Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další ztráta důležitých bodů

9. 5. 2016

Jarní část okresního přeboru se zlomila do své druhé poloviny a Lišany přivítaly na domácím hřišti Olešnou s nadějemi na zisk důležitých bodů. Produktivita soupeře po zimním odchodu kanonýra T. Vodrážky se snížila, dokonce v jarní bilanci jsme na tom byli o bodík lépe. V samotném utkání však byl opak pravdou, neboť lišanské mužstvo nedokázalo vystoupit ze stínu předchozího nepovedeného derby s Lužnou.

 

Kdo z přítomných fanoušků čekal nápor domácího mužstva, hluboce se zmýlil. Olešná, hrající se silným větrem v zádech byla od začátku lepším mužstvem, hráči dobře kombinovali a často se pokoušeli o střelbu. Ve 12. min. přišel uprostřed hřiště o míč Filip Štědronský a následovala rychlá akce hostí středem, na jejímž konci P. Telvák střelou do protipohybu Zdendy Řepky otevřel skóre, 0 : 1. Lišanští po obdrženém gólu přece jen zvýšili aktivitu, ale po šestnáctku, kde většinou přišli o míč a T. Pavlíčka, který nahradil v brance indisponovaného Fiedlera, mnoho neprověřili. První půle pomalu spěla k závěru s nadějemi pro domácí, že po přestávce budou mít oni po větru prostor k obratu, když ve 41. min přišla další ztráta, tentokrát hluboko na útočné polovině. Lišanští se sice stačili stáhnout za míč v dostatečném počtu, ale Helebrant, mající dostatek času i prostoru, vypálil z levé strany přes celou branku a balón dokonale zaplul za zadní tyč, 0 : 2. Ani ne o minutu později trefil Lukáš Řepka do zad spoluhráče Filipa Štědronského, míč se odrazil přesně do kroku Sládka, který zrychlil do sólového úniku a zakončil přesně, 0 : 3. Ještě než domácí trenér stačil hodit na hřiště jako do ringu pomyslný ručník, přišla prakticky z rozehrávky další ztráta a akce jako přes kopírák s koncovkou P. Telváka, 0 : 4. A bylo po nadějích.

Domácí ve druhém dějství po větru skutečně ožili a postupně zatlačili hosty na obrannou polovinu. Tlak však mimo řady rohových kopů ovoce dlouho nenesl, neboť nyní pro změnu nastalo trápení v koncovce. Jirka Jelínek po zpětné přihrávce od Kuby Hamouze prováhal uvnitř vápna moment ke střele. Kuba Feher protáhl Pavlíčka dalekonosnou střelou pod břevno, kterou hostující gólman vyškrábl před Jelena, ten se však z dorážky neprosadil. Radek Žalud to zkoušel po únicích z levé strany dvakrát těsně mimo, potřetí, po pobídce Páti Ledvinky, zcela volný v šestnáctce vyprášil gólmanovi rukavice. Až v 68. min. odcentroval Žáďa z rohu a balón prošel na zadní tyč, kde nepokrytý Jelen korigoval prakticky z brankové čáry, 1 : 4. Ještě chvíli to vypadalo, že by lišanští mohli nějaký gól přidat, jenže v 76. min. vystihli ve druhé půli do té doby převážně bránící se hosté Feherovu přihrávku na Žaluda a po rychlé kombinaci do otevřené obrany zvyšoval T. Procházka, 1 : 5. J. Feher po chvilce přišel o míč znovu, ale tentokrát pomohl výborným zákrokem Z. Řepka. Kalich hořkosti vypili lišanští do dna v 87. min., když střídající Patrik Ledvinka v tisíciprocentní šanci trefil ze tří metrů na brankové čáře olešenského stopera A. Hlavsu. 

Hodnocení trenéra: Po Lužné druhý zápas s podobným průběhem, o stejných chybách z naší strany a pro nás s podobně devastujícím výsledkem.  První půle (0 : 4) z naší strany o ničem, útočná aktivita po šestnáctku, rychlý inkasovaný gól po ztrátě míče na polovině hřiště a následném brejku. Tragédie mezi 41. a 44. minutou, kdy jsme školáckými chybami a ztrátami hráčům Olešné doslova nabídli tři slepené góly, a bylo rozhodnuto. Zlepšený výkon a tlak ve druhé půli (1 : 1), ovšem bez momentu překvapení, přinesl přes několik více či méně slibných příležitostí pouze korekci v podobě Jelínkova gólu, nicméně po další školácké ztrátě míče jsme inkasovali po páté. Zkušenější a uvolněně hrající soupeř dokázal klidem v koncovce naše chyby bez milosti trestat, což se o nás rozhodně říci nedá.  

Rozhodčí: Brda - Fejfar, Sixta

Diváci: 70

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0

Branky: 68. Jelínek (as. Žalud) - 12. a 43.Telvák, 41. Helebrant, 42. Sládek, 76. T. Procházka

SK Lišany: Z. Řepka – Zouplna (67. Ledvinka), Chládek, Minařík,  Feher  – Krůta, Štědronský (46. Jelínek), L. Řepka, Žalud - J. Hamouz, Bagi.