Jdi na obsah Jdi na menu
 


Horší jsme byli pouze v proměňování šancí

16. 5. 2016

Vypadá to, že na Lišanský tým padá deka. Po dvou ostudných porážkách v Lužné a doma s Olešnou vyjeli lišanští v 21. kole OP na horkou půdu do Senomat, kde nastoupili v pozměněném rozestavení a se snahou zkusit bodovat. Nakonec se však znovu museli smiřovat s vysokou prohrou, tentokrát však nezapříčiněnou špatným výkonem, nýbrž zoufalou střeleckou produktivitou.

Hosté hned v úvodu raději upustili od původního záměru osobního bránění útočníka Vávry a začali si jej přebírat. Jejich hra dopředu však nebyla vůbec špatná a byli to oni, kdo se dostal do první vyložené šance utkání, ale Jelínek po centru L. Řepky ze dvou metrů minul hlavou polovinu odkryté branky u zadní tyče. Do další tutovky se záhy dostal Bagi, sám uvnitř šestnáctky s míčem u nohy – přestřelil. Na druhé straně minul branku z dobré pozice Vávra a po chvíli znovu, po pasu Havla a úniku středem hřiště jej vychytal Z. Řepka za cenu zásahu míčem do obličeje. Hra se přelévala od vápna k vápnu a bylo se na co dívat. Do třetí tutovky hostí se dostal znovu Jelínek, ale lišanský problém spočíval v neschopnosti trefit se mezi tyče. Přišla 27. min. a Štědronský ve snaze obejít Katonu přišel o míč blízko vlastního rohového praporku. Meruna z kopačky domácího špílmachra putovala do lišanského vápna, kde první střelu Z. Řepka ještě vyrazil, na dorážku kapitána Karnolda si však stačil už jen sáhnout, 1 : 0. Hosté se však nevzdali a J. Hamouz za ro vzal po pravé straně. Ostrým centrem našel na hranici malého čtverce volného bratra V. Hamouze, kterému stačilo nastavit placírku, ale míč z jeho kopačky znovu skončil několik centimetrů vedle. Ve 44. min. fauloval Krůta metr před vápnem Vávru a míč si k trestnému kopu postavil specialista Katona. Svou lepší levačkou zakroutil technickou střelu přes zeď a míč se od tyče odrazil za záda zcela bezmocného Z. Řepky, 2 : 0.

V úvodu druhé půle se Lišanům přestalo dařit kombinačně a domácí Senomaty začaly využívat ztrát hostí k rychlým brejkům. Hned v 52. min. upláchl po levé straně Vávra a našel na hranici velkého čtverce Karnolda. Ten nevypálil bůhvijak nebezpečně. Jenže Z. Řepka si vybral slabší chvilku a míč mu mezi rukavicemi propadl za brankovou čáru, 3 : 0. Lišany zareagovaly od 60. min. přeskupením sestavy a vysunutím J. Hamouze na hrot k Jelínkovi. To přineslo ovoce v 67. min., když právě J. Hamouz unikl po levé straně a procedil do vápna přihrávku na Minaříka, který nadvakrát konečně dostal míč za Sojkova záda, 3 : 1. Domácí však hlavně Vávrou stále podnikali nebezpečné brejky a z jednoho z nich rezultoval v 75. min. rohový kop. Na výborně kopnutý centr si naběhl zapomenutý Karnold a ranou zblízka pod klacek definitivně zhasl lišanské naděje, 4 : 1. Hosté zápas nevzdali a stále se snažili být aktivní dopředu, do jejich hry se však začala vkrádat křeč. Žaludův trestný kop směřoval doprostřed branky do připravené Sojkovy náruče, Jelínek místo přihrávky na volné spoluhráče ve vápně vypálil do obránce a obdobně si vedl v další situaci z druhého křídla  J. Hamouz, který se místo přenesení hry před domácí branku ukličkoval. Na druhé straně v 85. min. znovu utekl Vávra a vypálil zprava téměř z nulového úhlu dělovku, která se otřela o tyč a doslova knokautovala do hlavy vracejícího se stopera Chládka. Lišanský kapitán se po zastavení krve z nosu na hřiště vrátil, ale zřejmě proto, aby v 89. min. vypil pomyslný kalich hořkosti až do dna. Hosté totiž znovu přišli o míč u vlastního rohového praporku. Vávra po úniku souběžně s koncovou čárou poslal do malého čtverce střílenou přihrávku, kterou si obětavý Chládek nešťastně srazil do vlastní sítě, 1 : 5. 

Rozhodčí: Švácha - laik domácí, laik Ryska

Diváci: 40

ŽK: Trešl, Hudák - 0

ČK: 0 - 0

Branky: 27. Karnold, 45. Katona, 52. Karnold, 72. Karnold, 89. Vávra - 67. Minařík (as. J. Hamouz)

SK Lišany: Z. Řepka – J. Hamouz, Chládek, Krůta, Žalud - Minařík (87. Zouplna) - V. Hamouz, Štědronský, L. Řepka (60. Bičík), Bagi - Jelínek.