Jdi na obsah Jdi na menu
 


O body nás znovu připravila produktivita.

4. 10. 2015

Již tak úzký kádr Lišan přicestoval do Olešné k zápasu 7. kola OP oslaben absencí Martina Kaňáka a Pavla Kindla, tedy pouze s dvanácti hráči, ale namotivován poprat se na půdě favorita o body. Body chtěli samozřejmě i domácí, rozčarováni porážkou z minulého kola s Olympií, proti které neudrželi tříbrankové vedení.

Hned v 1. min. unikl po levé straně domácí kanonýr T. Vodrážka, ale jeho střela z úhlu se mezi tyče zdaleka nevešla. Od té doby byl, prakticky do konce první půle, lepší hostující tým. Lišanští dobře bránili prostor před vlastní šestnáctkou a hráči Olešné, kterým většinou chyběl pohyb, byli často bezradní v situacích, kdy měli dostat míč do lišanského vápna. T. Vodrážka to ještě dvakrát zkusil zdálky, vysoko nad branku. Lišanští naopak po zisku míče hráli přímočaře dopředu, dokázali využít rychlostní typy hráčů a vytvořit si zajímavé situace před domácí brankou. Střela Lukáše Řepy z přímého kopu Fiedlerea nijak nevystrašila, rána Vialliho ze hry už byla zajímavější, ale strážce domácí branky byl u své levé tyče včas. Po čtvrthodině vyrazil na útočný výlet stoper Míra Chládek, který, nikým neatakován, uvolnil lobem do vápna Jelena, lišanský kanonýr však přehodil vybíhajícího Fiedlera i s brankou. Po sérii tří lišanských rohů po sobě měl nejblíže ke skórování na přední tyči Bobíny, těsně mimo. Pápe dopravil míč do domácí branky, ale již předtím byl odpískán ofsajd, stejně jako v případě samostatného úniku Bobínyho.

 Jenže přišla 25. min., Pápe prohrál souboj na půlící čáře, přišla kolmice na T. Vodrážku, který využil své rychlosti, ukázal záda svému strážci Láďovi Zouplnovi i oběma stoperům a kolem vybíhajícího Zdeňka Řepy chladnokrevně zavěsil, 1 : 0. Hosty gól jako blesk z čistého nebe na chvilku přibrzdil, ale v poslední čtvrthodině první půle byli zase aktivnějším týmem. Po nakrátko rozehraném rohu centroval zprava Žáďa a Jelen, sám na zadní tyči, hlavičkoval ze dvou metrů mimo. Po dalším centru nechala domácí obrana mezi penaltou a malým vápnem volného Vojtu Hamouze, ovšem míč z jeho hlavy směřoval doprostřed branky, do náruče připraveného Fiedlera. Do třetice unikl po levé straně Bobíny, prodral se do vápna, nalákal na sebe Fiedlera a proti noze našel na penaltě Pápeho, na kterého zívala odkrytá pravá polovina branky. Lišanský středopolař však poslal míč mimo.

Lišanským hráčům tak po první půli zbyly oči pro pláč, a pokud chtěli se zápasem něco udělat, potřebovali začít proměňovat šance. První čtvrthodina druhého dějství však patřila domácím, když lišanští začali spěchat a upustili od kombinační hry uprostřed hřiště. Oceláři vybojovali pár nebezpečných rohů. Střela T. Vodrážky se mezi tyče nevešla, další byla zblokována a ke gólu nevedla ani akce Šutery po pravé straně. Na druhé straně po hodině hry Lišany poprvé ve druhé půli kvalitně zakombinovaly a Bobíny se rázem řítil sám na Fiedlera. Byla to skoro navlas stejná situace, jako při prvním gólu Olešné, jenže lišanský útočník na rozdíl od zkušenějšího Vodrážky zakončoval pod břevno a Fiedler vyndal míč na roh. Nyní už to bylo kdo z koho a útok střídal útok. Lukáš to zkoušel ze střední vzdálenosti, mimo. Na druhé straně se čím dál víc prosazoval T. Vodrážka, když jeho strážce, nezkušený mladík Láďa Zouplna dělal, co mohl, ale docházely mu síly. Obrovskou šanci měl těsně před svým vystřídáním domácí Šutera, ale také minul branku. Další šanci ocelářů zabránil Vialli za cenu žk. Vyrovnání měl na noze znovu Bobíny. Tentokrát zkoušel po odskoku míče vybíhajícího Fiedlera přehodit, což se mu povedlo, ale netrefil branku. Po úniku do otevřené obrany skončil Vialliho centr zleva za brankou, Žáďův pro změnu na pravé straně v autu. Utkání dospělo do 88. min., kdy to lišanský kapitán Míra Chládek místo jednoduché přihrávky chtěl vzít na sebe, ale ztratil míč a dva hráči Olešné postupovali sami na Láďu Krůtu. T.Vodrážka přihrál střídajícímu Karasovi a ten pohotovou a přesnou ranou překonal Zdendu, 2 : 0. Hosté to ale nevzdali a v 90. min. našel Žáďa na levé straně vápna Jelena. Lišanský kanonýr se kličkou doprostřed zbavil jednoho hráče, druhého posadil na zadek a do Fiedlerova protipohybu umístil míč k tyči, 2 : 1. Na víc už ale pro hosty nezbyl čas.

Hodnocení trenéra: Zápas s Olešnou měl podobný průběh jako náš předchozí duel s Lužnou. Kdybychom po první půli vedli tři, čtyři – jedna, nikdo by se nedivil, ale prohrávali jsme po jediné vyložené příležitosti domácích. Ve druhé půli jsme se snažili se zápasem něco udělat, nakonec padl na každé straně jeden gól. Bohužel již třetí zápas jsme bez bodu, kdy rozhodně nejsme horším týmem, ale prostě nám to tam nepadá a propadáme se v tabulce.

Rozhodčí: Kučera - Polívka Sosna

Diváci: 70

ŽK: Telvák P., Telvák M., Procházka J., Karas - Jelínek, Feher

ČK: 0 - 0

Branky: 25. Vodrážka T., 88. Karas - 90. Jelínek (as. Žalud)

SK Lišany: Z. Řepka – Zouplna (80. Štíbr), Chládek, Krůta, Feher  – V. Hamouz, L. Řepka, Paseka, Žalud - J. Hamouz, Jelínek.