončení z postu pravého halva, přičemž poprvé jej uvolnil D. Minařík, 1 : 0 a podruhé V. Mutinský, 2 : 0. Definitivní pojistku měl na noze V. Mutinský, ale ani nadvakrát se gólově neprosadil. Ve druhé půli měli častěji míč na kopačkách luženští, ve snaze utkání zdramatizovat, největší šanci však měl znovu V. Mutinský, ale byl opět vychytán. Skóre se tedy již nezměnilo a domácí Lišany tak po dlouhých jedenácti letech berou první místo v turnaji, který tradičně pořádají.

Konečná tabulka:

1. SK Lišany        3 0 0   9 :  1          9

2. Sp. Lužná        2 0 1   2 : 2           6

3. Výběr OFS       1 0 2   3 : 5           3

4. So. Ruda          0 0 3   2 : 8           0

 

SK Lišany:

Z. Řepka – M. Pichnarčík, L. Řepka, L. Krůta, R. Žalud – V. Hamouz, H. Minařík, M. Chládek, V. Procházka, J. Feher, J. Paseka – D. Minařík, M. Kaňák, V. Mutinský.