Jdi na obsah Jdi na menu
 


Překvapení se tentokrát nekonalo

4. 4. 2016

Lišanským hráčům se v 15. kole nejvyšší okresní soutěže, v „derby přes Karlovarku“ na půdě druhého týmu tabulky, FK Hředle, nepodařilo zopakovat překvapivý výsledek ze Zavidova a odjeli poraženi nejtěsnějším rozdílem. I když domácí favorit byl výrazně lepší ve všech statistikách, ostudu jsme rozhodně neudělali a díky žalostné produktivitě domácích hráčů do konce utkání sahali po bodu.

Hned od úvodního hvizdu zatlačily Hředle lišanský tým do hluboké defenzívy. Díky lepšímu pohybu, důrazu a včasnému dostupování mařili domácí útočné snahy lišanských už v zárodku. Ti tak byli na útočné polovině pouze sporadickými hosty a Malinovského mezi tyčemi prakticky neohrozili. Žáďův dalekonosný pokus vysoko nad, byl pohříchu jedinou střelou Lišan v první půli.

Na druhé straně záhy zahodil první šanci Vitner. Jeho jedinou, neboť hředelský buldok po čtvrthodině hry a čistém souboji s Filipem Štědronským musel zraněn opustit hřiště, nahrazen zkušeným Hanušem Minaříkem. Lišanští předvedli také několik chyb v rozehrávce. Láďa Krůta v 19. min. při zpracování zpětné přihrávky od Vaška Procházky nešťastně podklouzl. Pod tlakem Honzy Slámy přišel před vlastním vápnem o míč a vzápětí musel domácího špílmachra, řítícího se do šance, stáhnou za dres za žk. Míč si postavila nová posila Hředel z SK Rakovník, stoper Jakub Hamouz a technicky přes zeď vymetl levý horní růžek Řepovy branky, 1 : 0.

Hředle pokračovaly v tlaku a přes obětavost lišanských bránících hráčů si proti přetížené defenzivě hostí vytvářely další šance. Pohotová střela Bechnera přes bránícího Vaška Procházku těsně minula Řepovu pravou tyč. Ta za chvíli také zazvonila, když se Vojtěch Šmíd prohnal kolem Bičana k odraženému míči a vypálil z voleje. Vzápětí po rohovém kopu vychytal Řepa Houdka, Bechner se uvnitř šestnáctky ukličkoval a když z dobré pozice minula branku i další nová domácí posila, Bethel Amauwah, dospěla první půle do svého konce ještě za milosrdného stavu pro hostující tým.

Do druhého dějství vstoupili lišanští přece jen aktivněji, se snahou výše napadat a hned v jeho úvodu vystrašil pohotovým lobem Malinovského střídající Baggio. Domácí stále tlačili, ale uklidňující druhý gól nepřicházel. Ránu Slámy z dobré pozice obětavě srazil mimo tyče vracející se Filip Štědronský a pomezní Sedláček, zřejmě si vědom chybky v podobě puštěného ofsajdu domácímu špílmachrovi, ukázal kop od branky. Na druhé straně si trochu zavařil gólman Malinovský, když dlouho váhal s rozehrávkou, až napálil míč do dotírajícího Bobínyho, žel balón se odrazil mimo zařízení. Ani Zdenda Řepka si nevybral zrovna nejlepší den. Ve snaze rozehrát výhozem mu míč sklouzl přes prsty přímo na nohu Bethela, který na něho postupoval sám, leč zakončil zbrkle mimo. Vyrovnání měl na noze v 70. min. Jelen, když po přesném pasu Lukáše Řepky upláchl po levé straně a do vápna se mu ještě nabízel Bobíny. Lišanský kanonýr to vzal na sebe a orazítkoval stejnou tyč, jako v první půli domácí Šmíd. Ten chvíli nato u levé lajny nevybíravě sundal pronikajícího Míru Chládka, uviděl žk. a po chvíli byl z hřiště stažen.

Klíčový moment přišel v 83. min. Zdenda Řepka dostal od Žádi malou domů a chtěl mu vrátit balón zpět k levé lajně. Jenže rozehrávku vystihl Honza Sláma a lišanský gólman ve snaze zabránit jeho postupu na odkrytou branku stáhl hředelského středního halva za dres. Uviděl čk. a  samozřejmě se kopala penalta. K té se postavil Jakub Hamouz a z pole do branky bratr hříšníka, Lukáš Řepka. Vystihl směr ležérně kopnuté střely a pokutový kop střelci úvodního gólu utkání lapil. Situace hosty nakopla a téměř vzápětí upláchl po levé straně Žáďa. Od koncové lajny nabídl před branku ostrou přihrávku a nabíhající Vojta Hamouz v obrovské šanci nedokázal zblízka usměrnit míč do zívající poloviny odkryté branky u zadní tyče. Lišany se v deseti do konce utkání snažily tlačit dopředu dlouhými balóny, nicméně další šanci už si vytvořit nedokázaly. Blíže ke gólu tak znovu měly do otevřené obrany Hředle, ale skóre už se neměnilo.

Václav Švelch: Zápas z naší strany nesl všechny znaky duelu týmu bojujícího o záchranu na půdě druhého mužstva tabulky. Nedokázali jsme zopakovat výkon z minulého týdne v Zavidově, nechali se zatlačit a v první půli proti rychle přistupujícím domácím hráčům dopředu nic nevymysleli. Ale prohrát ve Hředlích nejtěsnějším rozdílem není ostuda. Samozřejmě, kdyby byli domácí produktivnější, bylo by skóre vyšší. Na druhou stranu mělo utkání náboj až do konce a kdyby se ujala Jelínkova tyč nebo tutovka V. Hamouze bezprostředně po neproměněné hředelské penaltě, také jsme si mohli bodík odvézt.

Rozhodčí: Kaválek - Sedláček, Tichý

Diváci: 120

ŽK: 71. V. Šmíd - 19. Krůta

ČK: 0 - 83. Z. Řepka

Branky: 20. J. Hamouz

SK Lišany: Z. Řepka – V. Hamouz, Chládek, Krůta,  Žalud  – Procházka (74. Zouplna), Štědronský, L. Řepka, Bičík (46. Bagi) - J. Hamouz, Jelínek.

FK Hředle: Malinovský - Somol, Hamouz, Houdek, Hrbek - V. Šmíd (73. D. Šmíd), Sláma, Vitner (17. Minařík), Vodrážka - Bechner, Amauwah (88. Pichnarčík).