Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Jesenice znovu s debaklem.

7. 9. 2015

Ve 3. kole OP se v sobotu 5. září Lišany představily poprvé venku, na hřišti favorizované Jesenice, kde v loňské sezóně utrpěly potupnou porážku 2 : 9. Ovšem, že po nadějných výkonech z úvodu sezóny bude předvedená hra i konečný výsledek obdobný loňskému, nečekal ani největší pesimista.

Samotný začátek zápasu přitom vypadal nadějně, únik Žádi a posléze i Vialliho po levé straně shodně skončil zblokovanou finální přihrávkou. Jenže v 5. min. dostal Jeníček balón do vápna a přes těsné Bobínyho bránění se šikovností prosadil ke skórování, 1 : 0. A najednou jsme byli úplně jinde. Jeseničtí využili velikostních parametrů hřiště, dobrou kombinací kolem půlící čáry nás roztáhli do šířky a následnou kolmicí do vzniklých volných prostorů nás přečíslovali. Naše počáteční snaha o překvapení dlouhým pasem na útočné duo byla domácí obranou rychle přečtena. Dlouhé pasáže jsme běhali bez míče a pokud už jsme míč získali, vzápětí jsme jej ztráceli drbáním, nepřesnostmi a nedostatečným pohybem, čímž jsme domácí několikrát sami vybídli ke skórování. A tak není divu, že po čtvrthodině se trefil nejlepší hráč domácích Brda, 2 : 0 a v 21. min. po Brdově nabídce znovu Jeníček, 3 : 0.

Pak se chvíli zdálo, že alespoň po herní stránce bychom mohli srovnat krok, byť Řepova dalekonosná pumelice, která minula branku, byla jen slabou náplastí. Jenže v 38. min. jsme vyrobili mindu, kterou potrestal Kotek, 4 : 0, ve 41. min. další, Brda 5 : 0 a dílo zkázy dokonal ve 44. min. po rohu J. John, 6 : 0.

S přeskupenými řadami, s Jelenem ve středu zálohy, se lišanští pokusili zapomenout na první půli, zlepšit výkon ve druhém dějství a utkání důstojně dohrát. Jenže v 52. min. zahrávali domácí ze své pravé strany trestňák, na centrovaný míč si naběhl Kotek a přes těsnou obranu lišanského benjamínka Ládi Zouplny tečoval míč do sítě, 7 : 0. Ve druhé půli jsme ovšem i my dokázali předvést něco dopředu a podržet míč, přihrát si a aktivitou zejména po levé straně a několika Jelenovými přesnými pasy trochu potrápit také domácí obranu. Ale Bobínyho únik, šance Ládi Krůty a Vialliho zůstaly nevyužity. L. Řepa z trestňáku vysoko přestřelil a jeho další rána po Mírově rozehře rohu za vápno minula břevno jen o několik centimetrů.

Domácí samozřejmě podnikali nebezpečné protiútoky a dočkali se i dalšího, pro nás znovu zbytečného gólu po ztrátě míče na vlastní polovině, po Balého centru v 79. min. zakončoval Brda, 8 : 0. Za zlepšenou hru ve druhé půli jsme si alespoň česný úspěch zasloužili a toho se také v 87. min. dočkali. Vialli ustál faul, v ponechané výhodě se protáhl středem na hranici vápna, kde přihrávkou doleva uvolnil Jelena a Jirka si ranou pod klacek alespoň částečně spravil chuť, 8 : 1.    

Rozhodčí: Polívka - Sedláček, Dědek

Diváci: 80

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0

Branky:  D. Brda 3, Jeníček 2, Kotek 2, J. John - 87. Jelínek (as. Feher)

SK Lišany: Z. Řepka – Zouplna, Chládek, Kindl, Feher – J. Hamouz, V. Hamouz, L. Řepka, Žalud - Jelínek, Krůta.

FC Jesenice: Řehoř - P. John (55. Cassas), S. Pfeifer, J. John, Altman - Balý, Brda, J. Pfeifer (46. Horvát), Šťastný (55. Beneš) - Kotek (83. Synek), Jeníček (60. Pacourek).