Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zavidov odjel s prázdnou.

4. 5. 2015

Zatímco z venkovních hřišť přivezly Lišany na jaře 6 bodů, doma ještě nebodovaly. To se snažily změnit v utkání 20. kola OP proti rezervě Zavidova. Absence zraněných Vaška Mutinského, Jirky Staňka, či z jiných důvodů omluvených Pavla Kindla, Davida Mutinského a otazník nad startem zdravotně indisponovaných bratrů Hamouzových i Míry Chládka s naraženými zády, to vše přidělalo vrásky na čele trenéra a donutilo jej podstatně překopat celou sestavu. Obrana hrála v úplně jiném složení, než minulý týden a zároveň na jaře poprvé od začátku nastoupil zkušený Martin Kaňák, který na postu defenzivního štítu odehrál celý zápas a chytrostí i bojovností byl o generaci mladším spoluhráčům dobrým příkladem. Zavidovští na tom ovšem nebyli o mnoho lépe, díky souběhu s utkáním A mužstva museli někteří „ pendlové“ zůstat doma na lavici.

Od úvodního hvizdu se hrál vyrovnaný fotbal, celkem bohatý na šance. První se záhy ozvali hosté, po rohovém kopu přestřelil hlavou Čech ml. Lišanští se s tím v obraně moc nepárali, zbytečně nic nevymýšleli a záhy zjistili, že po obou stranách, kde disponovali rychlejšími hráči, by to mohlo jít. Navíc na hrotu vyhrával většinu hlav urostlý Láďa Krůta, za kterého si do volných prostorů nabíhal aktivní Méďa a lišanské kontry do otevřené obrany tak byly víc než nebezpečné. Po několika únicích, které se nepodařilo dotáhnou do gólové koncovky a po pohotovém voleji Míry Chládka těsně vedle, odvrátila po 20ti min. hry zavidovská obrana míč do operačního prostoru levého beka Vialliho. Ten neotálel a z jedničky ostře přenesl balón doprava do vápna na nabíhající a nehlídané Míru a Baggia. Lišanský štírek byl u míče dřív než gólman, váhající podstoupit souboj, a dopravil míč do sítě, 1 : 0.

Zavidov odpověděl ranou zblízka, kterou tradičně výborný Pápe vytlačil nad břevno. Po chvíli však celkem zbrkle vyhodil míč na Vialliho pod tlakem. Přišla ztráta, ale domácí obrana nebezpečí zažehnala. Vialli byl v neustálé permanenci. Po 35ti min. hry brnknul o nohu unikajícímu Čechovi ml. a uviděl žk., stejně jako předtím na nápovědu faulem aktivně napadající Méďa. Horko bylo po dalších 5ti min. Pápe vyběhl za vyraženým míčem doleva mimo vápno a nedbaje Žáďova křiknutí, odehrál merunu po lajně k nohám zavidovského hráče, který pohotově vracel do opuštěné lišanské svatyně. Ta však úplně opuštěná nebyla, domácího gólmana totiž nahradil obětavý Vialli, který z brankové čáry napálil míč do bezpečí. Baggiovi se objevila boule pod kolenní čéškou a od 37. min. se hlásil o střídání. Ještě, než bylo ve 43. min. realizováno, naběhl si na Žáďovu střílenou přihrávku z levé strany, ale z nějakých 3 metrů minul ve vyložené pozici zcela odkrytou zadní polovinu zavidovské branky.  Těsně před poločasovým hvizdem upláchl pro změnu po pravé straně Bobíny, ale nedokázal dostat míč na spoluhráče ve sprintovém náběhu, Méďu nebo čerstvého bráchu Vojtěcha.

Vojta Hamouz od úvodu druhého dějství dramatu plnohodnotně nahradil Baggia. Využíval rychlostní převahy nad pomalejším bekem, unikal po pravé traně a společně s Méďou sbíhal i na hrot na prodloužené míče od krále hlavičkových soubojů Ládi Krůty, zpočátku měl však problém s realizací finální přihrávky. To se změnilo po 55ti min. hry, kdy si na polovině hřiště narazil míč s Kaňácou, upláchl po pravé straně a prudkou přihrávkou předložil míč zleva nabíhajícímu Žáďovi který z jedničky bombou po zemi nedal hostujícímu gólmanovi šanci, 2 : 0. V následující desetiminutovce měl přijít třetí gól a bylo by po zápase. Příležitosti byly, žel bez využití, a tak posléze začaly docházet síly. Zavidov se přeskupil, Čech st. se stáhl do zálohy, kde společně s Deverou začal režírovat hru. Následovalo hluché místo ve hře domácího mužstva, ztráta míče na polovině hřiště a rychlá akce hostí, na jejímž konci uplatnil Čech ml. svá kila proti subtilnímu Bobínymu a ranou na zadní tyč se štěstím překonal Pápeho, který si na míč sáhl, 2 : 1.

Hned z rozehrávky našel Míra po secvičené situaci pasem na levé straně Žáďu. Ten unikl a vypálil projektil, který gólman vyndal nad břevno. Následovala série lišanských rohů, která však rozhodnutí nepřinesla. Domácí se zvedli, ale ani hosté nezůstávali nic dlužni a tak byl v poslední čtvrthodině k vidění fotbal nahoru - dolů. Pohotový Mírův volej vytěsnil zavidovský gólman a rána z první v podání Vojty Hamouze, kterému po zblokovaném centru vyplaval míč proti noze, se mezi tyče nevešla. Na druhé straně ovšem zázračně zachránil Pápe, který vytlačil ránu zpod břevna nad tuto část brankové konstrukce. Definitivní rozhodnutí tak musela přinést až poslední minuta zápasu. Po celé utkání výborně hrající ofenzivní bek Vialli ufáral od poloviny hřiště po levé straně a přesnou přihrávkou oslovil zprava nabíhajícího Vojtu Hamouze, který zachoval chladnou hlavu a placírkou z první uzavřel gólový účet, 3 : 1.

Rozhodčí: Brožek - Hamouz, Sixta

Diváci: 33 platících

ŽK: Bedenk - Medřický, Feher,  ČK: 0 - 0

Branky: 21. Bagi (as. Feher), 57. Žalud (V. Hamouz), 90. V. Hamouz (Feher) - 69. Čech ml.

SK Lišany: Paseka – L. Řepka - J. Hamouz, Ledvinka, Feher –  Kaňák - Bagi (43. V. Hamouz), Chládek, Medřický, Žalud - Krůta (89. Štíbr)