Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhodla produktivita a chyby

28. 9. 2015

V 6. kole OP přivítaly Lišany v derby na svém hřišti před výbornou diváckou kulisou Lužnou. V utkání chtěla obě mužstva naplno bodovat, což se nakonec podařilo hostům. Celkem jednoznačný konečný výsledek ovšem úplně neodpovídá dění na hřišti.

Hned v první minutě vybojovali domácí roh. Ten rozehrál L. Řepa na přední tyč a nebýt pohotového zákroku Maška, srazili by si hosté míč do vlastní sítě. Lišanští pokračovali v útočné aktivitě. V 5. min. utekl po levé straně Žáďa, odcentroval a po Jelenově hlavičce zachránila strážce luženské svatyně pravá tyč. Po pravé straně to zkoušeli sérií narážeček bratři Hamouzové, mladší Vojta se dostal až do vápna, ale ani z tohohle mráčku nezapršelo. Hosté spoléhali na brejky rychlonohé dvojice Šnajdr – Vejvoda, a hned ten první vyšel. Po ztrátě domácích na útočné polovině v 17. min. následovala kolmice na Šnajdra, který nachytal rozestoupenou obranu i gólmana Z. Řepu v nedbalkách, 0 : 1.

Lišanské gól zaskočil, ale Lužná vyjma nebezpečných rohů a nedotažených brejků nezahrozila, a tak přišli ke slovu znovu domácí. Žáďovu finálovku na Jelínka vypíchl v posledním okamžiku bek, Láďa Krůta po rohu hlavou přestřelil a Bobíny po narážečce s Kaňácou a úniku hledal spoluhráče do druhé vlny - nenašel. V 37. min. se nestárnoucí Martin Kaňák mazácky uvolnil na pravé straně vápna a nadýchaným centrem připravil druhou tutovku pro Jelena, lišanský kanonýr však těsně minul pravou Maškovu tyč. O minutu později vypíchl míč Pápe a Jelen se sám před Maškem ocitl potřetí, ale dopadlo to jako přes kopírák. Poslední slovo první půle měl po rohu hostující Rek, který se odpoutal od Ládi Krůty, ale hlavou minul branku.

Úvodní čtvrthodina druhého dějství patřila sparťanům, když se lišanská záložní řada příliš zatáhla a hosté ovládli střed hřiště, kde sbírali odražené míče. Se střelou Ambrůžka Z. Řepa problémy neměl, ale když reflexivně vyndal ránu Šnajdra z pěti metrů na roh, zachránil domácí od pohromy. Ti tak ještě měli o co hrát a v 57. min. našel Lukáš Řepka pasem z poloviny hřiště na levé straně Žáďu. Domácí levý halv se kličkou do hřiště zbavil A. Maška a střelou béčkem na bližší tyč překonal i jeho otce, 1 : 1. Nyní byli na koni zase domácí a Bobíny nastartoval dvakrát turbo po pravé straně. Vybojoval roh a našel Paseku, který to však měl na dlouhou nohu.

V 66. min. si Míra Chládek s Vojtou Hamouzem na vlastní půlce dvakrát vyměnili balón. Napotřetí se však nepochopili a už jen koukali, jak se kolem nich prohnal s míčem na noze Vejvoda a chladnokrevně zakončil do Řepkova protipohybu, 1 : 2. Domácí rána z čistého nebe poslala do kolen. Sice se snažili, ale do jejich souhry se začala vkrádat křeč a s nakopávanými míči si bez problémů poradila luženská obrana.  Hosté dali míč na zem, kontrolovali a umně kouskovali hru, jednak častým střídáním, jednak válením po zemi se Ambrůžka a neoprávněným spíláním Pápemu za nečistou hru.

V 82. min. se dobře hrající Láďa Krůta vytáhl na hrot a Lišany šly vzadu do rizika na tři beky. Risk však okamžitě potrestal svým druhým gólem Šnajdr, 1 : 3, kterého o tři minuty později napodobil do otevřené obrany Vejvoda, 1 : 4. 

Hodnocení trenéra: Herně to byl remízový zápas, ale bohužel fotbal se hraje na góly a také je o chybách. O osudu utkání rozhodly dvě věci. Jednak šance, kterých jsme si v první půli vypracovali mnohem více, než hosté, ale nedokázali je proměnit, jednak osudová minela v rozehrávce v 66. min., po které šla Lužná znovu do vedení, a my už nedokázali zareagovat. V závěru jsme v zoufalé snaze o vyrovnání otevřeli hru, což rozjetý soupeř potrestal dalšími dvěma góly.

Rozhodčí: Šefara - Sixta, Špidra

Diváci: 150

ŽK: 0 - Ambrůžek, A. Mašek

ČK: 0 - 0

Branky: 57. Žalud (as. L. Řepka) - 17. a 83. Šnajdr, 66. a 86. Vejvoda 

SK Lišany: Z. Řepka – V. Hamouz, Chládek, Krůta, Feher (88. Zouplna) – J. Hamouz, L. Řepka, Paseka, Žalud - Jelínek, Kaňák (88. Štíbr).