Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohřbily nás vlastní chyby

8. 9. 2014

Po nevydařeném domácím utkání s Městečkem cestovaly Lišany ve 3. kole OP poprvé ven, na půdu dalšího favorita, Olešné, která ovšem své předchozí utkání v Jesenici prohrála. Trenér v sestavě udělal několik změn. Ze zápasu se omluvil Pavel Kindl, jehož post levého beka zaujal Méďa, v základu poprvé nastoupili Míša Bagi a Páťa Ledvinka.

Olešná začala tahat za pomyslný delší konec hned od začátku. Domácí hráči jakoby měli větší chuť, lépe se pohybovali, byli agresivnější a důrazným napadáním dostávali lišanské pod tlak a nutili je k chybám. První šanci řešil Pápe hned ve 2. min., když skočil po míči dřív než dva nabíhající hráči soupeře po špatném přebrání v podání Lišan. Hosté ustáli několik dalších soupeřových příležitostí a posléze sami dokázali zahrozit hlavně po své levé straně Žáďou nebo Méďou. Před Fiedlerovou brankou to "smrdělo" po dvou Mírou dobře zahraných rozích, kdy hlavičkujícím hostům chyběla přesnost a po Žáďově přihrávce na "puntík", která byla v posledním okamžiku zblokována. To však bylo z lišanské strany v první půli víceméně vše, protože po 25 min. hry vyběhl Pápe na šestnáctku pro dlouhý míč, u kterého byl dříve a ve skluzu jej nohama odehrál. To bylo nešikovné, protože dobíhající Olešenský hráč přes něho v následném okamžiku šikovně přepadl, zařval, začala řvát domácí lavička, a sudí Titlbach nezaváhal. Míč si na puntík postavil Vodrážka a poslal nešťastného Pápeho k opačné tyči, 1 : 0. Po chvilce Míra pod tlakem namazal rychlonohému Karasovi, který ukázal lišanské obraně záda, a bylo to o dva, 2 : 0. Snížit mohl Jelen po dobrém centru z pravé strany, ale osamocen mezi penaltou a malým vápnem z první přestřelil. Jen chvíli na to Ledva minul balón na hranici vlastní šestnáctky, za ním číhal všudybyl Vodrážka, strčil si míč do vápna, vypálil k tyči, 3 : 0, a bylo po zápase.

Ve druhém dějství se obraz hry příliš nezměnil. Lišanští udělali další chybu snad po pěti minutách, když po autovém vhazování snadno ztratili míč na pravé straně útočné poloviny. Olešenští bleskově přenesli hru na druhou stranu na rozběhnutého Vodrážku, kterého v šedesátimetrovém sprintu již nedohonil nikdo, ani rychlý Méďa vracející se po útočném náběhu, a domácí kanonýr ukázal, jak se proměňuje samostatný únik, 4 : 0. Po hodině hry se Pápe zviditelnil svým druhým výborným reflexivním zákrokem, když lapil ránu z bezprostřední blízkosti. Vzápětí však ve snaze rychle rozehrát vyhodil míč rukou, což dokonale přečetl Vodrážka a vrátil mu balón do sítě, 5 : 0, aby po chvíli spokojen a oslavován domácím publikem, vystřídán opustil hřiště.

Ke cti lišanským hráčům slouží, že ani za tohoto stavu zápas nezabalili, po přeskupení sestavy vyrovnali hru a do konce hry se snažili o vstřelení alespoň čestného úspěchu. Teď už se hrálo nahoru - dolů bez důrazného napadání a "zkracování hřiště" a volného prostoru bylo dost. Deset minut před koncem přecházel Venca Mutina do vápna přes Jirku Staňka (hostujícího v Olešné z Lišan) a byl před šestnáctkou odstrčen rukou. Řepa z přímáku orazítkoval, zřejmě s pomocí lehké teče domácího gólmana Fiedlera, břevno. Jenže před tím faulovaný Vašek při pádu špatně došlápl, poranil si kotník a Lišany, které již nemohly střídat, dohrávaly v deseti. Přesto napadající Bobíny donutil Fiedlera k nepovedenému odkopu těžké malé domů, po kterém si málem dal vlastence. Poslední šanci utkání měl Méďa, od 65. min. posunutý na středního halva. Naběhl si na hrot, kam dostal od Jelena výborný balón za obranu a upaloval s Láďou Krůtou sami na gólmana. Martin to vzal na sebe, ale pokus o obstřel strážce domácí svatyně minul o centimetry Fiedlerovu levou tyč.

Hodnocení trenéra pro Rakovnický deník: Jako nováček soutěže jsme dostali další lekci. Soupeř měl od začátku hru pod kontrolou. Hráči Olešné byli odvážnější a důraznější, rychle k nám přistupovali, lépe se pohybovali a vytvořili si tlak a šance. To by ještě nebylo tak hrozné, neboť několik soupeřových šancí jsme ustáli a dopředu jsme posléze dokázali zahrozit také. O konečném výsledku nerozhodla ani diskutabilní penalta, ze které šla Olešná do vedení, ale hrozné individuální chyby, kterých jsme se posléze dopustili a další branky tak soupeři doslova darovali. Jediné pozitivum vidím v tom, že za stavu 0 : 5, cca od 65. min. jsme utkání úplně nezabalili, takže skóre se již nepohnulo a v závěru jsme si vytvořili dvě slušné příležitosti ke vstřelení alespoň čestného úspěchu, bohužel bez využití.

 

 

 

 

Rozhodčí :       Titlbach - laik domácí, laik Ryska

ŽK            :      0 - Helebrant
 
Diváci       :      100
 
Branky :         0Vodrážka 4, Karas 
 
SK Lišany :     Paseka - L. Řepka - J. Hamouz, Ledvinka (40. V. Hamouz), Medřický – Bagi, Chládek (65. Kaňák), Mutinský, Žalud  –  Krůta, Jelínek.