Jdi na obsah Jdi na menu
 


První výhra v přípravě

7. 3. 2016

Čtrnáct dnů po vysoké prohře s běhavými rakovnickými staršími dorostenci si Lišany pozvaly na tatranskou umělku dalšího soupeře, účastníka OP Louny, Spartak Lubenec. Obě mužstva nastoupila k utkání v nekompletních sestavách, byli to však lišanští, kdo vstoupil do hry lépe.

Už v 1. min. Kuba Hamouz důrazným napadáním získal míč na hranici soupeřova vápna, ale nemířil přesně. Po chvilce se stejný hráč dostal do podobné situace, nicméně se stejným výsledkem. Lišany 10 min. lépe kombinovaly a prakticky nepustily soupeře za půlku. Když však na lišanské straně poprvé a dodejme, že výjimečně, nesklapla ofsajdová past, řítili se dva lubenečtí hráči sami na gólmana. Zdenda Řepka však včas vyběhl, vystihl přihrávku a situaci zachránil. Na druhé straně na konci pěkné kombinační akce na sebe aktivní Kuba Hamouz nalákal dva hráče a přihrávkou doprava našel osamoceného Pavla Bičíka, který z jedničky k bližší tyči otevřel skóre, 1 : 0.

Další průběh první půle byl vyrovnaný, se střídavou lepší kombinační aktivitou, ale i řadou zbytečných chyb na obou stranách, vyplývajících hlavně z nerozehranosti. Lubenečtí ve své největší šanci z vyložené pozice minuli branku, jinak však „domácí“ obranná hra až na malé výjimky působila poměrně jistým dojmem. Na druhé straně všem ukázal záda znovu Kuba Hamouz, udělal kličku gólmanovi, který jej zcela evidentně rukama podrazil. Píšťalka sudího však zůstala němá, a tak se šlo do šatny za nejtěsnějšího vedení Lišan. 

Druhou půli začali lépe znovu lišanští, a čím dál častěji se začali tlačit do zakončení. Vojta Hamouz dostal míč uvnitř vápna proti noze a vypálil pohotově z voleje, leč doprostřed branky, kde stál připravený gólman. Láďa Krůta ze skrumáže po rohovém kopu dostal míč do branky, ale byl mu odmáván a odpískán ofsajd, a konečně po pěkném uvolnění od Martina Kaňáka mířil střídající Míra Chládek o centimetry vedle pravé tyče. Martin Kaňák si nicméně spravil chuť v 62. min. Kuba Hamouz unikl po pravé straně, poslal nabíhajícímu Martinovi střílený centr přesně do kroku a zkušený lišanský matador z jedničky zamířil přesně, 2 : 0. Aktivita neúnavného Kuby Hamouze přinesla ovoce v 67 min., po faulu na tohoto hbitého lišanského hráče před šestnáctkou. Míč si k přímému kopu postavil Radek Žalud a levačkou zakroutil technickou střelu pod břevno, 3 : 0.

Nyní, zřejmě pod dojmem bezpečného náskoku nebo i z úbytku sil, zapříčiněného nedostatečnou fyzickou kondicí některých hráčů, lišanští, místo aby soupeře dorazili, přenechali útočnou aktivitu lubeneckým. První dvě šance ještě ustáli díky vychýlené mušce soupeře, nicméně v 71. min. Láďa Krůta, si ve snaze odkopnout míč z vlastní šestnáctky, nastřelil ruku. Tyhle penalty se už nepískají, nicméně sudí ji odpískal a historicky nejlepší střelec Lubence Jarda Vospálek s přehledem proměnil, 3 : 1. To však nebylo všechno, neboť čtvrt hodiny před koncem po zbytečné ztrátě a neobsazení hráče na lišanské levé straně skórovali lubenečtí znovu, 3 : 2. Lišanský trenér si na lavičce hlasitě nevybíravými slovy ulevil a z jednoznačně se vyvíjejícího zápasu se rázem stalo drama. Do vyrovnání a prakticky ani do vyloženější šance však Lišany Lubenec už nepustily. Naopak, Vojta Hamouz, v poslední desetiminutovce vysunutý k bráchovi na hrot, si zaběhl na levou stranu pro dlouhý výkop gólmana Zděňka Řepky. Nasadil k sólu, obešel dva dráče, vnikl ze strany do vápna a přesně vypálil k bližší tyči, 4 : 2, čímž dal výsledku konečnou podobu.

Rozhodčí: Švácha - laik hosté, laik Ryska

Branky: 11. Bičík (as. J. Hamouz), 62. Kaňák (J. Hamouz), 67. Žalud (tk.), 87. V. Hamouz (Z. Řepka)

SK Lišany: Z. Řepka – Zouplna, L. Řepka,  Krůta, Feher  – Bičík, V. Hamouz, Štědronský, Žalud - J. Hamouz, Kaňák - hokejově střídal Chládek