Jdi na obsah Jdi na menu
 


První příprava na umělce

15. 2. 2015

K prvnímu přípravnému utkání nastoupili v sobotu 14.2. lišanští fotbalisté na tatranské umělce proti SK Pavlíkov. Trenér měl k dispozici 13 hráčů, ze současného kádru se omluvili Jirka Staněk a Martin Kaňák.

Lišany bez ohledu na ostrý páteční trénink začaly lépe. S pětičlennou zálohou a pouze jedním útočným hrotem se hráči dobře pohybovali a rozuměli si i s míčem. Vytvořili si i několik slušných příležitostí. V největší se po Řepově nezištném uvolnění ocitl sám na hranici velkého čtverce Láďa Krůta, ale místo technického zakončení placírkou zvolil ránu asi metr nad. A tak podle pravidla "nedáš - dostaneš" udeřil po čtvrthodině Pavlíkov. Rychlonohý dorostenec Martin Brož se po pavlíkovské levé straně protáhl kolem Páti Ledvinky a uvnitř velkého čtverce našel v náběhu Miku, který pálil přesně, 0 : 1. Lišany se snažily odpovědět hned po několika minutách. Lukáš Řepka natáhl k nádherné ráně z 25 metrů, a břevno tam zvoní snad ještě teď. Kluci byli dále aktivnější a vyplatilo se. Žáďa vymyslel svůj tradiční průnik po levé straně a po zemi oslovil prudce do nohy Vojtu Hamouze na malém čtverci, který z jedničky pod tělem padajícího gólmana nezaváhal, 1 : 1. Sedm min. před půlí vystihl bojovný Láďa Krůta pavlíkovskou rozehrávku a ve snaze se uvolnit byl uvnitř šestnáctky podražen skluzem na kotník. Řepa v tu dobu odpočíval na lavičce, tak si míč na puntík postavil kapitán Míra Chládek a nezaváhal, 2 : 1. Zraněný Láďa však musel opustit hřiště. (Diagnóza - přetrhané vazy v kotníku, měsíc sádra, v jarní části sezóny si již zřejmě nezahraje).

I ve druhé půli byly Lišany fotbalovější a po její většinu měly územní převahu. Znovu však nedotáhly do konce několik zajímavých akcí a situací, a tak se po 65. min hry dostal znovu ke slovu Pavlíkov, těžící z brejků rychlostních typů hráčů, Brože a Miky. Brož znovu ufáral po levé straně a našel Miku ve vápně. Jeho první střelu spolehlivě chytající Pápe fantasticky vyrazil, ale na dorážku už byl krátký, 2 : 2.

Lišanští měli v závěru více sil, ale po vyrovnávacím gólu jako by je opustila trpělivost, začali se více tlačit dopředu, ale také kazit a zapomínat na zadní vrátka. V následující oboustranně rozhárané desetiminutovce se znovu po brejku dostal do dobré příležitosti Mika, ale přestřelil. Na druhé straně však zvedly Lišany prapor obrovským závarem ve vápně po rohovém kopu, který soupeřova obrana nakonec ustála. Čtvrt hodiny před koncem ovšem Bobíny pěkně uvolnil ve vápně Vaška Mutinského, který bodlem uklidil míč kolem vybíhajícího gólmana do sítě, 3 : 2. Po dalších pěti min. si oba hráči role vyměnili Vašek se zprava proháčkoval až ke koncové lajně, odkud předložil Bobínymu míč proti noze a Kuba Hamouz z blízkosti z jedničky nezaváhal, 4 : 2.

Rozhodčí: Sýkora

Branky: V. Hamouz (as. Žalud), Chládek (pk.), Mutinský (J. Hamouz), J. Hamouz (Mutinský) - Mika 2 (M. Brož 2)

SK Lišany: Paseka - Ledvinka, Chládek, Kindl, Feher - Mutinský, Medřický - V. Hamouz, L. Řepka, Žalud - Krůta. Hokejově střídali: J Hamouz, Bagi.