Jdi na obsah Jdi na menu
 


V přípravě překvapivá výhra s torzem sestavy

2. 8. 2014

Láďa Krůta, Pavel Kindl, Kaňáca, Žáďa, Bagiio, Kuba Sláma, Pápe a bez jakékoli omluvy nedorazivší Vialli, to je osm jmen, bez kterých se musel obejít lišanský trenér Švelch v posledním přípravném utkání před pohárem proti účastníku lounské II. třídy SK Černčice. Devítku zbývajících hráčů doplnil Marek Švelch, který si zahrál utkání po třech letech, kdy přerušil aktivní kariéru. Marek navíc na pátečním koncertu požádal dva spoluhráče z kapely Falešná ozvěna, Michala Beneše a Milana Gebharta, kteří kopou za Baník Lubná, a ti přišli pomoci také, takže lišanských bylo nakonec dvanáct. 

Ani soupeř, který v loňské sezóně sestoupil z ústecké I. B třídy, nebyl dle slov trenéra kompletní, začal však lépe. Lépe kombinoval, nicméně převážně na vlastní polovině, protože lišanští dokázali plnit předzápasové pokyny - bránit v hlubokém bloku a napadat od poloviny hřiště, po zisku míče však zpočátku většinou následovala nepřesnost a následná ztráta. Oba týmy si vytvořily dvě dobré příležitosti, avšak byly to Černčice, kdo po 25. min hry z tlaku vytěžily úvodní branku, když volný hráč na hranici šestnáctky dostal přihrávku a vypálil přesně k tyči, 0 : 1.

Domácí stále přesně bránili, nyní si však po zisku dokázali lépe vážit míče, hrát rychle dopředu a průnikovými přihrávkami přecházet do přečíslení. Na začátku poslední čtvrthodiny první půle se za Méďovým pasem rozběhl Venca Mutinský, dostal se k míči dřív než gólman, kterého obešel, ale skončil na levé straně v ostrém úhlu. Navedl si míč zpět do vápna, ometl vystupujícího hráče a místo očekávané přihrávky do druhé vlny překvapil střelou do skulinky mezi brankářem a bližší tyčí, 1 : 1. Snad po dvou minutách načasoval Jelen v situaci 2 x 1 ideálně přihrávku doprava, kde si Venca Mutinský strčil míč do vápna a vypálil k zadní tyči, 2 : 1. Za tohoto stavu se vyznamenal gólman Zdenda Řepka, který vyndal ze šibenice do břevna nádhernou ránu z dálka v podání černčického středopolaře. Ještě před přestávkou obíhal míč černčické vápno zleva do středu, kam si naběhl Marek Švelch a prostrčil merunu mezi dvěma hráči do šestnáctky, kde se mu parádně ukázal Venca Mutinský. Vašek se s míčem na noze otočil, znovu přešel přes bránícího hráče a z ostrého úhlu propálil gólmana, 3 : 1.

I vstupem do druhého dějství Lišany neupouštěly od stanovené taktiky a navíc dokazovaly, že kvalitně provedenou narážečkou nebo uličkou lze nalézt v obraně Černčic skuliny. V 55. min. Vojta Hamouz parádně prostrčil míč za obranu na Jelena, který postupoval sám, obešel gólmana a zavěsil do prázdné, 4 : 1. Pátý gól mohl přidat Jelen, ale po centru zprava netrefil hlavou odkrytou polovinu branky.

Černčice snížily z diskutabilní penalty, když Michal Beneš byl ve vlastní šestnáctce v souboji přistrčen a v pádu zahrál rukou, 4 : 2. Sám na branku běžel Méďa, který s míčem na noze zrychlil mezi stopery, v zakončení mu však zabránil čistý skluz křižujícího hráče. Únikem zleva ukázal své rychlé nohy i Michal Beneš, ale byl také na poslední chvíli zastaven. Bobíny to vzal na sebe pro změnu zprava, Jelenovi by přihrával do ofsajdu, tak proběhl sám obranou jako nůž máslem a trochu předčasně, leč nebezpečně, vypálil a černčický brankář se musel hodně vyšponovat, aby dokázal vyndat míč zpod břevna na roh.

Jako poslední se nakonec radovaly v 88. min. Černčice, když Lukáš Řepa s Ledvou vystavovali po pasu za obranu útočníka do ofsajdu, Mára na levé straně však nestačil vystoupit a hostující hráč po samostatném úniku nedal Řepovi šanci, 4 : 3. Na vyrovnání však bylo již pozdě a Lišany si s torzem sestavy překvapivě připsaly v přípravném utkání výhru.

Rozhodčí: Švácha

Branky : Mutínský 3 (as. Medřický, Jelínek, Švelch), Jelínek (as. V. Hamouz)

SK: Lišany: Z. Řepka - L. Řepka - J. Hamouz, Ledvinka, M. Švelch - V. Hamouz, Medřický, Chládek, M. Beneš - Mutinský, Jelínek. Hokejově střídal Gebhart.